Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1640 hozzászólás a témában

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

tok8 :]

valószínûleg én vagyok a hülye , de ezt most nem értem :D
bikertigger!
váltókenés ? hol mivel, kell-e egyáltalán ?

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás

...
lesz, csak a kérdés az, hogy 2 km után, vagy 20 km után ( hasamra
...

tok8 :]
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

bocs ezt elfeldtem a végére : :)

akkor jó :)

kezdo

kezdo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

na most akkor tisztázzuk! mint már párszor mondtam, vettem egyet, kipróbálom, és majd ha tekerek vele egy komolyabbat, akkor megmondom, hogy igaz-e, ami rá van írva, vagy mégsem.tudom, hogy genyás lesz, csak a kérdés az, hogy 2 km után, vagy 20 km után

Na én tegnap Salamon töke fényére puciltam a gépet. A láncot és a fogascuccokat is.Utána csodálatosan lekezeltem a fent említett Motorex dry láncolajjal.
Ma mentem 75 km-ert és jelentem dzsuvás a lánc!
Portaszító kenõanyag márpedig nincs!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

na most akkor tisztázzuk! mint már párszor mondtam, vettem egyet, kipróbálom, és majd ha tekerek vele egy komolyabbat, akkor megmondom, hogy igaz-e, ami rá van írva, vagy mégsem.tudom, hogy genyás lesz, csak a kérdés az, hogy 2 km után, vagy 20 km után ( hasamra ütöttem ) . ha elolvastad volna, amit írtam, akkor ezt tudnád. Ezért van ott zárójelben az, hogy IDÉZET, és (mily meglepõ) idézõjelek között van a marketingszöveg, amit speciel a bikediscountról vágólapoztam ide. és akkor nem lenne a fejemhez vágva a fórumon már szinte klisének számító "bevetted a marketingszöveget hülyegyerek", lásd valamelyik topicban a cnc-zés, abból is ez jött ki... Ha esetleg nem jönne be, és a porlepergetõs marketingszöveg átvágás, valószínûleg akkor sem fogok álmatlanul forgolódni éjszaka, mivel kõkemény 1500 ft volt kb :D......

keszthelz : ha 5 topicban is felteszed ugyanazt a kérdést, ami speciel nem is oda tartozik, nem fogják elõbb megválszolni, ellenben a moderátorok jó mérgesek lesznek, törölnek, és akkor senki sem válaszolja meg :D.......

bocs ezt elfeldtem a végére : :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Ti mindig minden markecingdumát elhisztek ? jó olaj a motorex, de ne hidd hogy csodára képes....

na most akkor tisztázzuk! mint már párszor mondtam, vettem egyet, kipróbálom, és majd ha tekerek vele egy komolyabbat, akkor megmondom, hogy igaz-e, ami rá van írva, vagy mégsem.tudom, hogy genyás lesz, csak a kérdés az, hogy 2 km után, vagy 20 km után ( hasamra ütöttem ) . ha elolvastad volna, amit írtam, akkor ezt tudnád. Ezért van ott zárójelben az, hogy IDÉZET, és (mily meglepõ) idézõjelek között van a marketingszöveg, amit speciel a bikediscountról vágólapoztam ide. és akkor nem lenne a fejemhez vágva a fórumon már szinte klisének számító "bevetted a marketingszöveget hülyegyerek", lásd valamelyik topicban a cnc-zés, abból is ez jött ki... Ha esetleg nem jönne be, és a porlepergetõs marketingszöveg átvágás, valószínûleg akkor sem fogok álmatlanul forgolódni éjszaka, mivel kõkemény 1500 ft volt kb :D......

keszthelz : ha 5 topicban is felteszed ugyanazt a kérdést, ami speciel nem is oda tartozik, nem fogják elõbb megválszolni, ellenben a moderátorok jó mérgesek lesznek, törölnek, és akkor senki sem válaszolja meg :D.......

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ezzel mindnyájan tisztában vagyunk, a kérdés mikor, mert ugye a már lejjebb kitárgyalt motorex olaj úgy fut, hogy ( idézet ) : "
A Motorex DryLube kifejezetten a száraz, poros idõjárási viszonyokra kifejlesztett kenõanyag. A biológiai úton lebomló kenõanyag hosszú ideig megõrzi kenõképességét, portaszító hatása révén védi a meghajtásban résztvevõ összes mozgó, kopó alkatrészt. A száraz kenõ filmréteg segíti a pontos, gyors váltást, keni a fémfelületeket, ugyanakkor nem szedi fel a port."

Ti mindig minden markecingdumát elhisztek ? jó olaj a motorex, de ne hidd hogy csodára képes....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

A dzsuva: a por és láncon lévõ kenõanyag házasságából születik.
Akkor nem lesz dzsuva,ha por se! Azt meg várhatjuk!:)

ezzel mindnyájan tisztában vagyunk, a kérdés mikor, mert ugye a már lejjebb kitárgyalt motorex olaj úgy fut, hogy ( idézet ) : "
A Motorex DryLube kifejezetten a száraz, poros idõjárási viszonyokra kifejlesztett kenõanyag. A biológiai úton lebomló kenõanyag hosszú ideig megõrzi kenõképességét, portaszító hatása révén védi a meghajtásban résztvevõ összes mozgó, kopó alkatrészt. A száraz kenõ filmréteg segíti a pontos, gyors váltást, keni a fémfelületeket, ugyanakkor nem szedi fel a port."

kezdo

kezdo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
A dzsuva: a por és láncon lévõ kenõanyag házasságából születik.
Akkor nem lesz dzsuva,ha por se! Azt meg várhatjuk!:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én meg minden bringázás elõtt kenem jó bõven, és hetente- 2 hétente pucolom a leírt módon, dzsuvásabb menetek után meg legalább nagynyomású mosó /persze ésszel/

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
en nem talaltam meg normalis kenest a lancnak. sztem nincs is :)
ami tartos, az felszed minden ganet, a higabbak kevesbe, de azok nehany 10km utan eltunnek.
en cipelek magammal pici tf2 es kesz.
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
váltókat hol és mivel érdemes kenni, ha érdemes ?

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

10 km terepezés után dzsuvás nyugodj bele....

igen, mint sztem is:

mindenképp lesz dzsuva.

csak a motorexet még nem használtam, azért mondom majd meglátjuk, addig nem mondok semmit, amíg ki nem próbáltam

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nézd meg egy kicsivel lejjebb a 261-es postot. ha azt megcsinálod, majd motorex, akkor elvileg jó lesz. elvileg. a gyakorlatról csütörtökön nyilatkozok

10 km terepezés után dzsuvás nyugodj bele....

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
nézd meg egy kicsivel lejjebb a 261-es postot. ha azt megcsinálod, majd motorex, akkor elvileg jó lesz. elvileg. a gyakorlatról csütörtökön nyilatkozok

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Tudtok olyan láncolajat ajánlani, ami nem képez fekete olajsarat a láncon pár km. után? Én most Motorex olajat használok, de az sajna nem ilyen :(

mindenképp lesz dzsuva. még a gyári zsírral is lett, elég hamar. de a motorex ELVILEG olyan ( a dry lube ), hogy "portaszító" ( jobb szó nem jutott az eszembe :) ). Szal ha a tiszta láncot bekened motorexszel, az nem lesz olyan hamar genyás. elvileg. Én ezt ma tettem meg, jövõ héten tekerek egy hosszabbat poros uton, majd utána megmondom, mi a helyzet :).

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem eddig a Rohloff bizonyult a legjobbnak. Nagyon alaposan le kell törölni a felesleget és akkor nem lesz mocskos.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Próbálkozz vmi hígabbal. Minél hígabb annál kevésbé dzsuvásodik.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ez engem is érdekelne...
Én meg Rohloffot (jó drágán adnak jó keveset) és az sem ilyen :(
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

alisejk

alisejk

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Tudtok olyan láncolajat ajánlani, ami nem képez fekete olajsarat a láncon pár km. után? Én most Motorex olajat használok, de az sajna nem ilyen :(