Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Posted 2010. May 10. - 14:08
1) A bicónak árt a közvetlen vízsugár (kerti slag)? A problémásabb alkatrészekre gondolok, mint teleszkóp, váltók. Arra ügyelve, hogy a váltóból például a gyári zsírt nem mosom ki. Ti milyen gyakran és hogy mossátok a cangátokat?
2) A teleszkópot (RS Dart 2) nem szabad kenni, ugye? Kissé "nyöszörög" egy-egy nagyobb huppanásnál, amikor a visszautat teszi meg a becsúszószár. Mit tehetnék?
Posted 2010. May 06. - 21:16
Egy pozitívuma viszont van. A szennyezõdést távol tartotta a lánctól, alig tapadt rá a por.
...de hogy motornál hogy bírhat 600 km-t, azt nem tudom
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2010. May 06. - 15:18
Egyszer használtam ezt is.Árához képest egész tûrhetõ,de túl sokat ez sem bír,én minden tekerés után kenem amúgy is a láncot.Amiért többet nem veszek ilyet,az a szaga.Valami fertelmesen büdös.ugyanott kapni W5 láncolajat is
vettem egyet, kíváncsi vagyok, hogy a bringánál hogyan fog beválni, mert azt írják, hogy motornál kb. 600 km-enként kell újraalkalmazni
ami egyelõre tetszik, hogy a javasolt egy napi száradás után a láncok gyári kenéséhez hasonló állagú, tapintású
Posted 2010. May 02. - 22:56
Ráadásul, ha olajozod akkor csak kimosod a zsírt és még hangosabb lesz.És a "szerencsekerék" effektusról tudtok valamit mondani? Annak csak be kell kopnia, vagy mitõl lesz jobb?
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2010. May 02. - 22:17
Pontosan erre. De az új bringán hangosabb jóval, mint a régimen. Akkor ez csupán típusfüggõ, ennyi az egész?
Igen.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. May 02. - 22:09
Posted 2010. May 02. - 22:07
Hopsz ok. Akkor többet nem adok neki. Sokat nem nyomtam egyébként sehová. Köszi a felhomályosítást! És a "szerencsekerék" effektusról tudtok valamit mondani? Annak csak be kell kopnia, vagy mitõl lesz jobb?
Arra gondolsz, hogy amikor nem tekersz hallod a szerencsekerék hangját? Mert az teljesen normális.
Posted 2010. May 02. - 22:01
Posted 2010. May 02. - 21:18
Posted 2010. May 02. - 21:07
Posted 2010. May 02. - 20:23
Azt hiszem ez nekem a megfelelõ topik. Régen volt már, mikor új bicót vettem, ilyen komolyat pedig még soha. Tehát egy új Magellan Polarisom van. Finom mûszerolajjal (kerékpárra ajánlva a dobozán) megkentem a pedált, a láncot, majd végigváltottam az összes fokozatot elõl-hátul, hogy jusson mindenhová a láncról. A hajtómûvet is amennyire hozzáfértem beolajoztam. Hátul a fogaskoszorúnál viszont még elég erõteljesen "szerencsekerék" hangja van a bicónak, de nem igazán tudom, mit olajozhatnék ott. Próbáltam ott is olajozni, ahol a kerékagy és a váz érintkezik.
Kérdésem az lenne a nálam jártasabbaktól, hogy mit tanácsos még megkenni egy kicsit, vagy mit csináltam rosszul? Illetve elsõ telót finoman a becsúszószárnál, vagy azt ne babráljam?
Köszönöm elõre is.
Posted 2010. April 30. - 22:40
Igen, mûködik.
egy baj van a gázolajjal: ha nem távolítjátok el a felesleget (felitatással, sûrített levegõvel történõ kifújatással, stb.) akkor nem párolog el és a láncra felvitt sûrû kenõanyagot felhígítja, az kevésbé marad meg a szemekben
én Lidl-ben vettem motor tisztító W5 sprayt.Vízzel kell lemosni.Egész jó,de valszeg nem ért meg a 400 ml 500 ft-ot sem,mert ahogy mások már megírták,vannak sokkal olcsóbb jó megoldások.
valószínûleg ugyanolyan, mint a Brigéciol 2000, csak hajtógázas (ennek megfelelõen lényegesen drágább)
ugyanott kapni W5 láncolajat is
vettem egyet, kíváncsi vagyok, hogy a bringánál hogyan fog beválni, mert azt írják, hogy motornál kb. 600 km-enként kell újraalkalmazni
ami egyelõre tetszik, hogy a javasolt egy napi száradás után a láncok gyári kenéséhez hasonló állagú, tapintású
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2010. April 30. - 22:20
Mióta nem mosom a láncomat és a fogaskereket is csak törlöm, azóta is ugyanannyit vagy többet megy el a láncom. A legutóbbi elment kb. 4000 km-t, úgy, hogy ebbõl jelentõs része esõben, latyakban volt, és végül a sós hólé amortizálta le. És nem láncforgóban.
Posted 2010. April 30. - 21:33
Posted 2010. April 30. - 17:50
sziasztok!
szerintetek gázolajban lehet láncot tisztítani? olvastam itt a petróleumot, de nekem már többen adták tanácsként a gázolajat, hogy áztassam bele és leoldja a szennyezõdést majd után alapos olajozás .....
Igen, mûködik.
Posted 2010. April 30. - 14:09
szerintetek gázolajban lehet láncot tisztítani? olvastam itt a petróleumot, de nekem már többen adták tanácsként a gázolajat, hogy áztassam bele és leoldja a szennyezõdést majd után alapos olajozás .....
Posted 2010. April 30. - 11:54
ennek csak az a szépséghibája,hogy kb 6%-nyi alkotórészét írják le benne.Vajon mi lehet a maradék 94?Csak nem petróleum?
ahogy a többiek is írták: víz (forráspont, fagyáspont, sûrûség, pH, stb., mind ezt támasztja alá)
a zsírtalanítást a néhány százaléknyi adalék végzi
jó anyag, de nem mindenható
pl. egy Shimano pedálcsapágyból a sûrû sárga zsírt nem tudta kiszedni, annál be kellett vetni a petrót
Trance
Posted 2010. April 30. - 01:13
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2010. April 29. - 22:41
ennek csak az a szépséghibája,hogy kb 6%-nyi alkotórészét írják le benne.Vajon mi lehet a maradék 94?Csak nem petróleum?
nem
a 3d ami az elsõ link volt az iszonyat undormány büdös abban van a petro
a 2000 az kb szagtalan, és tán valamivel emberbarátabb
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. April 29. - 22:38
Váltóra, láncra, forgómûszerekre Brigéciol, ahogy itt mindenki írja.