a parktoolt olvastam, azt mas is dicserte. oldoszermentes mechanikus tisztito nincs? ha oldoszerezek, akkor leszedem, aztan kilotykolom brigeciolban, az tenyleg femtisztara csinalja. ha nagyon preciz akarok lenni, akkor ugysem uszom meg a teljes hajtaslanc-puceralast, amig fenn van a lanc az eleg nehezkes. korabban gyakrabban csinaltam, de most inkabb csak egyketszer evente. majd telen, ha olyan ido lesz, hogy nem tudok tekerni (olvadaskor pl), majd nagygenerallal megcsinalom.
Még nem próbáltam ilyet, de ha szárazon szeretnéd lesuvickolni, szerintem arra is alkalmas, mivel a kefék teljesen körbefogják a láncot. Attól függ milyen olajat használsz, sûrû koszos olajnál szerintem kenegetheti szét a lánc lemezein, a nagyobb dzsuvát viszont kiviszi. Kb. egyenértékû lehet azzal, mintha kefével suvickolod kívül és a szemek között, csak sokkal gyorsabb.
Amint írtam van egy köztes mód, a víz legalább a port kiviszi, olcsó (nagyáruházi 1L / 200 forint) folyékony szappanos vízzel pedig nagyon szépen megtisztítja. Ha sûrû az olaj, tényleg nem mossa ki a szemek közül, tapasztalat.
Ha oldószerbe áztatom, nálam lényegesen több idõ (órák) és közben többször is oda kell menni és alaposan megmozgatni minden szemet (akkor jön ki belõle a fekete dzsuva), lényegesen több idõ. Ezzel kb. 20 körbetekerés (beázik), 5 perc múlva 50-100 körbetekerés, utána patentszemmel leveszem és mehet a csap alá. Ha nincs patentszem vagy nem akarom levenni, van egy másik ugyanilyenem, azzal többszöri vizes öblítés. Ha nem szeretnél kettõt venni, le lehet öblíteni slaggal vagy kézi permetezõvel is.