Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1640 hozzászólás a témában

Gesund

Gesund

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok,

most olvastam a váz korróziós cikket, és arra gondoltam, mi van ha pur habbal tölteném ki az acélváz üreges részeit. Akkor nem megy be a víz :), és nem kellene olajozgatni... Valaki kipróbálta már?

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Csapágyak kenésére keresek valamilyen (esetélleg autósban is beszerezhetõ) fajtájú zsírt, ami jó megoldás. Remélem van ötletetek. :) Elõre is köszi.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
Használt már valaki ilyet? Swissstop Felgenreinigungsgummi SW - BIKE-COMPONENTS.DE
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszi, tudom. De ez egy árban van a motorexszel.

A sebesség mindent megold.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Olcsóbban nem hiszem, hogy kapsz telóolajat, én is most nézegetem õket. Kb egy árban van az összes, néhány lóg ki csak fölfelé.

Lelõhely: Szfvár, Budai út, Szakonyi Gyõzõ "olajboltja, mûhelye": Castrol Fork oil synthetic 10W, de úgy emlékszem volt hígabb is, kb. 1400-1600 Ft volt a 0.5 literes kiszerelés.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Zsírozni én szilikonzsírral szoktam, kék SKF zsír nem erre való, nem vált be.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Olcsóbban nem hiszem, hogy kapsz telóolajat, én is most nézegetem õket. Kb egy árban van az összes, néhány lóg ki csak fölfelé.

A sebesség mindent megold.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Köszi.

Mivel ezt nem találtam sajnos a környéken (még körbenézek jobban is) lehetséges, hogy motorex marad végül, ha nem jön jobb ötlet, mert ezzel csak nem fürdök be. Másod sorban 1L abból 3200 Ft, ami nem rossz ár.
Várok mindenesetre még tanácsokat, illetve a zsír ügyében is.

Köszi az eddigieket.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én is Castrolt, vagy Mobilt. Más nincs is itthon. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
az évek alatt én nagyon sokféle lánckenõt kipróbáltam,és a legjobban ez tetszett:
http://www.zsu.hu/in...roduct&id=82136
Jó pár éve 3000 Ft-ért vettem,egy motoros boltban.Most itt sokkal olcsóbb.Ez messze kimagaslott a többi közül.Egy masszív fehér réteget alkot a láncon.Szoktam én is Bernert használni,de az nagyon átlagos minõség.Lidl-ben is lehet kapni W5 nevû lánckenõt 400 ft 300ml,,az is van olyan jó,mint a Berner,csak azért nem használom,mert elképesztõen büdös.Használok még Makita láncfûrész olajat,ez ár/érték-teljesítmény szempontjából a legjobb, 1 L 1500 ft körül van.

Teleszkópolajból Castrolt szoktam használni,2,5 -öst.Manitouba.0,5 L 1700 Ft.Hozzáértõ szervizes ajánlotta.Nekem bevált.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Pár kérdés.
302-es tora:
-milyen olajat? ki mit ajánl? motorex teló olaj tényleg nagyon jó, vagy jó lenne a rocks shox féle tulajdon képpen agip olaj is ha találok kúton pl, vagy mit? Karmantyú alá (hallottam h Salától) lehet érdemes kenni motorex speckó zsirt kicsit, ami nem támadja meg a tömítéseket. jó ötlet ez? elsõ sorban a mozgásán szeretnék javítani.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Nem az idõ a baj vele hanem, hogy ló#asz amennyi km-t kibír.
Hamar kiverõdik aztán meg összeszed minden túrót.
Ahhoz képest meg amibe kerül ez eléggé rossz teljesítmény.

Van ismerõs akinek ilyen cuccal van fújva lánca. Jó anyag nagyon.
Konkrétan azt láncfûrészekhez használják szervízbe de horror ára van.
300 ml-s flakon 5700 Ft.
De egyébként ez be tud jutni a görgõk alá rendesen?
Gondolom leveszed a láncot és úgy fújod fel h ne dzsuvázz vele mindent össze.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Rohloff helyett keresnék vmi jó kenõanyagot (nem lez se enne rossz ha nem verõdne ki olyan hamar a láncból).
TF2,WD4, és társai amik nem valók kenésre nem játszanak.
Egyszer mintha olvsatam volna valamiféle lánczsírról de nem ugrik be a neve.

én is sokáig rohloff párti voltam, de egy nap úgy döntöttem, hogy nincs többé türelmem szemenként cseppenteni, így átáltam arra típusú kenõanyagra, ami egy oldószer és zsír keveréke és amibõl kifújás után elpárolog az oldószer. Sok féle létezik, nekem most Berner van.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Rohloff helyett keresnék vmi jó kenõanyagot (nem lez se enne rossz ha nem verõdne ki olyan hamar a láncból).
TF2,WD4, és társai amik nem valók kenésre nem játszanak.
Egyszer mintha olvsatam volna valamiféle lánczsírról de nem ugrik be a neve.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amikor kopik a lanc, akkor ugye a kis gorgocskek belseje kopik ki, ezaltal "nyulik" meg. az a kopas amit a valtas ad neki, az az oldallapok kulsejet erinti, de szerintem ez viszont a lanc elettartamat tekintve elhanyagolhato.

a belso gorgok viszont mivel kor alakuak es forognak is, teljesen mindegy hogy milyen iranyban vannak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Persze a szimetria alap én is a kopás miatt gondoltam rá.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha jobban megnézed akkor szimmetrikus a lánc, úgyhogy nincs jelentõsége szerintem. maximum kopik a láncszemek másik oldala is.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Lehet annak hatása a váltás/hajtásra, hogy tisztáshoz levett láncot
milyen irányba rakom vissza?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kullovel ala kell nyulni es egy kis vizet odajuttatni. ha korbeer alatta a viz, akkor siman lecsuszik. de ez offtopik am... :rolleyes:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én is így nyomom. Törlés-olaj-törlés.

Markolat: az olajat felejtsétek el!