Jelentkezz be Regisztrálj

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2011. november 05. - 20:42

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. november 05. - 19:50

Nem használom a szárazat.
És a 'wet' verzió nem vonzza nagyon a port?

Írta 2011. november 04. - 20:21

Írta 2011. november 04. - 18:39

Írta 2011. november 04. - 17:54

Ha jó olajat akarsz TF2 extreme cserébe nem olcsó
Erre gondoltál?

Weldtite TF2 Extreme (Wet) (Karbantartás | Ápolás | Olaj) | Kerékpár Webshop
Van ebbõl száraz olaj is vagy csak a nedves körülményekhez való?
mod.: ez a száraz verziója?
http://ebike.hu/term...e tf2 plus dry/
Írta 2011. november 04. - 17:23

Írta 2011. november 04. - 16:57

Írta 2011. november 04. - 14:18

Le petróleumozom a láncot fogkefével a lánckeréksort és ronggyal áttörlöm a 3 tányért, kap egy vékony réteg olajat utána áttörlöm de kb 1-2 tekerés és megint tiszta retek meg por az egész sor és a lánc. Most Brunox olajat használok elõtte volt sima hajtómû olaj elõtte meg Motorex száraz, talán az volt a legjobb. Köszi a segítséget!
Írta 2011. szeptember 20. - 08:30

Írta 2011. szeptember 20. - 08:13

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2011. szeptember 07. - 07:07

Továbbá valaki olcsó oldószermentes takarítási módot kért, a válasz: rongy, minden tekerés után!
ez a minimum...
Írta 2011. szeptember 06. - 21:17

Írta 2011. szeptember 06. - 17:34

Husqvarna szghajts zsr 225 gr - BarkcsOnline.hu - Vedd a neten...
Sárgás, mézszínû, állagú anyag, eddig országútin használtam, meglepõen jól muzsikál, nem fröcsög, nem folyik. A felhordása kicsit hosszabb , kis tekerés után már bedolgozódik a csapok közé és ott is marad.
Sárban , nagy esõben, még nem próbáltam, de a begyógyult csapágy is szerette.
Írta 2011. augusztus 06. - 08:09

Nem volt még hozzá szerencsém, de a láncolajuk után nem is csodálkozom, hogy ilyen.
...és ez nem módosítja azt, hogy egy jó kenõanyag viszkozitása nem változik szélsõséges módon az alkalmazhatóság hõmérsékleti tartományában.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. augusztus 06. - 02:49

Valamennyire biztos, de abba azért gondolj bele, hogy a kenõanyagokat eleve úgy "tervezik", hogy széles hõmérsékleti tartományban közel állandó tulajdonságokkal rendelkezzenek (csúnya lenne, ha felmelegedve kicsöpögne a kenésre szoruló alkatrészek közül).
Motorex White Grease
Kerékpárok összerakásánál alkalmazható, nagy víztaszító képességû, kopás- és korróziócsökkentõ zsír, amely jól ellenáll a hõmérséklet ingadozásnak. Melegben sem folyósodik el és hidegben sem keményedik meg
eddig a pr, gyakorlatban ha a fekete himbakarom egy kis napot kap patakokban folyik ki a forgáspontból.
Írta 2011. augusztus 06. - 00:09

Valamennyire biztos, de abba azért gondolj bele, hogy a kenõanyagokat eleve úgy "tervezik", hogy széles hõmérsékleti tartományban közel állandó tulajdonságokkal rendelkezzenek (csúnya lenne, ha felmelegedve kicsöpögne a kenésre szoruló alkatrészek közül).
A Rohloff-os problémádat én sem igazán értem. Én szemenként szoktam olajozni és pont ennél csodálkoztam el, hogy a nagy viszkozitása ellenére milyen gyorsan bekúszott a görgõk alá.
Teljesen kimosott láncba (sokak nem helyeslik, tudom, de ne menjünk bele) egy ilyen méz sûrûségû olajnak idõ kell, amíg bejut a csapokhoz. Én is szemenként, mindkét oldalon rakok rá egy-egy cseppet, nálam nagyon lassan mászott be. Nyilván ilyen lassan is pereg ki, ha már bejutott és nagyon sokáig a láncban marad, a víznek ellenáll. Az egyik legjobb kenõanyag, de az én stílusommal ez nem fér össze, más okokból sem.
Írta 2011. augusztus 05. - 22:34

Nem tudtam mit csinálni, pont félúton, a völgyben maradtam ott száraz, nyikorgó, csiaszatoló lánccal. Amikor az utolsó esélyt adtam annak a kenõanyagnak, vittem a Rohloffot, ahogy nyikorgott a lánc, ráraktam 1 kilót. 5km lassú mászásnál végig nyikorgott, aztán megint megolajoztam és akkor hallgatott el. Ez az egyik ok ami miatt nem használok Rohloff-ot, mert ha kimosom teljesen, nem folyik bele, túl sûrû.
Zsírt biztos nem olvasztanék, de ha pl. az olajozós flakon be van áztatva forróvízbe, mennyivel lesz hígabb?
A Rohloff-os problémádat én sem igazán értem. Én szemenként szoktam olajozni és pont ennél csodálkoztam el, hogy a nagy viszkozitása ellenére milyen gyorsan bekúszott a görgõk alá.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. augusztus 05. - 22:22

Akkor kemény vagy. Van itt pár "elitrészer" aki esélyes hogy többet megy szárazon mint te.
Nem tudtam mit csinálni, pont félúton, a völgyben maradtam ott száraz, nyikorgó, csiaszatoló lánccal. Amikor az utolsó esélyt adtam annak a kenõanyagnak, vittem a Rohloffot, ahogy nyikorgott a lánc, ráraktam 1 kilót. 5km lassú mászásnál végig nyikorgott, aztán megint megolajoztam és akkor hallgatott el. Ez az egyik ok ami miatt nem használok Rohloff-ot, mert ha kimosom teljesen, nem folyik bele, túl sûrû.
Zsírt biztos nem olvasztanék, de ha pl. az olajozós flakon be van áztatva forróvízbe, mennyivel lesz hígabb?
Írta 2011. augusztus 05. - 22:08

Az kenõanyag melegítésérõl volt szó, nem a láncéról. Ha kinyírni nem is, csak fokozottan kopik. Amortizáltam le láncot pár kilométer alatt, mert a hiperszuper kenõanyag kipörgött belõle.
Akkor kemény vagy. Van itt pár "elitrészer" aki esélyes hogy többet megy szárazon mint te.

Írta 2011. augusztus 05. - 21:50