Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2010. június 16. - 18:24
Írta 2010. június 16. - 14:18
Nagyon nem kell túlzásba vinni, ha használod úgyis pár nap alatt újra tiszta mocsok lesz.
L
Írta 2010. június 16. - 07:57
Ki hogy tisztítja a paripáját?
én mostanában 0,5-1 liter vízzel letisztítom a gépet.Na nem a környezettudatosság miatt elsõsorban,hanem mert nincs a garázsban nincs víz.Felakasztva a gépet,egy kézi spricnis virágmosó flakonba rakom a vizet,ezzel fújom rá.Pár perc után levakarom egy fogkefe,ecset és rongy segítségével.Majd a rajta maradt maszatot újra lefújom vízzel,és ronggyal tisztára törlöm.A nehezen hozzáférhetõ helyeket meg átfújom kompresszor segítségével.Ezzel a módszerrel (kompresszort leszámítva) akár lakásban is letakarítható a bicikli,az a fél liter víz könnyen feltörölhetõ,vagy alápapírozva,rongyozva felitatható.Nem egy gyors tisztítási mód,de ha nincs slagos víz,vagy nem lehet dagonyát csinálni,akkor használható megoldás.Gondolkodom még hogy egy kifújató pisztolyba vizet teszek,és azzal fújatom le sûrített levegõ segítségével.Ez kényelmesebb lenne.
Írta 2010. június 15. - 19:56
mi ezt használjuk, szvsz jobb mint a motorexhasznált már innen vki ilyet: -- Bikemarket.hu -- RSP
tapasztalat, vélemény?
(ja ebböl a pirosat nem venném, ez a kék mindig jó nem csak nedves körülmények közt)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. június 15. - 19:53
Motorex terén viszont egyetértek veled, csapnivalóan híg lötty.
Ami még nagyon bevált: Finish Line Cross Country Wet Lube
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. június 15. - 16:34
tapasztalat, vélemény?
motorex wet lube-ot használok most de nem vagyok vele elégedett ezért akarok mást kipróbálni. rohloff meg g*ci drága
Írta 2010. június 14. - 17:00
Írta 2010. június 03. - 12:26
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. június 03. - 12:25
Írta 2010. június 03. - 11:15
Sziasztok!
Kerékagyhoz milyen zsírt használtok, ill. milyet érdemes venni?
Metabond kék zsírt. Talán az egyik legjobb, csak nem olcsó.
Írta 2010. június 02. - 21:21
Írta 2010. június 02. - 21:16

ez se utolso. csak gyarilag nem tul sokat hasznal belole a shimano sajna.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. június 02. - 20:30
Sziasztok!
Park Tool Polylube 1000
Írta 2010. június 02. - 20:29
Sziasztok!
motorex
"just chillin killin"
Írta 2010. június 02. - 20:16
Írta 2010. június 02. - 13:37
Kérdés: agyat mivel lehet megvédeni, hogy kevesebb retek menjen bele? Ha átzsírozom a szabadonfutó és az "agy" találkozásánál az ér vmit?
Írta 2010. június 02. - 10:34
Debrecen-Nagymacson van egy cég, aki szinterezéssel foglalkozik! Tudja valaki a nevét, elérhetõségét?
Köszönöm elõre is!
Írta 2010. május 31. - 16:36
bemesz a bicikliboltba, ott lesz valami, megveszed, hasznalod, kesz. hogy az amit epp a boltban tartanak milyen markaju, na az total mindegy. es Mjani-nal a pont, mindegy mivel van bekenve ha nagytanyer konuszon maszod a hegyet, ugyis sz@rra fog kopni 1500km-en.
nem nagy tudomany ez, kell hozza egy minimal jozan paraszti esz [ha zorog bekened, ha tul sok letorlod] es ennyi.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. május 31. - 11:22
Ok, rendben, elhiszem. Ez esetben viszont milyen olajat kérdés még mindig fent áll.
Én pl jelenleg használt teleszkópolajat használok (ugyanaz mint a hígabb motorolaj). Teljesen jó. Sáros idõre meg van weltide wet extrém láncolajom. Mindegyik csöpögtetõs.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. május 31. - 11:19
Az LX-el csak azt akartam szemléltetni, hogy nem high tech a gép, de jó, és nekem fontos, hogy ennek megfelelõen azért jó kenõanyagot kapjon.
update: Sheldon írása alapján, hogy nézem a hajtógázas megoldás nem épp jó, lehetõleg a csöpögtetõs módszert javasolja. Elkeztem körbelesni mik kaphatóak lakhelyemen, találtam pl Favorit - fûrészgép lánckenõ olajat, ezres egy liter. Erre felfigyeltem a mennyiség miatt, de lehet nem jó amúgy. Írok majd egy rövid listát majd ide, mert kellene valami profi kenõanyag is itthonra a mûhelyembe, illetve valami álltalánosabb, természetesen mindkettõ láncba/ra.Aztán max mondjátok, hogy ez jó, az nem. Mint sokszor olvastam, mindenki másra esküszik.
Tényleg köszönöm mindenkinek, nagyon rendesek vagytok.
fûrészoljat felejtsd el. maximum olyankor mint a tavalyi szilvás maraton. én tavaly azt használtam, most tavasszal egy 7ig kellett brigéciolban áztatni a láncot meg a lánctányérokat. utána lehetett levésni a maradékot
én 8 éve tf2-t használok (kivéve egyszer egy pár 7ig kipróbáltam a rolhoffot is, na aztse kérek többet) teljesen jó. mondjuk én minden bringázás elõt kenem.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére