Olvasgattam pár órát lánckenéshez szükséges "kencékrõl". Mindenki mást mond sajna. Eddig én brigéciol 2000 + shake, és motip mpl-20 aeroszolt, illetve szintán aeroszolos cyclon course olajakat használtam a láncomra. Utóbbi sûrû neonzöld olaj.
Most kifogyott minden, vagyis már alig van és kellene venni valamit, viszont tanácstalan vagyok. Nem vagyok márkabuzi feltétlenül, és szeretem az eéérhetõ áron lévõ jó dolgokat. Van valamilyen kenõanyag, amit érdemes venni, és sokan elismerõen bólogatnak a neve hallatán?Az LX láncomra nem szeretnék akármit tenni igazság szerint. TF2 termékek, vagy akármi más?
Gondolom az megfelelõ ha olajozáskor egyenként a görgõket kenem meg a felesleger pedig letörlöm.
update: az is eszembe jutott, hogy ugyan a mûszerolaj nem jó, de mi van ha esetleg kiever az ember valami híg zsírból, és olajból álló keveréket? életképes lehet?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Biztosan egyenletesen nyomódik hozzá a felnihez? Olyan elõfordul, hogy féloldalasan érintkezik, attól is szokott nyikorogni.viszont 3 hétig semmi gond nem volt, sem az elsõvel sem a hátsóval, most viszont mind a kettõ nyikorog.
ez beállításgond lenne?
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
viszont 3 hétig semmi gond nem volt, sem az elsõvel sem a hátsóval, most viszont mind a kettõ nyikorog.
ez beállításgond lenne? egyébként Tioga piros színû fékpofák, egy pár volt 1600Ft.
nemcsak a kosztól, hanem a helytelen beállítástól is nyikoroghat
amugy mindkettõt megcsiszolhatod finom csiszolópapirral, de csak óvatosan
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Én a WD40-el, mint kenõanyaggal csínján bánnék.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Két (amatõr) kérdésem lenne még, most már inkább kérdezek, mielõtt cselekszem, nehogy megint rosszul csináljak valamit:
1) A bicónak árt a közvetlen vízsugár (kerti slag)? A problémásabb alkatrészekre gondolok, mint teleszkóp, váltók. Arra ügyelve, hogy a váltóból például a gyári zsírt nem mosom ki. Ti milyen gyakran és hogy mossátok a cangátokat?
2) A teleszkópot (RS Dart 2) nem szabad kenni, ugye? Kissé "nyöszörög" egy-egy nagyobb huppanásnál, amikor a visszautat teszi meg a becsúszószár. Mit tehetnék?
sziasztok!
szerintetek gázolajban lehet láncot tisztítani? olvastam itt a petróleumot, de nekem már többen adták tanácsként a gázolajat, hogy áztassam bele és leoldja a szennyezõdést majd után alapos olajozás .....