Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1703 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás

hülyeséget ne javasolj senkinek.

Hülyék nem tudnak vele bánni, nekik tényleg nem való.

kb 15 éve így mosom, soha nem lett semmi baja ettől a bringának. Előtte én is ecsettel, kefével pucoltam vagy levéve áztattam a láncot....semmivel nem volt jobb, mint a nagynyomásús pucolás. Így is volt több olyan rendszerem, ami bőven 20-25ezer km felett elment (mtb-n, 8as rendszer és persze váltogatott láncokkal. De a mostani 10es is elment 16ezret az slx racsnival)

De ez is olyan hitvita, mint a Nikon v Canon...Aki abban hisz, hogy leveszi a láncot, kiáztatja és utána szemenként csepegtetve újrakeni, az csinálja nyugodtan.

marton módosította - 2019. május 20. - 00:00

Marci

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

+1 a Squirt-re, nem kell többet baszakodnod majd a hajtás takarításával, egy erősebb szálú fogkefével és egy féktisztítós ronggyal pár perc alatt patikává lehet varázsolni a láncot-hajtást.

• Rabbit kedveli ezt

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Benzinkút, kézi mosó, 100 Ft

Nem kell levenni a láncot. :)

Mert a Muc-Off-hoz le kell :rolleyes:

Én simán csak Squirtet használok. Az kinyom magából minden szutykot, nem kell mosogatni a láncot, nem ragad rá semmi trutyi. Egyedül maga a Squirt ad egy kissé gyertya szerű érzést a felületnek.

• ultio kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás

hülyeséget ne javasolj senkinek.

• Rabbit kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás

Sziasztok!

Milyen lánctisztító készletet érdemes venni? Milyet ajánlotok, ha a lánc levétele nélkül akarom tisztítani? Én ezt néztem ki: https://ebike.hu/ter...7-lanctisztito/

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Sziasztok!

Milyen lánctisztító készletet érdemes venni? Milyet ajánlotok, ha a lánc levétele nélkül akarom tisztítani? Én ezt néztem ki: https://ebike.hu/ter...7-lanctisztito/

https://kerekpartisz...isztito-egyseg/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Sziasztok!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Te figyeled, hogy parolog el tekeres utan az anyag? :)

Van egy kis székem, azon ülve kenem a láncot, majd meredten nézem, míg el nem párolog a látható fehér trutyi  ;) .

Természetesen nem, de miután bekentem láncot, sokszor pakolgatok még a tárolóban, vagy az autóval foglalkozom, és ha kész minden, utána tolom vissza a bicajt. És azt vettem észre, hogy nyáron, illetve meleg időben (a tárolóban nincs meleg télen, mert a mélygarázsban van, ami meg természetes szellőzéssel bír, így télen hideg van) sokkal hamarabb elpárolog a cucc.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Te figyeled, hogy parolog el tekeres utan az anyag? :)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Nekem nincs jó tapasztalatom hidegben a sima Squirt Lube-bal.
Én mostanában már mentem vele fagyban, de megszilárdult a kenőanyag és lepergett a láncról. Pár km után már hallatszott, hogy szárazon fut. A csomagolásán nem hibába van feltüntetve, hogy +5°C fölött kell tárolni (és nyilván használni is).

Semmi ilyet nem tapasztaltam. -5 fokban is mentem vele, tette a dolgát.

Annyit vettem észre, hogy a felvivő anyagnak több idő kell, míg eltűnik.

Idén januárban 80 km-t egy kenéssel tekertem hóban, latyakban, igaz + 5 fok körül, de megmaradt a kenés. Olyat latyak volt, hogy gyakorlatilag mindenem átázott. Na itt leget, hogy már a víz kente a láncot  :) .

Viszont innen volt még 20 km hátra száraz úton, napsütésben, volt kenés.

ultio módosította - 2018. december 01. - 11:23

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Nekem nincs jó tapasztalatom hidegben a sima Squirt Lube-bal.
Én mostanában már mentem vele fagyban, de megszilárdult a kenőanyag és lepergett a láncról. Pár km után már hallatszott, hogy szárazon fut. A csomagolásán nem hibába van feltüntetve, hogy +5°C fölött kell tárolni (és nyilván használni is).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Mivel vizalapu es surubb biztos nem optimalis, de kenes, kenes... sok kulonbseg tekeres kozben nem hiszem, hogy van. En vettem mindkettot, telen egyiket hasznalom, nyaron masikat - hasonlo arban vannak.

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Én is használtam, először aggódtam, de nem volt gond.

Holnap próba hóban :-)

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

A dt ratchet kenesehez megveszitek a dt fele zsirt, vagy jok az altalanosabbak is? Legutobb az egyik kerekembe altalanos, de amugy surubb zsirt tettem.

Vagy kenheted olajjal, hogy jó hangos legyen. Hidegben jobb lehet a zsírnál. Az meg, hogy nem bírja olyan sokáig, hát miből tart kb. havonta egyszer lehúzni a kazettatestet?

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Én használtam hóban is, nem volt gond.

Én is használtam, először aggódtam, de nem volt gond.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Hóba jó a sima Squirt Lube a láncra vagy ajánlott beszerezni a low temperature változatot belőle?

Én használtam hóban is, nem volt gond.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Hóba jó a sima Squirt Lube a láncra vagy ajánlott beszerezni a low temperature változatot belőle?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Lehet volt már: lubetesting

Ez egy darab mérés. Elég alaposnak tűnik.
A wax 15000km élettartama nem tudom mennyire valós, de nekem az XC montin 3400km után még nem látok jelentős nyúlást a Shimano láncmérő szerint a 701-es láncon. A CX gépben van most kb 2390km. A 601-es lánc sem mutatja a kopás jeleit. Nem 1800W-tal nyomom persze és sár minimális.

Nekem a wax nagyon bejött. Egy dolog macerás benne amit nem csinálnék lakásban. Az pedig a benzines láncmosás. A többi ok. A mosást családiháznál kint csinálom. Panelba kellene valami kevésbé szagos oldószer.

Mososzoda meleg vízben, és azzal razogat. De jól el kell mosni, mert az erős lúg nem olyan mókás

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Én átérzem a problémát, engem is zavar a sok szar, aminek nagy része simán átcimkézett termék, a bekerülési költség négyzete pedig a kisker ár. Nem hinném, hogy pl a DT fejlesztget, gyárt olajat, zsírt...

Valahol váltóolajat olvastam erre a célra, ami egyébként a Fox slick honey-hoz is meglepően hasonló tulajdonságokkal bír :)

Azert speciel a DT Grease eseteben az atcimkezett termek (Molykote TP42) sem annyira olcso + a TP42-t a DT higitja 5% asanyi olajjal allitolag (forras: http://forums.mtbr.c...ood-853797.html )

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Én átérzem a problémát, engem is zavar a sok szar, aminek nagy része simán átcimkézett termék, a bekerülési költség négyzete pedig a kisker ár. Nem hinném, hogy pl a DT fejlesztget, gyárt olajat, zsírt...

Valahol váltóolajat olvastam erre a célra, ami egyébként a Fox slick honey-hoz is meglepően hasonló tulajdonságokkal bír :)

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.