Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1655 hozzászólás a témában

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Sziasztok!

Kerékagyak zsírzását milyen gyakran érdemes elvégezni? December végén volt utoljára nagyszervizen a bringám, azóta kb. 1500 km-t mentem vele. Jól gurul, nem érzek semmi furcsaságot.

Az enyém egy régi Shimano Altus (FH-RM40-8) kb. 3 (lehet, hogy 4) éve kapott utoljára zsírt, évi 5-6 ezret pakolok bele, semmi baja. (Pedig már nagyon várom, hogy legyen vele valami és XT-re cseréljem, de csak nem akar kinyiffanni).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Sziasztok!

Kerékagyak zsírzását milyen gyakran érdemes elvégezni? December végén volt utoljára nagyszervizen a bringám, azóta kb. 1500 km-t mentem vele. Jól gurul, nem érzek semmi furcsaságot.

Én XT aggyal jártam, évente egyszer kentem át, semmi baja nem volt így. Évi kb 7-8000 km-t megyek. (város/terep)

Szóval nyugodtan mehetsz vele még sokat.

Marci

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Felhasználófüggő. Nekem a Khamszin 10ezer km után kapott zsírt, centrírozni meg 13 után sem kellett egy légypiszoknyit sem. Az Ursust elég hamar kellett kenni, de azt használtan vettem, és a szerviz szerint kb. hét éve nem látott kenést (bár hibátlan állapotban volt, de csontszáraz).

Én szerintem nyugodtan várhatsz vele, bár nem tudom, milyen felhasználásban van.

Városi használat, 100% aszfalt, munkábajárásra használom.

Végül is a szervizben a szerelő megpörgette a kerket, és úgy azt mondta rá, hogy nem kell zsírozni, akkor csak jó lesz még legalább 500 km-ig...

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Felhasználófüggő. Nekem a Khamszin 10ezer km után kapott zsírt, centrírozni meg 13 után sem kellett egy légypiszoknyit sem. Az Ursust elég hamar kellett kenni, de azt használtan vettem, és a szerviz szerint kb. hét éve nem látott kenést (bár hibátlan állapotban volt, de csontszáraz).

Én szerintem nyugodtan várhatsz vele, bár nem tudom, milyen felhasználásban van.

• zsoooc kedveli ezt

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Sziasztok!

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Vagyis nekem nem jött be. Két flakonnal vettem, ha valaki ki akarja próbálni, a második bontatlant sziivesen elcserélem egy Squirt-re.

Köszi, akkor nem kell :D

most nem keresem vissza, ki írta, hogy csak több 100 km-enként keni, most én is kipróbálom, hogy 100km után adok neki újabb adagot, és vajon nagyobbat nyúlik-e a lánc.

Csak nyílna már ki a szemem, ez az allergia nem tesz jót a bringakedvnek <_< <-- kb így nézek ki :D

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Majd emlékeztetlek B)

Párszor kentem már a Smoove-val, és kialakult a véleményem:

• Szerintem nem bírja tovább, mint a Squirt, nem tudom vele ritkábban kenni. (Valósziinű én az átlagnál sokkal gyakrabban kenem a láncom, montival gyakorlatilag minden alkalom után, ha többet megyek mondjuk 30km-nél. Ha kicsit is más már a hangja, mint frissen kenés után, azonnal újrakenem; féltem a drága Eagle (GX) láncom és fogaskoszorúm.)
  • A váltógörgőkön sűrű, kenhető massza formájában halmozódik föl. Miig a Squirt lerakódásokat egy fogkefével le lehet pergetni, addig ezt nem, ez olajsár-szerűbb.
  • A flakon adagolója sokkal jobb, mint a Squirt-é.

Vagyis nekem nem jött be. Két flakonnal vettem, ha valaki ki akarja próbálni, a második bontatlant sziivesen elcserélem egy Squirt-re.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Jo a kinai filleres, volt a parktoolos is, semmivel se er tobbet.
  • Procolus kedveli ezt

Procolus

Procolus

fórumtag

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
  • LocationSzombathely

Tuttibringa

Hajtány kerékpárbolt

Én az előbbinél vettem.

Szia,Köszi az infót.

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Magyarországi forrás kéne a Squirt Lube-hoz.

Tuttibringa

Hajtány kerékpárbolt

Én az előbbinél vettem.

• Procolus kedveli ezt

Procolus

Procolus

fórumtag

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
  • LocationSzombathely

Ilyen rendszerűm van, kettő is, bár a régebbi már lehet, hogy meghótt, és kidobtam, csak nem emlékszem rá.

Régebben UltraDerm-ből kioldott kézmosót raktam bele (kioldott, mert amúgy tele van a cucc homokkal, azt meg nem kéne a láncba kefélni), legutóbb már csak simán benzint.

Mióta kiderült, hogy a Squirt-es lánc nem igényel zsírtalanítást, azóta meg csak azért veszem elő egyáltalán, hogy a felesleges kenést tessék-lássék lekefélje a lánc oldaláról.

Köszi az infót.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Szia,

Sima gép ronggyal csináltam és ránézésre jónak tűnt.Többen mondták hogy jó az a lidlis, ma voltam a lidlibe megláttam oszt megvettem ki se bontottam  :)

Neked melyik jöttbe a készülékekből ,és mit raksz bele ?

Ilyen rendszerűm van, kettő is, bár a régebbi már lehet, hogy meghótt, és kidobtam, csak nem emlékszem rá.

Régebben UltraDerm-ből kioldott kézmosót raktam bele (kioldott, mert amúgy tele van a cucc homokkal, azt meg nem kéne a láncba kefélni), legutóbb már csak simán benzint.

Mióta kiderült, hogy a Squirt-es lánc nem igényel zsírtalanítást, azóta meg csak azért veszem elő egyáltalán, hogy a felesleges kenést tessék-lássék lekefélje a lánc oldaláról.

• Procolus kedveli ezt

Procolus

Procolus

fórumtag

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
  • LocationSzombathely

Itt is mondom, hogy vettem olyan lácmosót évekkel ezelőtt bringaboltban. Hááát.... vagy kétszer ha használtam, azóta csak porfogó. Inkább vettem olyat kínai webshopból, ami a lánc oldalát is sikálja. Ezzel csak összelögyböltem mindent :S

Szia,

Sima gép ronggyal csináltam és ránézésre jónak tűnt.Többen mondták hogy jó az a lidlis, ma voltam a lidlibe megláttam oszt megvettem ki se bontottam  :)

Neked melyik jöttbe a készülékekből ,és mit raksz bele ?

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Szia.pont ma vásároltam a Lidl-be láncmosó készüléket.Netet nyúzom mert valami profi láncmosó folyadékot keresek.

Itt is mondom, hogy vettem olyan lácmosót évekkel ezelőtt bringaboltban. Hááát.... vagy kétszer ha használtam, azóta csak porfogó. Inkább vettem olyat kínai webshopból, ami a lánc oldalát is sikálja. Ezzel csak összelögyböltem mindent :S

• Procolus kedveli ezt

Procolus

Procolus

fórumtag

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
  • LocationSzombathely

Az a lenyeg, hogy alaposan tisztitsd meg a lancot barmilyen korabbi olajtol (beleertve a Shimano gyari kenest is), csak ezutan alkalmazd a Squirt Lube-ot

Szia.pont ma vásároltam a Lidl-be láncmosó készüléket.Netet nyúzom mert valami profi láncmosó folyadékot keresek.

Motorex és Weldtite ami felkeltette az érdeklődésemet.Nem tudom melyik, melyik változata a nyerő.

Magyarországi forrás kéne a Squirt Lube-hoz.

Az új láncomat a weldtite tf2-vel tisztítottam majd újra telibe fújtam hagytam száradni kb 2 napot.Meglepődtem de nem kicsit,hogy sokkal jobb lett mint az új lánc gyári állapotába.

Megvettem az új shimano láncot majd nagy tekerés utána egyből csináltam a weldtite kezelést.Majd nagy tekerés és drámai.A tartósságától még nincs infóm.

Ja egy 150ml-es spray elfogyott a fent írt beavatkozáskor.. 

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Köszi az infót.Majd kipróbálom

Az a lenyeg, hogy alaposan tisztitsd meg a lancot barmilyen korabbi olajtol (beleertve a Shimano gyari kenest is), csak ezutan alkalmazd a Squirt Lube-ot

• Procolus kedveli ezt

Procolus

Procolus

fórumtag

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
  • LocationSzombathely

Ez az altalanos (van egy teli valtozata is nagyon hideg honapokra). En is evek ota hasznalom, csak ajanlani  tudom

Köszi az infót.Majd kipróbálom

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Rákerestem neten a squirt lube-ra. Ez az amit ajánlasz vagy másik fajtája ami a jó ?

https://www.bike-com...ain-Wax-p44658/

Ez az altalanos (van egy teli valtozata is nagyon hideg honapokra). En is evek ota hasznalom, csak ajanlani  tudom

• Procolus kedveli ezt

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Squirt lube, ahogy én kenem:

új lánc gyári kenésével 250-300 km-t elmegyek. Utána féktisztító spray + papír törlőkendőkkel körbe törlöm alaposan a láncot 2x, ez durván 2 perces művelet. Utána csaponként 1-1 cseppet teszek a láncra, de úgy, hogy miután végig csepegtettem egy 15-20 centi hosszon, 2 ujjal áttekergetem a csapokon a görgőket és így szépen bejut a lánc lapjai és a görgők közti résen a csap és a görgő közé. Macerásnak tűnhet, de ez sem több 2 percnél. Utána 2-3x körbe tekerem a láncot az állványra tett bicajon és kész.

Utána 150-250 km-enként ismétlem, időjárástól függően ugyanezt, ekkor már nem tisztítom többé egyáltalán (maximum saras verseny után), szóval 2-3 perces művelet az egész.

Ezt elloptam Prohardverre, mert megy a nagy nyavalygás, hogy ha a Squirt csak 50-60 kilométert bír, akkor nagyon xar :)

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Majd tudósítok. (Remélem nem felejtem, el.)

Majd emlékeztetlek B)