Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1640 hozzászólás a témában

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

És a bringazsírjuk is nagyon jó, a Bike Grease 2000, zöld. Nagyon jó a viszkozitása, a víztaszítása, a kenése. A tartós teszterek nálam a deguk, a ketrecükben egy házibarkács sikócsapágyra van a mókuskerekük függesztve. A lítiumos fehér zsír (noname) 2 hónapig bírta, aztán nyüszögni kezdett. A motorex már több, mint egy éve benne van, és hozzá sem nyúltam :D Pedig mindennap tekernek rajta 4-6 órát. Lelkes tesztelõk, na...
A bringám csapágyai is köszönik, jól vannak (kerekek), fél-egy évet simán kihúznak 2 tisztítás között (ekkor sincs gáz velük, de azért 3-4000 kilométerenként szétkapom), nincsennek berágódva sehol a csapágyak. Ajánlom mindenkinek, drága, de sokáig elég, és megéri az árát.

X.

Csak helyeselni tudok... a telózsír is tutti szerintem pl... Egyetértek a majdnem földimmel... (pont a blogodat olvastam ezelõtt 3perccel... :D)
Tarnalelesz, Nógrád, Heves forever...! :)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
És a bringazsírjuk is nagyon jó, a Bike Grease 2000, zöld. Nagyon jó a viszkozitása, a víztaszítása, a kenése. A tartós teszterek nálam a deguk, a ketrecükben egy házibarkács sikócsapágyra van a mókuskerekük függesztve. A lítiumos fehér zsír (noname) 2 hónapig bírta, aztán nyüszögni kezdett. A motorex már több, mint egy éve benne van, és hozzá sem nyúltam :D Pedig mindennap tekernek rajta 4-6 órát. Lelkes tesztelõk, na... :D
A bringám csapágyai is köszönik, jól vannak (kerekek), fél-egy évet simán kihúznak 2 tisztítás között (ekkor sincs gáz velük, de azért 3-4000 kilométerenként szétkapom), nincsennek berágódva sehol a csapágyak. Ajánlom mindenkinek, drága, de sokáig elég, és megéri az árát.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

A Motorex nálam nem jött be, simán kinyomom az olajat a láncból, s tekerésenként lehet újrakenni. A Rohloff-al kent láncot meg cikulusonként (2 hét) elég újrakenni. (nyilván nagy sarazás nélkül)

Én is csak annyit írtam hogy nem volt vele gondom...
Benne volt a készletbe, használom, nincs vele gond, természetes hogy azért a Rohloff ott van a szeren... A tisztítószerei viszont nagyon jók, szerintem...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A Motorex nálam nem jött be, simán kinyomom az olajat a láncból, s tekerésenként lehet újrakenni. A Rohloff-al kent láncot meg cikulusonként (2 hét) elég újrakenni. (nyilván nagy sarazás nélkül)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
nemtom... a láncolajjal nekem sem volt különösebb gondom... Viszont a Motorex tisztító cuccoktól nem nagyon mutatsz nekem jobbat... A boltba nálunk van egy ipari alkatrészmosó, kb egy teljesítményre ér vele...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

jelentem,a motorexen dobozán, az oldalukon, és egyéb internetes áruházak ismeretõjében olvasható termékinformáció ( bikertigger szavaival élve ) MARKETINGSZÖVEG
most tekertem le a kutyafuttató körömet ( 20 km, mezõgazd. utakon-> 100% por ), és fekete pákó világítana az eredetileg krómszínû xt fog.koszorúm+láncom mellett :
mindemellett a "portaszításnak" köszönhetõen olyan remekeül ragasztja oda azt a nem kis mennyiságû port a lánctányérokhoz, hogy kellemes roszogó hangot hallat néha, mintha olaj helyett homokkal kentem volna a láncot :)... ez azért túlzás, de tényleg hallani a roszogást.

mutass a víznél bármilyen sürübb anyagot, ami nem fogja meg a port.
ilyen nem létezik, ha igen, akkro az is lefolyik a láncról.
ennyi:) lehet ésszel kenni, majd jól letörölni, és így használni, vagy meglocsolni, és úgy. elöbbi esetén alig szed fel mocskot, így a láncnak is jobbat tesz, utóbbi keni a láncot bõségesen, PORRAL is, így még jobban kopik mintha száraz lenne. szal csak óvatosan:)

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
jelentem,a motorexen dobozán, az oldalukon, és egyéb internetes áruházak ismeretõjében olvasható termékinformáció ( bikertigger szavaival élve ) MARKETINGSZÖVEG :D .
most tekertem le a kutyafuttató körömet ( 20 km, mezõgazd. utakon-> 100% por ), és fekete pákó világítana az eredetileg krómszínû xt fog.koszorúm+láncom mellett :D.
mindemellett a "portaszításnak" köszönhetõen olyan remekeül ragasztja oda azt a nem kis mennyiságû port a lánctányérokhoz, hogy kellemes roszogó hangot hallat néha, mintha olaj helyett homokkal kentem volna a láncot :)... ez azért túlzás, de tényleg hallani a roszogást.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

A jó öreg Duna. 10 perccel tovább eszem a fagyit, akkor festék sem marad rajta.:)

hát Te nem vagy százas bakker :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A jó öreg Duna. 10 perccel tovább eszem a fagyit, akkor festék sem marad rajta.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tegnap este lemostam a VT-t. Asszonnyal a Margit szigeten tekertünk. Bebasztam a biciklit a dunába, megettünk egy fagyit, majd kiszedtem.:D

ahhoz képest a brigéciol kutyafasza, forrásvíz :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Tegnap este lemostam a VT-t. Asszonnyal a Margit szigeten tekertünk. Bebasztam a biciklit a dunába, megettünk egy fagyit, majd kiszedtem.:D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
max. a korrózió elkerülése végett.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

A gyorszár ródját nem kell kenni, mert csak szorító funkciója van az egésznek, nincs ami mozogjon rajta, fixen van a tengelyben.

viszont átütõs agyaknál érdemes, hisz az iapricsapágy nekem már rohadt rá tengelyre, alig tudtam a psylobol a tengelyt kiszedni. illetve meglepõen könnyebb visszatenni benne.
mivel viszont a gyorszárnál nem illeszkedik 100%-osan a tengely benne, így azon tényleg nem szükséges.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
A gyorszár ródját nem kell kenni, mert csak szorító funkciója van az egésznek, nincs ami mozogjon rajta, fixen van a tengelyben.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Erre a Motorex témára visszatérve sztem nem az a fontos hogy mennyire lesz piszkos a lánc hiszen azt úgyis minden 2-3 nagyobb tekerés utánn ajánlott mosni(azt a 10 percet megéri ráfordítani), hanem az hogy legyen olaj a láncon.Én Motorex Dry-t használok.Hegyekben 30km után csontszárazzá válik a lánc.Múltkor is szószerint a víz kente ami bekerült a görgõk közé nem is az olaj.Szerintem a Dry aszfaltra nagyon jó de terepen már nem annyira remekel.Ha valaki mindenképpen ki akar adni 1500 ft-ot 1 deci napraforgó olajért akkor inkább Motorex Wet-et vagy valami sûrûbbet vegyen.

A gyorszár rúdját, azt ami átmegy az agyon, kell e zsírozni?

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

A váltó forgáspontjait csak az alsó kategóriában és az LX szintig célszerû kenni híg olajjal, mert az XT/XTR X.0 már gyárilag önkenõ csúszóperselyeket, felületkezelt forgócsapokat kapnak, amiknek bármilyen kenõanyag használata csak a károsodásához vezethet. A régi ESP 9.0-s váltóm azután kezdett rohamosan kikotyogósodni, hogy elkezdtem kenni a forgáspontjait. Azóta az XTRhez hozzá sem nyúlok. Max tiszta vízzel kimosom a sarat a váltóból, de semmilyen oldószert nem ajánlok.

ezt jó hogy mendod, mert xt-m van! köszi

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
A váltó forgáspontjait csak az alsó kategóriában és az LX szintig célszerû kenni híg olajjal, mert az XT/XTR X.0 már gyárilag önkenõ csúszóperselyeket, felületkezelt forgócsapokat kapnak, amiknek bármilyen kenõanyag használata csak a károsodásához vezethet. A régi ESP 9.0-s váltóm azután kezdett rohamosan kikotyogósodni, hogy elkezdtem kenni a forgáspontjait. Azóta az XTRhez hozzá sem nyúlok. Max tiszta vízzel kimosom a sarat a váltóból, de semmilyen oldószert nem ajánlok.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

váltókenés ? hol mivel, kell-e egyáltalán ?

Alkalomszerûen nem árt a forgáspontokat megspriccenteni valamivel. Én tf2vel szoktam, a zsírt én nem javallom, mert nagyon szedi magába a dzsuvát (és az a félelmem, hogy a dzsuva meg kieszi a perselyt oszt dobhatom a kukába). Takarítás-tisztítás után (pláne, ha mosószeres) én melegen ajánlom. Mellesleg a Shimano meg a Sram is ajánlja.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Gondolom a váltótest forgáspontaira gondolt...
Azokat nem árt néha átzsírozni, fõleg ha nagynyomásút is használ asz ember.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ugy értette, hogy tökmindegy, hogy 2 vagy 20 km után lesz poros a láncod.

váltókenés: nem nagyon szoktam. a láncra tett zsir keni a görgõt, a görgõk belül meg minden jó váltóban csapágyasak, ergo nem kell kenni...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.