Kétségtelenül mázlista vagyok. Van udvarom, igaz télen nincs kerticsapom, de feleségem nagy örömére fürdőből, hálószobaablakon keresztül vezetem a slagot és meleg vízzel mosom a bringát . A Parktool bácsi vödrös módszere még elfogadható kompromisszum.
Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2018. február 22. - 15:02
Írta 2018. február 22. - 12:00
Tisztitasra nagyon jo es hatekony modszer
https://youtu.be/B2sKhSDrugE
Nagyon jó .Profi nagyon szerviz is így megcsinálná nekem nagyon örülnék neki.
Sajnos én nem tudok idegen nyelven.
Írta 2018. február 22. - 11:55
Én meg nagynyomásúval ésszel lemosom, utána törlöm és kenem a láncot.
Azért ha a sártól a váltó, fogsor és lánckerék se látszik, nem tudom meddig kellene lazítani. Na meg helyem sincs ilyenre, ezért a nagynyomásos módszer.
Szia.
Helyem nekem sincs.Túl nagy sár még nincs a váz ,sárhányó és a kerekek koszosak.
Netes időjárás szerint vasárnap napos idő lesz.Viszek le vödörbe langyos vizet teszek bele autósampont mert van itthon ,meg szivacsot és amit szak ajánlott ablakmosót
A lánc tisztítását kenését,csapágyak kenését az összes karbantartást a szervizre bizom.
Oktalinket kell karbantartani ?
Ha kell azt is a szervizre bízom hétfőn viszem.A pedál felrakása beállításával egyetembe.
A kis ördög azért bennem van a Motorex Bike Clien kipróbálására majd valamikor
Írta 2018. február 22. - 11:54
Írta 2018. február 22. - 10:16
Rendesen koszos lett a bringa ebben a téli időjárásban.
A szakszerű karbantartást a szervizre bízom.
Előtte leszeretném tisztítani a külsejét.
Mivel csináljam ?
A netet nyúzva a Motorex Bike Clien tisztítót találtam.Azért szimpatikus mert csak ráfújom és letörlöm és kész.
Egy lépcsős tisztításba gondolkozom.
Én meg nagynyomásúval ésszel lemosom, utána törlöm és kenem a láncot.
Azért ha a sártól a váltó, fogsor és lánckerék se látszik, nem tudom meddig kellene lazítani. Na meg helyem sincs ilyenre, ezért a nagynyomásos módszer.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Írta 2018. február 21. - 20:39
Én ilyen luxuscikkeket nem használok. Slaggal leveretem, utána sok mosogatószer kevés vízbe + szivacs, kefe (kedvencem a gyökérkefe), alapos lesikálás, láncmosóba (lidlis cucc) ablaktisztítót öntök, végén slaggal öblítés, szárazratörlés és ragyog. Ja és mosás előtt ablaktisztítóval lazítom a sarat, ha már rászáradt a gépre. Egyszer volt ilyen Motorexem, kétségtelenül jó anyag, de túl drága.
Szia.
Az ára nekem se szimpatikus
Ablaktisztítós technikát kipróbálom,ilyet még nem is hallottam.
Köszi a tippet .
Írta 2018. február 21. - 20:23
Mivel csináljam ?
A netet nyúzva a Motorex Bike Clien tisztítót találtam.Azért szimpatikus mert csak ráfújom és letörlöm és kész.
Én ilyen luxuscikkeket nem használok. Slaggal leveretem, utána sok mosogatószer kevés vízbe + szivacs, kefe (kedvencem a gyökérkefe), alapos lesikálás, láncmosóba (lidlis cucc) ablaktisztítót öntök, végén slaggal öblítés, szárazratörlés és ragyog. Ja és mosás előtt ablaktisztítóval lazítom a sarat, ha már rászáradt a gépre. Egyszer volt ilyen Motorexem, kétségtelenül jó anyag, de túl drága.
Írta 2018. február 21. - 19:26
Mivel csináljam ?
Írta 2017. december 14. - 19:40
ÜDV,
Lánchoz paraffin viaszt használ valaki? Vayg más viaszt?
Nekem most úgy jött elő a téma, hogy csendes trénert használok a szobában, a leghangosabb a lánc és a váltógörgők.
Igazából régóta tervezem, hogy kipróbálom, de ez adta az utolsó lökést.
A gondom, honnan szerezzem be a megfelelő viaszt?
Tudtok segíteni?
Kösz,
JG
a meghajtás topikban ki lett beszélve a téma jó néhány hónapja.
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Írta 2017. december 14. - 17:04
ÜDV,
Nekem most úgy jött elő a téma, hogy csendes trénert használok a szobában, a leghangosabb a lánc és a váltógörgők.
Tudtok segíteni?
Kösz,
JG
squirt lube?
- zeezoltano kedveli ezt
Írta 2017. december 13. - 02:56
ÜDV,
Tudtok segíteni?
Kösz,
JG
Írta 2017. szeptember 11. - 12:09
Azzal nem lesz olyan gond, hogy nem engedi a squirtet befolyni olyan helyekre, ahova be kellene?
Majd kikopik, akkor bejut...
Írta 2017. szeptember 11. - 11:08
Igazából nem nagyon hangos, önmagában ez a hang nem zavarna. Csak sima úton hallatszik, és ha kifejezetten odafülelek. Cak azért zavar, mert eszembe juttatja, hogy akkor most koptatom szét a drága GX Eagle fogaskoszorút.
Legközelebb kipróbálom a trükködet, kenés közben a görgők bizgetését, és azt is kipróbálom, mi van, ha nem kenem újra az első legkisebb hangra. Ha elég lenne hetente kenni - nálam az a kb. 150-200km - akkor nagyon elégedett lennék.
Kicsit más: szerintetek ha egyik viaszos cucc után egy másik viaszosat akarok kipróbálni, akkor is kell a kettő között nagytakarítás? Most a Squirt-re átálláskor jó pár órám elment a 4 bringával a brigéciolos szórakozással. Ha hamarosan megjön a Smoove, azért csak azt is kipróbálnám. Mit gondoltok, kenhetem a Squirt tetejére? (És igazából már évek óta van egy Finish Line viaszos cuccom is, csak még ki sem próbáltam, mert korábban nem volt kedvem a nagytakarításhoz. Az a szaga alapján nem viszes emulzió, hanem oldószeres. Vajon az mehet a Squit tetejére?)
Én úgy vettem észre, hogy a görgőkön az olaj marad meg egyedül, bármi mást a rendszer pár km alatt a fémig letakarít rajta. Amúgy meg nem azért van a görgő, hogy az forogjon a láncon a csapok körül, és ne egye meg a fogaskoszorút/hajtóművet?
A Smoove előtt én teljesen kipucolnám a squirtet, már csak azért is, mert ha a cucc tényleg olyan jó, a squirt csak ront a hatótávján. Brigéciol helyett meg benzint/petróleumot használnék. Az tényleg olyan, mint a jó matematikus: mindent megold. Brigéciollal pl karosszériáról nem tudtam olajos megfolyást rendesen letakarítani, csak cukkoltam azt a saras mocskot.
Írta 2017. szeptember 11. - 10:40
Azzal nem lesz olyan gond, hogy nem engedi a squirtet befolyni olyan helyekre, ahova be kellene?
Szerintem sem hangzik jól, hiszen pont a belső felületek a lényegesek.
Írta 2017. szeptember 11. - 10:25
Látom írtátok, hogy hangosabb Squirt lube-bal a hajtáslánc, ezt meg tudom erősíteni. Néha nyekereg és csörög a lánc, általában ez jelzi, ha érdemes tenni rá egy kis friss kenőanyagot. De az olaj után megtévesztő lehet, nem mindegy, mennyire csörög és nyekereg, mert ha csak kicsit, simán elmegy még 50-80 km-t. Embere válogatja, kit mennyire zavar ez.
Igazából nem nagyon hangos, önmagában ez a hang nem zavarna. Csak sima úton hallatszik, és ha kifejezetten odafülelek. Cak azért zavar, mert eszembe juttatja, hogy akkor most koptatom szét a drága GX Eagle fogaskoszorút.
Legközelebb kipróbálom a trükködet, kenés közben a görgők bizgetését, és azt is kipróbálom, mi van, ha nem kenem újra az első legkisebb hangra. Ha elég lenne hetente kenni - nálam az a kb. 150-200km - akkor nagyon elégedett lennék.
Kicsit más: szerintetek ha egyik viaszos cucc után egy másik viaszosat akarok kipróbálni, akkor is kell a kettő között nagytakarítás? Most a Squirt-re átálláskor jó pár órám elment a 4 bringával a brigéciolos szórakozással. Ha hamarosan megjön a Smoove, azért csak azt is kipróbálnám. Mit gondoltok, kenhetem a Squirt tetejére? (És igazából már évek óta van egy Finish Line viaszos cuccom is, csak még ki sem próbáltam, mert korábban nem volt kedvem a nagytakarításhoz. Az a szaga alapján nem viszes emulzió, hanem oldószeres. Vajon az mehet a Squit tetejére?)
Írta 2017. szeptember 11. - 10:22
En sem terveztem fullra leszedni, csak a feluleten ne legyen, hogy gyujtse a port, kenjen ossze mast. Annyi a tervem, hogy lanczsirtalanitoval es ronggyal attisztitom a lancot, aztan johet a squirt. Igy remelhetoleg tiszta marad a sor es a lanckerek.
Írta 2017. szeptember 11. - 09:29
Nekem sokat meger, hogy a bringa atmosasanal egyben letisztitom a hajtast is, kulon pepecseles nelkul. Kiprobalom a montin, aztan ha ok, akkor atallok a cx bringan is. A varosi marad olajos, ugyis annyi van mar beloluk a probalgatasok miatt, hogy sok evig elleszek veluk.
Kellene, de nincs se kedvem, sem pedig időm a Brigéciollal vagy egyéb vegyszerekkel pepecselős mókához. Egyébként KMC-nek létezik oylan lánca, ami újonnan Squirt lube-os. Már ha éppen kapható, ugye... Például: https://www.bike24.com/p2234016.html
Egyéb alkatrészek kapcsán: nekem szintén elég drága a hajtáslánc. Az először vásárolt X01 soromon például 10k km után a 4. új lánc még nem ugrott sehol.
Látom írtátok, hogy hangosabb Squirt lube-bal a hajtáslánc, ezt meg tudom erősíteni. Néha nyekereg és csörög a lánc, általában ez jelzi, ha érdemes tenni rá egy kis friss kenőanyagot. De az olaj után megtévesztő lehet, nem mindegy, mennyire csörög és nyekereg, mert ha csak kicsit, simán elmegy még 50-80 km-t. Embere válogatja, kit mennyire zavar ez. Van ismerősöm, aki megőrül ettől, engem egyáltalán nem zavar. Pláne, hogy az Acros star rachet hágysó agyam úgyis annyira brutál hangos, hogy minden más zajt elnyom.
Írta 2017. szeptember 11. - 09:12
Írta 2017. szeptember 11. - 09:12
Nem jobb az elejen zsirtalanitani az uj lancot? Squirtek azt ajanljak. Probaltad mindket esetet?
Most jon az uj hajtas, zsirtalanitani terveztem.
Kellene, de nincs se kedvem, sem pedig időm a Brigéciollal vagy egyéb vegyszerekkel pepecselős mókához. Egyébként KMC-nek létezik oylan lánca, ami újonnan Squirt lube-os. Már ha éppen kapható, ugye... Például: https://www.bike24.com/p2234016.html
Egyéb alkatrészek kapcsán: nekem szintén elég drága a hajtáslánc. Az először vásárolt X01 soromon például 10k km után a 4. új lánc még nem ugrott sehol.
Látom írtátok, hogy hangosabb Squirt lube-bal a hajtáslánc, ezt meg tudom erősíteni. Néha nyekereg és csörög a lánc, általában ez jelzi, ha érdemes tenni rá egy kis friss kenőanyagot. De az olaj után megtévesztő lehet, nem mindegy, mennyire csörög és nyekereg, mert ha csak kicsit, simán elmegy még 50-80 km-t. Embere válogatja, kit mennyire zavar ez. Van ismerősöm, aki megőrül ettől, engem egyáltalán nem zavar. Pláne, hogy az Acros star rachet hágysó agyam úgyis annyira brutál hangos, hogy minden más zajt elnyom.
Írta 2017. szeptember 10. - 22:33
Nem is hallottam róla... Meg nem tűnik egyszerűnek a beszerzése