Két (amatõr) kérdésem lenne még, most már inkább kérdezek, mielõtt cselekszem, nehogy megint rosszul csináljak valamit:
1) A bicónak árt a közvetlen vízsugár (kerti slag)? A problémásabb alkatrészekre gondolok, mint teleszkóp, váltók. Arra ügyelve, hogy a váltóból például a gyári zsírt nem mosom ki. Ti milyen gyakran és hogy mossátok a cangátokat?
2) A teleszkópot (RS Dart 2) nem szabad kenni, ugye? Kissé "nyöszörög" egy-egy nagyobb huppanásnál, amikor a visszautat teszi meg a becsúszószár. Mit tehetnék?
1) egy nem tescós bringának nem árt, elvégre el is ázhatsz, akkor sem szabad baja lennie. Persze ne max. nyomással csináld, s utána ajánlatos újrakenni a láncot, váltót. Én idõnként bizony leslagozom, fõleg mióta láttam, hogy egy dagonyás versenyen az emberek a patakban mosták a bringát. Épp most vasárnap áztam szarrá

De a bal oldali képen látható sarat se kézzel szenvedtem le...
2) a becsúszószárakat be lehet kenni szvsz, én legalábbis be szoktam WD40-nel, mert van rajta egy kis gumi porvédõ és az mindig felcsúszik, ha száraz
sziasztok!
szerintetek gázolajban lehet láncot tisztítani? olvastam itt a petróleumot, de nekem már többen adták tanácsként a gázolajat, hogy áztassam bele és leoldja a szennyezõdést majd után alapos olajozás .....
Petróleumra esküdtem én is, de aztán az itteni tanácsokat követve mellõztem, mert macerás, környezetet nem kíméli, idõigényes és két tekerés után ugyanolyan retkes, mint elõtte. Megfogadtam a ronggyal töröl - olajoz - töröl elvet és mûködik: jóval kevesebb macera és idõ, hatása ugyanolyan jó.