Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Indította
burce
, 2001. augusztus 22. 17:27
vendég_kerekeske_*
Írta 2006. április 20. - 21:24
NEkem bevált az észter higító, a lakkbenzin higító, és társai. Egyre ügyelj: a szabadban mûveld ,mert rohadt büdös... az egész lakás olyan lesz, ha nem vigyázol. Festékbolt, tescó barkács- illetve autós részleg, ahogy a kolléga írta
Üdv DaveRider!!
Üdv DaveRider!!
Írta 2006. április 20. - 21:17
teszkó autoápolós részlegbe szokta nekem venni asszonykám....és ilyen brigéciolt hol lehet kapni????? mert itt a benzinkútnál nincs...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. április 20. - 21:17
hát itt van shell, ott nincs. aralnál sincs, ahogy molnál sem...ezek vannak igy 5 kmen belül...fõ a lustaság:D
Írta 2006. április 20. - 21:12
akkor nézd meg másiknál /én találkoztam már vele S*ell, A*al, O*V kúton is/
de akár autósboltban, akárhol..
de akár autósboltban, akárhol..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. április 20. - 21:08
Írta 2006. április 20. - 20:37
sram patentszem, hogy könnyû legyen leszedni , brigéciol 2000, /ez a kevésbé durva nem annyira veszélyes/ beletedszed egy tálba amit nem old fel a brigéciol /pl dunsztosüveg/ hagyod fél órát- órát, leöblited, áttörlöd szárítod, visszateszed, megolajozod....nekem beváltvagy valami más tipp egyszerû, gyors és tökéletes lánctisztításra ?
100. hozzászólás :bananadan !!!
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2006. április 20. - 20:35
a link az nemjó..
de sejtem mire gondolsz, és én azt mondanám, hogy inkább fogj egy jó kefét.
mondjuk fogkefét.
kicsit pepecsesebb, de kitisztul.
egy ilyen tisztító cuccmák ára kb 1-1,5 lánc ára (ha olcsóbbat veszel, valamint ezeknek a tisztitóknak tudtommal el is használodik a belsejük egy idõ után.
btw, ilyenre gondolsz?
A WD40 az elég karcsú, ha tisztitásról van szó.
brigéciol, hideg zsíroldó, stb, stb..
edit: így van, a patentszem az erõsen ajálható
de sejtem mire gondolsz, és én azt mondanám, hogy inkább fogj egy jó kefét.
mondjuk fogkefét.
kicsit pepecsesebb, de kitisztul.
egy ilyen tisztító cuccmák ára kb 1-1,5 lánc ára (ha olcsóbbat veszel, valamint ezeknek a tisztitóknak tudtommal el is használodik a belsejük egy idõ után.
btw, ilyenre gondolsz?
A WD40 az elég karcsú, ha tisztitásról van szó.
brigéciol, hideg zsíroldó, stb, stb..
edit: így van, a patentszem az erõsen ajálható
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Írta 2006. április 20. - 20:35
Írta 2006. április 20. - 20:33
vagy valami más tipp egyszerû, gyors és tökéletes lánctisztításra ?
Írta 2006. április 20. - 20:31
a-> pro lánctisztító szerkezet <-ér valamit ? azaz megéri azt kb. 3500 ft-ot ? ha igen, hogyan kell használni ? csak azért , mert vettem motorex olajat a láncra , letisztítgattam , de hát közel sem tökéletesen a láncot , bekentem az olajjal, és egy szép nagy fekete kulát csinált a láncból , meg a szép krómszínû xt fogaskoszorúmból . gondolom ha csilli villire letisztítanám a láncot, és úgy keném be , akkor csilli villi is maradna .
Írta 2006. április 18. - 20:29
Írta 2006. április 18. - 20:26
Mennyibe van az a fék-spray?
Nem láttam eddig sehol...(biztos tudatlan vagyok)...
Nem láttam eddig sehol...(biztos tudatlan vagyok)...
Írta 2006. április 18. - 20:08
Annyi lenne a kérdésem hogy így tavasz elõtt szeretnéma láncot, a trácsákat fogaskoszorút stb megtisztitani. Mivel elhet? Alkohollal vagy esetleg petróleummal? vagy mivel ajánlatos ami jól oldja ezeket a "dzsuvákat" a szerkezetekrõl.
Láncra tényleg a Wd 40 a legjobb szerintem ha csak egy gyors karbantartást akarsz elvégezni:clap:
A féktisztító spray tényleg csodákat mûvel a tárcsával...
Én ma ráfolyattam v.mit a tárcsára és annyira fogott, hogy mikor behúztam a hátsó féket simán tudtam tekerni:(
Megvettem a spray-t (Endroo tanácsára) lefújtam vele (mármint a féket) kicsit koptatgattam, majd ismét tökéletes lett.:bananadan
Írta 2006. április 18. - 18:48
Én régen vettem a sok oldósprayt és azzal tisztítottam. Most szereztem egy üveg petróleumot. A legjobb. Olcsó és mindent egybõl old. Szerintem petróleumot használj.
Írta 2006. április 09. - 13:10
arra gondol o is
tf2 meg vmi teflonos olaj
benzin es higito helyett szerintem celszerubb petroleum illetve brigeciol
tf2 meg vmi teflonos olaj
benzin es higito helyett szerintem celszerubb petroleum illetve brigeciol
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. április 09. - 12:19
Tárcsát tárcsatisztítóval célszerû tisztítani.
nemtom itt pontosan mire gondolsz, én az autósboltban kapható féktisztító folyadékkal ( spray ) nyomatom a tárcsát... az mindent lehoz... célszerû vigyázni a ruhára , sõt még a fényezést is kikezdheti
Írta 2006. április 09. - 11:42
Írta 2006. április 09. - 08:15
Láncot leszeded, ha nagyon vastagon áll rajta a retek, akkor vízzel, kefével leszeded a nagyját, aztán higított Brigéciolba teszed, és hagod állni egy, másfél órát. Vízzel ellötykölöd, kefével leszeded, ha maradt rajta foltocsku. Ezután én petróleumbe áztatom 1 órára, majd eltörölgetem. Felrakás után kap Rohloff láncolajat. Ezt kb. 2 havonta szoktam megejteni. Ha közben koszos, sáros, homokos, agyagos lesz, akkor simán lefújom WD40-nel a gépen, aztán TF2-vel.
Fogaskoszorút leszeded, kis fémtálba benzinben/petróleumben ecsettel lemosod.
Tárcsát tárcsatisztítóval célszerû tisztítani. Ha nagyon koszos/zsíros, akkor esetleg elõtte finom csiszolópapírral adhatsz neki a kereket megpörgetve.
Ezeket a mûveleteket az alkatrészek hosszabb élettartalma érekében célszerû nem egy évben egyszer, tavasszal elvégezni.
Fogaskoszorút leszeded, kis fémtálba benzinben/petróleumben ecsettel lemosod.
Tárcsát tárcsatisztítóval célszerû tisztítani. Ha nagyon koszos/zsíros, akkor esetleg elõtte finom csiszolópapírral adhatsz neki a kereket megpörgetve.
Ezeket a mûveleteket az alkatrészek hosszabb élettartalma érekében célszerû nem egy évben egyszer, tavasszal elvégezni.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. április 09. - 06:41
Írta 2006. április 09. - 00:58
Annyi lenne a kérdésem hogy így tavasz elõtt szeretnéma láncot, a trácsákat fogaskoszorút stb megtisztitani. Mivel elhet? Alkohollal vagy esetleg petróleummal? vagy mivel ajánlatos ami jól oldja ezeket a "dzsuvákat" a szerkezetekrõl.