minõségi motorolaj kell, az tényleg jó. a teszkós sz*rok semmit nem érnek. én motorolajat fröcskölök a láncra, Castrol félszintetikust, meg sem mukkan. hosszútávra szerintem azért jobb, mert sûrûbb, és nem jön le olyan hamar (jobban tûri a vizet sarat miegyebet). hosszútávon így is úgy is elég sok kosz meg sár tapadhat a láncra, de így legalább nem kell minden frissítõnél újraolajozni...1 liter átlagos motorolaj (nem teszkós) 1000-1500 forint, és ez jóóóóó sokáig elég. de akinek van autója, annak meg szerintem akad otthon egy flakon motorolaj...a dacis-kétdecis csöpögtetõ meg barkácsboltban max. 500 forint.
amúgy meg ha elfelejtek láncot olajozni, és nyikorog, akkor mindig begurulok ide a benzinkúthoz, mondom hogy esetleg nincs e egy üres motorolajos flakon...adnak egyet a kupac tetejérõl vagy a gyûjtõre mutatnak ,hogy vegyek ki egyet, kicsöpögtetem a maradékot a láncra, megköszönöm és távozom.
de igazából mindegy, hogy mit raksz a láncra olaj terén...mindegyik jobb, mint a száraz nyikorgó beakadó váltót letépõ lánc. :