Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1639 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Azért ne szokj rá erre :)
A konyhai zsíroldókban erõsen maró anyagok vannak (fõleg lúgok, amikre szükség is van, hiszen a részben kokszolódott zsír igazán ellenálló anyag), a bringán semmi szükség erre. A tisztítószer cimkéjét nézd meg, valószínûleg rá lesz írva, hogy alumínium felületekre ne kerüljön.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!

Ma megláttam a nejem kezében egy zsíroldó sprayt amivel éppen a sütõt takarította. Valami isteni sugallat hatására lefújtam vele a hátsó fogsort (persze ezt Õ nem látta) és lássatok csodát!! 10 perc pihenés után leöblítettem és az eredmény láttán nem akartam hinni a szememnek. Gyönyörû fémes tiszta lett. :-))

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

...prószáld ki: Holmenkol Lube Extreme, Q...va jó sajnos Q...va drága! Nekem nagyon bejött.

Köszi a tippet, majd kipróbálom! :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Hali, milyen olajat tudtok ajánlani lánc kenésre ami nem szívja annyira magába a port?
Le petróleumozom a láncot fogkefével a lánckeréksort és ronggyal áttörlöm a 3 tányért, kap egy vékony réteg olajat utána áttörlöm de kb 1-2 tekerés és megint tiszta retek meg por az egész sor és a lánc. Most Brunox olajat használok elõtte volt sima hajtómû olaj elõtte meg Motorex száraz, talán az volt a legjobb. Köszi a segítséget!

...prószáld ki: Holmenkol Lube Extreme, Q...va jó sajnos Q...va drága! Nekem nagyon bejött.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Bocs, ha már korábban felmerült a kérdés. A használt olajos rongyot a kukába dobjátok? Vagy mit csináltok vele?

...összegyûjtöm és a hozzám legközelebb lévõ autószervizben leadom. Ott átveszik, hisz a veszélyes hulladékelszállításra szerzõdésük van, vagy kell, hogy legyen, nekem Õk segítenek megoldani ezt a problémát.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

en oda - elvileg az olajak is kornyezetbaratok.

oké köszi a választ

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en oda - elvileg az olajak is kornyezetbaratok.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
Bocs, ha már korábban felmerült a kérdés. A használt olajos rongyot a kukába dobjátok? Vagy mit csináltok vele?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Lényegesen nem vonzza jobban, viszont sokkal tovább ad kenést :)nélkül
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Nem használom a szárazat.

És a 'wet' verzió nem vonzza nagyon a port? :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem használom a szárazat.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en ilyet hasznaltam, dryt. forgaspontokhoz szuper, de nekem nem birt tul sokat a lancon.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Ha jó olajat akarsz TF2 extreme cserébe nem olcsó:)

Erre gondoltál? :)
Weldtite TF2 Extreme (Wet) (Karbantartás | Ápolás | Olaj) | Kerékpár Webshop
Van ebbõl száraz olaj is vagy csak a nedves körülményekhez való?

mod.: ez a száraz verziója?
http://ebike.hu/term...e tf2 plus dry/

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha jó olajat akarsz TF2 extreme cserébe nem olcsó:)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nekem ezzel az a tapasztalatom, hogy kb az a kenoanyag vonzza kevesbe a port, amelyik annyival "vekonyabb" is. eddig en is szarazolajat hasznaltam, de nalunk baromi poros/homokos minden, es jo ha 30-40kmt bir, utana ujra kenni kell. igy inkabb visszatertem a korabbihoz (vmi draga svajci cucc, de evek ota hasznalom), ami azert par bringazast kibir. inkabb legyen retkesebb a hajtas, de egyszeruen nem akarom minden tekeres utan azt nyalogatni (kenes elott tisztitas ugye).

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Hali, milyen olajat tudtok ajánlani lánc kenésre ami nem szívja annyira magába a port?
Le petróleumozom a láncot fogkefével a lánckeréksort és ronggyal áttörlöm a 3 tányért, kap egy vékony réteg olajat utána áttörlöm de kb 1-2 tekerés és megint tiszta retek meg por az egész sor és a lánc. Most Brunox olajat használok elõtte volt sima hajtómû olaj elõtte meg Motorex száraz, talán az volt a legjobb. Köszi a segítséget!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Float fluid

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Õsszel-télen majd le akarom szervizelni a rugóstagomat. Semmi különös, csak letekerem a légkamrát, kitakarítom és újrakenem (még nem érte el azt a futott "üzemórát", hogy mayor service-re elküldjem a Specihez). Lényeg, hogy a kenéshez Slick Honey nevû csodát ajánlanak. Van ennek valami alternatívája, amit itthon is meg tudok venni?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Továbbá valaki olcsó oldószermentes takarítási módot kért, a válasz: rongy, minden tekerés után! :D

ez a minimum...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en a csodaanyagok utan maradok a szimpla litiumos zsirnal meg a teflonos olajnal :)