Ugyanígy csinálom, csak nem törlöm le, Rohloff a mézszerû állaga ellenére nem szedi össze a koszt. Olajozás után a megpörgetem a hajtásláncot és váltok párat elöl és hátul egyaránt, hogy kicsit átmozgassam a láncot.
ok, tehat csak akkor torlom at, ha retkes, vagy tul olajosnak talalom. elotte csinaltam egy lancpucolast lanctisztitoval, es ilyenkor keptelenseg tok szarazra torolni. utana vittem fel az olajat, ami nem is tunt soknak, csak amikor kerultem egyet vele, akkor kezdte jobban kiporgetni, es tulolajozottnak tunt a lanc. biztos volt meg benne a zsiroldobol is. majd a masodik korben csak jobb lesz

annyit szoktam amugy meg csinalni, hogy amikor vegig olajoztam a lancot, akkor vegigvaltok minden lanckereken, igy mindenhova jut kenes, es utana torlok. vagyis most akkor mar nem fogok. nektek mennyit bir amugy? nalam a sima teflonos az ne birt tobbet 30-40kmnel, vmi "wet" szeru svajci olaj az kibirt kb 100at.
epp ma neztem, hogy nekem is van lancra vagy 5-6 fele a szekrenyben, meg melleje jopar masfele kence (szilikon, villaba, fekbe, zsir etc). komolyan mondom 5x annyi cuccot hasznalok bringara, mint magamra