Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1640 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
TF2-ben is van jó.
Weldtite TF2 Extreme Wet Lube | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Nekem is van ehhez hasonló, csak nekem rá van kötve egy flakon zsíroldó, abból lehet adagolni.
Vizes öblítést után menj át végig rajta még egyszer a zsíroldóval, különben mocskosul rozsdásodni fog.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Én tisztításhoz egy ilyen láncmosóba töltött bio zsíroldóval, tekerek 10-et hátra, pár percet rajtahagyom, kétszer 40-50 tekerés után kimos mindent. Egy másik ugyanilyennel tiszta vízzel öblítem. Ha nem akarom kimosni a csapok közül a zsírt, akkor folyékony szappanos vízzel mosom, ez csak küsõleg távolítja el a szennyezõdéseket a láncról.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Puruttya alatt mit értesz? :)

Lásd: Tisztításhoz brigéciol (a víz alapú) , és egy valamilyen üdítõs flakon, ami nagy szájjal rendelkezik. A többit a fantáziádra bízom. :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Átlagos, halandók által is használt, nem túlvilági csodaszer. :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Egyébként meg le lehet ám tisztítani néha a láncot, vannak rá ördögi masinák és keverékek. :D
Oszt akkó lehet használni a puruttya lánckenõ olajat is.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Imi jól írta, ahhoz, hogy ilyen hosszú ideig kibírja kenés nélkül, sûrûbb, nedves körülményekhez kifejlesztett célszerû (pl. Rohloff vagy Finish Line wet). Koszosan is nagyon csendesen fut a lánc, nagyon sokáig bírják. A másik lehetõséged a száraz idõre való kenõanyag (gondolom ilyen a teflonos is, amit rátettél). Ha 60km-t kibír az már nagyon jónak számít (nekem a Finish Line Teflon Dry bír annyit, TF2 viszont nem ért sokat). Teljesen mindegy mit használsz, ha alaposan letörlöd a felesleget egy rászorított ronggyal hátra tekerés közben és ezt sokszor megismétled, nem fogja annyira felszedni a koszt. Száraz vagy wax-os kenõanyagnál legjobb rajta hagyni száradni, mielõtt mész vele, de ezt írják is. Száraz lánccal ne menj. Nem jó vegyíteni a különbözõ kenõanyagokat, használj egyfélét és inkább vidd magaddal.

Nekem egy ilyen waxom van, még nem próbáltam ki, ha valakit érdekel, megírom a tapasztalatokat.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Azok a kenõanyagok, amelyeket úgy hirdetnek, hogy portaszítóak, általában úgy mûködnek, hogy a lánc felületén egy vékony, viasz szerû bevonatot képeznek és a rájuk tapadt porral együtt lehullanak onnan. Ennek eredményeként rövid ideig tart a kenõhatásuk.
Ha hosszú túrákra mész, akkor vagy sûrû olajat használj, vagy vigyél magaddal az útra egy kis csepegtetõs flakonban (a jobb bringaboltokban van választék, a száraz körülményekre ajánlottakat keresd, vagy aminek a nevében, leírásában ott van az a szó, hogy 'wax').
Én legutóbb ezt próbáltam ki, de kb. 60 km terepezés után már lehetett hallani a lánc zizegését (mondjuk az tény, hogy valóban elég tiszta maradt).

Szabad kérdezni hol vetted ezt az olajat?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Azok a kenõanyagok, amelyeket úgy hirdetnek, hogy portaszítóak, általában úgy mûködnek, hogy a lánc felületén egy vékony, viasz szerû bevonatot képeznek és a rájuk tapadt porral együtt lehullanak onnan. Ennek eredményeként rövid ideig tart a kenõhatásuk.
Ha hosszú túrákra mész, akkor vagy sûrû olajat használj, vagy vigyél magaddal az útra egy kis csepegtetõs flakonban (a jobb bringaboltokban van választék, a száraz körülményekre ajánlottakat keresd, vagy aminek a nevében, leírásában ott van az a szó, hogy 'wax').
Én legutóbb ezt próbáltam ki, de kb. 60 km terepezés után már lehetett hallani a lánc zizegését (mondjuk az tény, hogy valóban elég tiszta maradt).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Witcher

Witcher

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Nagyjából egy hete vettem a lánc kenyésére valami sprayt, teflonosat.Szépen elkészítettem a bringát, hosszú túrára mentem, de már a 60. km körül elkezdett csikorogni a lánc és még 70 km-n keresztül hallgathattam, kikészített.Szóval elég ha csak ezt fújom rá, vagy elõtte olajozzam is?Nem szeretném akármilyen olajokkal kenegetni, meg a lényeg az, hogy taszítsa a port, ne legyen tiszta mocsok tõle a két fogaskerék.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
A kerék megtakarítása, bezsírozása megtörtént. Most a Manitou R7-es teleszkópomat szeretném kitakaríttatni, de senki nem vállalja el. Tud valaki egy hozzá értõ bicószerelõt Békés megyében?

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Használt. Még nem raktam össze agyat, de hétvégére jön haza bátyám aki valaha nagy bicajos volt, õ azért kent már agyat, nem egyet. Igaz nem XTR-t, de LX-et már igen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Tegnap vettem egy Shimano XTR WHM970 kerékszettet. Ezt szeretném szétszedni és újra bekenni, de nem értek a kenõanyagokhoz. Pontosan milyen kenõanyag passzolna hozzá, milyen sûrû? Valamint ugyan ez a kérdésem a Manitou R7-es villámra is. Levegõs, olaj csillapítással, abba milyen anyag kell a csillapításhoz?

köszönöm

Új az xtr kerékszett? Ha igen nehogy hozzányúlj. Egyébként raktál már össze shimano agyat? Azért kérdezem, mert a szívem szakadna meg ha egy xtr agy tönkremenne a rossz összekontrázástól/csapágybeállítástól.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Wolfman: Az agyba gépzsírt...a lényeg, hogy tiszta legyen. VIllnánál meg meg kell nézni mit ajánl a gyártó olajsûrûség címszó alatt, és olyat mondjuk Motorex-bõl. A szimeringekre is lehet egy kis zsírt kenni beülrõl ( ide ajánlott a teleszkópzsír pl. Manitou Prep-m)

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sziasztok!

Tegnap vettem egy Shimano XTR WHM970 kerékszettet. Ezt szeretném szétszedni és újra bekenni, de nem értek a kenõanyagokhoz. Pontosan milyen kenõanyag passzolna hozzá, milyen sûrû? Valamint ugyan ez a kérdésem a Manitou R7-es villámra is. Levegõs, olaj csillapítással, abba milyen anyag kell a csillapításhoz?

köszönöm

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ami még talán fontos, hogy a 72-73kg-mhoz szerintem elég, de azárt szeretek rendesen zuzni lefelé, tehát adok neki rendesen. Ha sokkal nehezebb vagy, akkor nem tudom milyen lesz.

75 korul :)

priusz

priusz

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Most jól meghúztam a csavart, majd rászorítottam a rögzítõt. Egyelõre úgy tûnik jó, bár nem néztem kézben mennyire fut szépen, de a bicajban rendben lévõnek érzem.

priusz

priusz

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

koszi, ennyi kb eleg :) a kov lepcso az hope2+ztr crest lenne.

Ami még talán fontos, hogy a 72-73kg-mhoz szerintem elég, de azárt szeretek rendesen zuzni lefelé, tehát adok neki rendesen. Ha sokkal nehezebb vagy, akkor nem tudom milyen lesz.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
koszi, ennyi kb eleg :) a kov lepcso az hope2+ztr crest lenne.