nah tehát, a következõ történt:
tegnap beáztattam anyu láncát (nem egy csúcslánc, Shimano 8 sebességes, a tipusát nemtom) brigéciolba. ma megyek ki, nézem h hát valami fekete van a lavor alján. gondoltam az csak az olaj meg a sok geci, ami a láncon volt. veszem ki a láncot, és ilyen fehér izé van rajta, amit egy óráig sikáltam, mire lehött. ezután raknám vissza a láncot, és két, egymástól vagy 25 szemnyire lévõ szem oldala lepottyan (az a hosszu lapos rész). visszarakom, odahuzom láncbontóval, és ujra lejön. aztán még 2 helyen, most van egy olyan láncom, ami 5 helyen magától szétjön, kézzel is szét tudom szedni, tehát valószinüleg egy erõsebb hajtásra szétesik magától.
én ott bontottam meg, ahol jelölve volt, és ez a lánc 2 hetes, anyu ment vele eddig egyetlen egyszer. most 5 daraban van, akárhogy próbálom, bizonyos szemeket kézzel szét tudok szedni, erölködés nélkül. ez mitõl lehet? mindig beolajozom, megpucolom a láncokat, ha használva voltak...most van egy rendesen karbantartott 2 hetes, max. 80km-es láncom, amit kukázhatok ki, miután beáztattam brigéciolba....