Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1656 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
vagy a sarki zöldségesnél :) vagy bármelyik jobb kerékpárboltban

szerintem a tf2 nem tisztít, az a wd40 ami jó az aids-re is ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Bármely kerékpárboltban, de abban nem vagyok biztos, hogy tisztít is.

A sebesség mindent megold.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Hol szerezhetö be ez ba spray?
" A Cube el van vetve! "

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
görgõket ki szoktam venni és sima ,natúr,száraz ronggyal letörlöm... a csapokat meg weldtite tf2 teflonos tisztító-és kenõspray-el fújom be

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Sziasztok!
Kérlek segítsetek! Kaptam egy jó állapotú, de használt hátsó láncátdobót, ami koszos. Mivel érdemes megtisztítani? (a görgõn áll az olajos trutyi...stb) Nem akarom elbarmolni.... én spec a benzinfürdõre gondoltam, majd olajos kenésre, de nem v.ok biztos a dologban...
Elõre is köszönöm!
" A Cube el van vetve! "

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem Weldtite TF2+ csöpögtetõsöm van (Dry, teflonos). Ezt gyakrabban kell kenni, mint a Wet verziót, de nem lesz légypapír a láncból,szal a mocskot sem fogja olyan erõsen.

Nekem ez az elsõ gyári lánckenõm, mert eddig a szervizes arc keverte titkos õsi recept szerint valamibõl, amit évekig használtam és istencsászár volt, de elköltöztem (messzire) és így maradtak a gyári trutyik. Nekem eddig ez bevált, a városi bringámon használom és tiszta a lánc. A montim még nem költözött fel hozzám, de az is ezt fogja kapni.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Mondjatok egy olyan lánckenõvmit ami nem szedi magára a port irdatlan módon. Most vmi decathlonos szottyadékot raktam rá,és jóhogy a mókust nem hoztam haza az erdõbõl, kiló por az volt....
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Milyen zsír az amiben finom réz- vagy bronzpor van? Olyan mintha valami nõi szájfény lenne. Már ha tudjátok mi az a szájfény. :)

Copper grease-kent fut errefele, es rez van benne, nem rohadnak tole ossze a cuccok.

Szajfenybol en L'oreal paris-ra eskuszom, az nem kenodik el sorozesnel;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Milyen zsír az amiben finom réz- vagy bronzpor van? Olyan mintha valami nõi szájfény lenne. Már ha tudjátok mi az a szájfény. :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nekem anno IG láncom volt, na nem is ez a lényeg. Azon nem volt patentszem, ami szerintem egyáltalán nem gáz. Láncbontó zsebbõl elõkap. Egy perc az össze/szétszedés, bármelyik szemnél lehet persze hisz ugye ugyanolyanok. Utána kicsit meghajlítgattam, hogy könnyen mozogjon, és már ment is.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
annyira azért nem volt gazdaságos. én azért lepõdtem meg, mert ugye elvileg a nem patentszemes láncoknál van egy szem, amit könnyebb megbontani, és a többi össze van ugymond préselve. én annál a bizonyos szemnél bontottam meg, de a többi akkor miért esett szét? nem nyultam hozzá semmivel, és ezek elvileg 9000 N t kibirnak.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Megjegyzem régebben használtam már higítva D-3-ast is, ázott is benne a lánc órákat, de eszébe nem jutott szétesni tõle. Az is motorblokkmosó/zsírtalanító. Kevéssé valószínû, hogy marta vagy oldotta volna a láncodat. Vagy valami extra gazdaságos lánc volt.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

azért szedtem szét, mert igaz, hogy anyu egyetlen egyszer használta, nem tudom ,mit csinált vele, de olyan mennyiségü dzsuva és kosz ráragadt, mint nekem 2 hét után akkor, amikor heti 3-4x is megyek terepen 3-4 órákat...leszedtem ,beáztattam, meg nem mondom neked, hogy milyen brigeciol volt, ma reggel vitték el a kukások a dobozát, amit apu dühbõl kihajított, amikor közöltem vele, hogy kellene új lánc anyunak. de ezek szerint nem 2000-es volt, mert ilyen fehér dzsuva lett rajta. viszont annál ap ár szemnél, ahol megbomlott, ugy nézett ki a csap, mintha tényleg valaki kimart volna belõle részeket. tehát 2000 brigéciol max 1 óráig a jó?

nekem a múltkor másfél napig ázott benne asszem a váltóm....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
azért szedtem szét, mert igaz, hogy anyu egyetlen egyszer használta, nem tudom ,mit csinált vele, de olyan mennyiségü dzsuva és kosz ráragadt, mint nekem 2 hét után akkor, amikor heti 3-4x is megyek terepen 3-4 órákat...leszedtem ,beáztattam, meg nem mondom neked, hogy milyen brigeciol volt, ma reggel vitték el a kukások a dobozát, amit apu dühbõl kihajított, amikor közöltem vele, hogy kellene új lánc anyunak. de ezek szerint nem 2000-es volt, mert ilyen fehér dzsuva lett rajta. viszont annál ap ár szemnél, ahol megbomlott, ugy nézett ki a csap, mintha tényleg valaki kimart volna belõle részeket. tehát 2000 brigéciol max 1 óráig a jó?

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
ej, nem tudod mi a jó :)

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
nayo, de nem akarok most elmenni és venni... (majd ugyis kell 5ös telóolaj nemsokára...)

talán máskor :P

akkor marad a benzin

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Vagy ezzel:
MOTIP Brake Cleaner

Posted Image

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás

tárcsát (tfék) mivel elhet tisztítani?
mosószer? szappan?
vagy inkább ne, csak meleg víz?

mondjuk ilyennel, elég jó dolog. nagyopn szépen letisztít minden szennyezõdést...lehet olaj,zsír, vagy kecsap. dig is megmondhassa :)
2.400.-
750ml
Posted Image
Szólj ha kell...(meg más is;))

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tárcsatisztító aeroszol. Vagy finom csiszvász.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
tárcsát (tfék) mivel elhet tisztítani?
mosószer? szappan?
vagy inkább ne, csak meleg víz?