Motorkerékpárokhoz való láncolaj jó kerékpárlánchoz is?
Jelentkezz be Regisztrálj

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2018. március 07. - 14:27

Írta 2018. március 04. - 11:41

Lítiumbázisú zsírok tényleg rongálják a karbont? Valahol ezt hallottam, márpedig én előszeretettel használom a Motorex white grease-ét kormánycsapágyakhoz is, ahol bőven érintkezik a fejcsővel. Tudtok erről valamit?
A karbon az epoxiréteg alatt van, amit nem nagyon hat meg egy kis zsír
http://weightweenies...ic.php?t=119994
Írta 2018. március 04. - 08:13

Lítiumbázisú zsírok tényleg rongálják a karbont? Valahol ezt hallottam, márpedig én előszeretettel használom a Motorex white grease-ét kormánycsapágyakhoz is, ahol bőven érintkezik a fejcsővel. Tudtok erről valamit?
Írta 2018. február 26. - 10:39

Mar reggel munka után ,éjszakás vagyok ma , 4 műszakos munkarendbe dolgozom.
Ház előtt megtörtént a tisztítás elkezdése. kb 5 perc után a lépcsőházban folytattam mert ráfagyott a nafta
Ablak tisztítóval telibe fújtam majd egy vödörbe vizet raktam tettem calgon vízlágyítót és egy puha kefével lemostam majd egy rossz pólóval szárazra töröltem.
Jó lett egyből elvittem a szervizbe a karbantartásra és a pedál cserére,ja meg a láncvédő csere mert múltkor eltörött.
A szervizesnek tetszett a tisztítás
Holnap 13 óra 30 percre mondták ,hogy meglesz.
Írta 2018. február 24. - 22:29

en kb 20-30 perc alatt letisztitom egy vodor vizzel ebben benne van a hajtastisztitas es kenes is.
Írta 2018. február 23. - 15:15

Én már 15 éve nagynyomásúval mosom a benzinkútnál. Ha ésszel csinálod semmi baja nem lesz a bringának tőle és 2 perc alatt végzel. Ebbe is bele kell jönni. Versenyeken látom, hogy sokan ezzel sem tudnak bánni, negyed órát szerencsétlenkednek egy bringával a mosónál.
Lehet tökörészni órákat is vele de szerintem akkor sem lesz sokkal másabb a végerdmény.
- ultio és (ex)Cat kedveli ezt
Írta 2018. február 22. - 16:34

Én vettem egy ilyet: Karcher OC 3
https://www.kaercher...o-16800000.html Az edigitalban 39990Ft volt.
Panelban nagyon kényelmes. Lesétálok vele a ház elé, nekidöntöm a bokornak a bringát és lemosom a benne lévő 4l vízzel a nagyját. Volt hogy után kellett tölteni, mert nem volt elég. Nyomás 5bar, csendes.
Januárban beszoptam egy zsákutcával. Szántóföldön toltam, majd hamarosan cipeltem a bringát, mert a sártól nem forogtak el a kerekek. Oda kellett a 15 perc és 7 utántöltés, hogy legyen valami. Ott megéri inkább kúton nagynyomásúval leveretni a nagyját. Általános használatra bőven elég.
eddie1978 módosította - 2018. február 22. - 16:40
- Sandman kedveli ezt
Írta 2018. február 22. - 15:02

Kétségtelenül mázlista vagyok. Van udvarom, igaz télen nincs kerticsapom, de feleségem nagy örömére fürdőből, hálószobaablakon keresztül vezetem a slagot és meleg vízzel mosom a bringát . A Parktool bácsi vödrös módszere még elfogadható kompromisszum.
Írta 2018. február 22. - 12:00

Tisztitasra nagyon jo es hatekony modszer
https://youtu.be/B2sKhSDrugE
Nagyon jó .Profi nagyon szerviz is így megcsinálná nekem nagyon örülnék neki.
Sajnos én nem tudok idegen nyelven.
Írta 2018. február 22. - 11:55

Én meg nagynyomásúval ésszel lemosom, utána törlöm és kenem a láncot.
Azért ha a sártól a váltó, fogsor és lánckerék se látszik, nem tudom meddig kellene lazítani. Na meg helyem sincs ilyenre, ezért a nagynyomásos módszer.
Szia.
Helyem nekem sincs.Túl nagy sár még nincs a váz ,sárhányó és a kerekek koszosak.
Netes időjárás szerint vasárnap napos idő lesz.Viszek le vödörbe langyos vizet teszek bele autósampont mert van itthon ,meg szivacsot és amit szak ajánlott ablakmosót
A lánc tisztítását kenését,csapágyak kenését az összes karbantartást a szervizre bizom.
Oktalinket kell karbantartani ?
Ha kell azt is a szervizre bízom hétfőn viszem.A pedál felrakása beállításával egyetembe.
A kis ördög azért bennem van a Motorex Bike Clien kipróbálására majd valamikor
Írta 2018. február 22. - 11:54

Írta 2018. február 22. - 10:16

Rendesen koszos lett a bringa ebben a téli időjárásban.
A szakszerű karbantartást a szervizre bízom.
Előtte leszeretném tisztítani a külsejét.
Mivel csináljam ?
A netet nyúzva a Motorex Bike Clien tisztítót találtam.Azért szimpatikus mert csak ráfújom és letörlöm és kész.
Egy lépcsős tisztításba gondolkozom.
Én meg nagynyomásúval ésszel lemosom, utána törlöm és kenem a láncot.
Azért ha a sártól a váltó, fogsor és lánckerék se látszik, nem tudom meddig kellene lazítani. Na meg helyem sincs ilyenre, ezért a nagynyomásos módszer.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Írta 2018. február 21. - 20:39

Én ilyen luxuscikkeket nem használok. Slaggal leveretem, utána sok mosogatószer kevés vízbe + szivacs, kefe (kedvencem a gyökérkefe), alapos lesikálás, láncmosóba (lidlis cucc) ablaktisztítót öntök, végén slaggal öblítés, szárazratörlés és ragyog. Ja és mosás előtt ablaktisztítóval lazítom a sarat, ha már rászáradt a gépre. Egyszer volt ilyen Motorexem, kétségtelenül jó anyag, de túl drága.
Szia.
Az ára nekem se szimpatikus
Ablaktisztítós technikát kipróbálom,ilyet még nem is hallottam.
Köszi a tippet .
Írta 2018. február 21. - 20:23

Mivel csináljam ?
A netet nyúzva a Motorex Bike Clien tisztítót találtam.Azért szimpatikus mert csak ráfújom és letörlöm és kész.
Én ilyen luxuscikkeket nem használok. Slaggal leveretem, utána sok mosogatószer kevés vízbe + szivacs, kefe (kedvencem a gyökérkefe), alapos lesikálás, láncmosóba (lidlis cucc) ablaktisztítót öntök, végén slaggal öblítés, szárazratörlés és ragyog. Ja és mosás előtt ablaktisztítóval lazítom a sarat, ha már rászáradt a gépre. Egyszer volt ilyen Motorexem, kétségtelenül jó anyag, de túl drága.
Írta 2018. február 21. - 19:26

Mivel csináljam ?
Írta 2017. december 14. - 19:40

ÜDV,
Lánchoz paraffin viaszt használ valaki? Vayg más viaszt?
Nekem most úgy jött elő a téma, hogy csendes trénert használok a szobában, a leghangosabb a lánc és a váltógörgők.
Igazából régóta tervezem, hogy kipróbálom, de ez adta az utolsó lökést.
A gondom, honnan szerezzem be a megfelelő viaszt?
Tudtok segíteni?
Kösz,
JG
a meghajtás topikban ki lett beszélve a téma jó néhány hónapja.
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Írta 2017. december 14. - 17:04

ÜDV,
Nekem most úgy jött elő a téma, hogy csendes trénert használok a szobában, a leghangosabb a lánc és a váltógörgők.
Tudtok segíteni?
Kösz,
JG
squirt lube?
- zeezoltano kedveli ezt
Írta 2017. december 13. - 02:56

ÜDV,
Tudtok segíteni?
Kösz,
JG
Írta 2017. szeptember 11. - 12:09

Azzal nem lesz olyan gond, hogy nem engedi a squirtet befolyni olyan helyekre, ahova be kellene?
Majd kikopik, akkor bejut...
Írta 2017. szeptember 11. - 11:08

Igazából nem nagyon hangos, önmagában ez a hang nem zavarna. Csak sima úton hallatszik, és ha kifejezetten odafülelek. Cak azért zavar, mert eszembe juttatja, hogy akkor most koptatom szét a drága GX Eagle fogaskoszorút.
Legközelebb kipróbálom a trükködet, kenés közben a görgők bizgetését, és azt is kipróbálom, mi van, ha nem kenem újra az első legkisebb hangra. Ha elég lenne hetente kenni - nálam az a kb. 150-200km - akkor nagyon elégedett lennék.
Kicsit más: szerintetek ha egyik viaszos cucc után egy másik viaszosat akarok kipróbálni, akkor is kell a kettő között nagytakarítás? Most a Squirt-re átálláskor jó pár órám elment a 4 bringával a brigéciolos szórakozással. Ha hamarosan megjön a Smoove, azért csak azt is kipróbálnám. Mit gondoltok, kenhetem a Squirt tetejére? (És igazából már évek óta van egy Finish Line viaszos cuccom is, csak még ki sem próbáltam, mert korábban nem volt kedvem a nagytakarításhoz. Az a szaga alapján nem viszes emulzió, hanem oldószeres. Vajon az mehet a Squit tetejére?)
Én úgy vettem észre, hogy a görgőkön az olaj marad meg egyedül, bármi mást a rendszer pár km alatt a fémig letakarít rajta. Amúgy meg nem azért van a görgő, hogy az forogjon a láncon a csapok körül, és ne egye meg a fogaskoszorút/hajtóművet?
A Smoove előtt én teljesen kipucolnám a squirtet, már csak azért is, mert ha a cucc tényleg olyan jó, a squirt csak ront a hatótávján. Brigéciol helyett meg benzint/petróleumot használnék. Az tényleg olyan, mint a jó matematikus: mindent megold. Brigéciollal pl karosszériáról nem tudtam olajos megfolyást rendesen letakarítani, csak cukkoltam azt a saras mocskot.