Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2010. június 03. - 12:25
Írta 2010. június 03. - 11:15
Sziasztok!
Kerékagyhoz milyen zsírt használtok, ill. milyet érdemes venni?
Metabond kék zsírt. Talán az egyik legjobb, csak nem olcsó.
Írta 2010. június 02. - 21:21
Írta 2010. június 02. - 21:16
ez se utolso. csak gyarilag nem tul sokat hasznal belole a shimano sajna.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. június 02. - 20:30
Sziasztok!
Park Tool Polylube 1000
Írta 2010. június 02. - 20:29
Sziasztok!
motorex
"just chillin killin"
Írta 2010. június 02. - 20:16
Írta 2010. június 02. - 13:37
Kérdés: agyat mivel lehet megvédeni, hogy kevesebb retek menjen bele? Ha átzsírozom a szabadonfutó és az "agy" találkozásánál az ér vmit?
Írta 2010. június 02. - 10:34
Debrecen-Nagymacson van egy cég, aki szinterezéssel foglalkozik! Tudja valaki a nevét, elérhetõségét?
Köszönöm elõre is!
Írta 2010. május 31. - 16:36
bemesz a bicikliboltba, ott lesz valami, megveszed, hasznalod, kesz. hogy az amit epp a boltban tartanak milyen markaju, na az total mindegy. es Mjani-nal a pont, mindegy mivel van bekenve ha nagytanyer konuszon maszod a hegyet, ugyis sz@rra fog kopni 1500km-en.
nem nagy tudomany ez, kell hozza egy minimal jozan paraszti esz [ha zorog bekened, ha tul sok letorlod] es ennyi.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. május 31. - 11:22
Ok, rendben, elhiszem. Ez esetben viszont milyen olajat kérdés még mindig fent áll.
Én pl jelenleg használt teleszkópolajat használok (ugyanaz mint a hígabb motorolaj). Teljesen jó. Sáros idõre meg van weltide wet extrém láncolajom. Mindegyik csöpögtetõs.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. május 31. - 11:19
Az LX-el csak azt akartam szemléltetni, hogy nem high tech a gép, de jó, és nekem fontos, hogy ennek megfelelõen azért jó kenõanyagot kapjon.
update: Sheldon írása alapján, hogy nézem a hajtógázas megoldás nem épp jó, lehetõleg a csöpögtetõs módszert javasolja. Elkeztem körbelesni mik kaphatóak lakhelyemen, találtam pl Favorit - fûrészgép lánckenõ olajat, ezres egy liter. Erre felfigyeltem a mennyiség miatt, de lehet nem jó amúgy. Írok majd egy rövid listát majd ide, mert kellene valami profi kenõanyag is itthonra a mûhelyembe, illetve valami álltalánosabb, természetesen mindkettõ láncba/ra. Aztán max mondjátok, hogy ez jó, az nem. Mint sokszor olvastam, mindenki másra esküszik.
Tényleg köszönöm mindenkinek, nagyon rendesek vagytok.
fûrészoljat felejtsd el. maximum olyankor mint a tavalyi szilvás maraton. én tavaly azt használtam, most tavasszal egy 7ig kellett brigéciolban áztatni a láncot meg a lánctányérokat. utána lehetett levésni a maradékot
én 8 éve tf2-t használok (kivéve egyszer egy pár 7ig kipróbáltam a rolhoffot is, na aztse kérek többet) teljesen jó. mondjuk én minden bringázás elõt kenem.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. május 31. - 11:04
Ok, rendben, elhiszem. Ez esetben viszont milyen olajat kérdés még mindig fent áll.
Akár mûszerolaj is jó,de egy bringaboltban biztos tudnak segíteni.A lényeg,hogy olajozás után a felesleget töröld le!
MJani01:
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2010. május 31. - 10:51
Írta 2010. május 31. - 10:50
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. május 31. - 10:36
update: Sheldon írása alapján, hogy nézem a hajtógázas megoldás nem épp jó, lehetõleg a csöpögtetõs módszert javasolja. Elkeztem körbelesni mik kaphatóak lakhelyemen, találtam pl Favorit - fûrészgép lánckenõ olajat, ezres egy liter. Erre felfigyeltem a mennyiség miatt, de lehet nem jó amúgy. Írok majd egy rövid listát majd ide, mert kellene valami profi kenõanyag is itthonra a mûhelyembe, illetve valami álltalánosabb, természetesen mindkettõ láncba/ra. Aztán max mondjátok, hogy ez jó, az nem. Mint sokszor olvastam, mindenki másra esküszik.
Tényleg köszönöm mindenkinek, nagyon rendesek vagytok.
Írta 2010. május 31. - 10:33
Írta 2010. május 31. - 07:19
Olvasgattam pár órát lánckenéshez szükséges "kencékrõl". Mindenki mást mond sajna. Eddig én brigéciol 2000 + shake, és motip mpl-20 aeroszolt, illetve szintán aeroszolos cyclon course olajakat használtam a láncomra. Utóbbi sûrû neonzöld olaj.
Most kifogyott minden, vagyis már alig van és kellene venni valamit, viszont tanácstalan vagyok. Nem vagyok márkabuzi feltétlenül, és szeretem az eéérhetõ áron lévõ jó dolgokat. Van valamilyen kenõanyag, amit érdemes venni, és sokan elismerõen bólogatnak a neve hallatán? Az LX láncomra nem szeretnék akármit tenni igazság szerint. TF2 termékek, vagy akármi más?
Gondolom az megfelelõ ha olajozáskor egyenként a görgõket kenem meg a felesleger pedig letörlöm.
update: az is eszembe jutott, hogy ugyan a mûszerolaj nem jó, de mi van ha esetleg kiever az ember valami híg zsírból, és olajból álló keveréket? életképes lehet?
Utóbbival profi csapatok szerelõi is szoktak kísérletezni, de csak esõs idõre. Egyébként meg még mindig Sheldon Brown a guru
Chain Maintenance
Írta 2010. május 31. - 06:43
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!