hat igy par honap hasznalat utan a rohloff sem tunik igazan jobbnak, mint amiket hasznaltam. mint irtam korabban, alkalmankenti lanctorlessel szarazza valnak a fogaskerekek, es elkezd csorogni a hajtas, hiaba van kenese maganak a lancnak. igy taktikat valtottam, megfogadtam, hogy addig nem nyulok a hajtashoz, amig nem kezd el zorogni. osszesegeben a menettapasztalat nem is volt rossz, egy 150kmt kibirt kb. viszont a kovetkezo olajozas elotti hajtastisztitasnal keptelenseg volt szimplan tisztitani, oldoszer es lanctisztito kellett hozza, hogy le tudjam puceralni, annyira ragadt, es a sok beleragadt portol tiszta fekete volt minden. igy viszont nemtom, hogy van e ertelme, mert folyamatos tisztitassal nem bir igazan tobbet, mint egy atlagosan jo olaj (vmi teflonos). cserebe macerasabb kezelni, es dragabb.
az egesz csak megerositette bennem a korabbi tapasztalatot - hogy nagy csodak nincsenek, ami surubb az tovabb tart, de jobban szedi a koszt, es igy olajozas helyett a takaritassal toltom az idot. outin viszont istenes lehet... de poros terepen nem az igazi.
én az itt ajánlott, és a rohloffhoz hasonló tf2 wet extremet használom pár hónapja
én úgy csinálom, hogy este rácsepegtetem szemenként a cuccot, és reggelig rajta hagyom, hogy legyen ideje bekúszni a csapokhoz, aztán kicsit leörlöm és kész
az elsõ km-en kicsit darál tõle a lánc, de elmúlik, ill. kb. 2-3 száz km-t kibír csörgés nélkül, most még a nagy zuhékat is rendesen bírta, viszont ami érdekes, hogy a koszt nem gyújti látványosan jobban, mint eddig bármi más
(ok, a lidls száraz olajtól mindíg fényes volt a lánc, de 10 km után már csörgött is
)