Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1655 hozzászólás a témában

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
vmi piros valvoline-t, apám vette még vagy 10 éve ha nem több
Feltöltött kép

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Kerékagyhoz milyen zsírt használtok, ill. milyet érdemes venni?

Metabond kék zsírt. Talán az egyik legjobb, csak nem olcsó.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Feltöltött kép

ez se utolso. csak gyarilag nem tul sokat hasznal belole a shimano sajna.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Park Tool Polylube 1000

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok!

motorex

"just chillin killin"

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Lánc kenésre van aki réz-sprayt használ.Elvileg nagyon tapad és bírja a strapát.
Kérdés: agyat mivel lehet megvédeni, hogy kevesebb retek menjen bele? Ha átzsírozom a szabadonfutó és az "agy" találkozásánál az ér vmit?

taylor28

taylor28

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Debrecen-Nagymacson van egy cég, aki szinterezéssel foglalkozik! Tudja valaki a nevét, elérhetõségét?

Köszönöm elõre is!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a mindegy-et ugy ertettem hogy mindegy milyen bringas [vagy motoros] lancolaj. nem ugy hogy a konyhabol hozol ki napraforgoolajat vagy barmit amit a garazsban talalsz.

bemesz a bicikliboltba, ott lesz valami, megveszed, hasznalod, kesz. hogy az amit epp a boltban tartanak milyen markaju, na az total mindegy. es Mjani-nal a pont, mindegy mivel van bekenve ha nagytanyer konuszon maszod a hegyet, ugyis sz@rra fog kopni 1500km-en.

nem nagy tudomany ez, kell hozza egy minimal jozan paraszti esz [ha zorog bekened, ha tul sok letorlod] es ennyi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ok, rendben, elhiszem. Ez esetben viszont milyen olajat kérdés még mindig fent áll.

Én pl jelenleg használt teleszkópolajat használok (ugyanaz mint a hígabb motorolaj). Teljesen jó. Sáros idõre meg van weltide wet extrém láncolajom. Mindegyik csöpögtetõs.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Az LX-el csak azt akartam szemléltetni, hogy nem high tech a gép, de jó, és nekem fontos, hogy ennek megfelelõen azért jó kenõanyagot kapjon.

update: Sheldon írása alapján, hogy nézem a hajtógázas megoldás nem épp jó, lehetõleg a csöpögtetõs módszert javasolja. Elkeztem körbelesni mik kaphatóak lakhelyemen, találtam pl Favorit - fûrészgép lánckenõ olajat, ezres egy liter. Erre felfigyeltem a mennyiség miatt, de lehet nem jó amúgy. Írok majd egy rövid listát majd ide, mert kellene valami profi kenõanyag is itthonra a mûhelyembe, illetve valami álltalánosabb, természetesen mindkettõ láncba/ra. :) Aztán max mondjátok, hogy ez jó, az nem. Mint sokszor olvastam, mindenki másra esküszik.
Tényleg köszönöm mindenkinek, nagyon rendesek vagytok.

fûrészoljat felejtsd el. maximum olyankor mint a tavalyi szilvás maraton. én tavaly azt használtam, most tavasszal egy 7ig kellett brigéciolban áztatni a láncot meg a lánctányérokat. utána lehetett levésni a maradékot

én 8 éve tf2-t használok (kivéve egyszer egy pár 7ig kipróbáltam a rolhoffot is, na aztse kérek többet) teljesen jó. mondjuk én minden bringázás elõt kenem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Ok, rendben, elhiszem. Ez esetben viszont milyen olajat kérdés még mindig fent áll.

Akár mûszerolaj is jó,de egy bringaboltban biztos tudnak segíteni.A lényeg,hogy olajozás után a felesleget töröld le!

MJani01: :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nagyon túlpörgitek ezt a témát. Ha nagyon hangos a lánc raktok rá egy kis olajat, aztán ennyi. Nem attól megy tönkre a lánc, hogy nem kenegetitek állandóan, hanem attól, hogy lassú fordulattal vagy nem körköresen hajtotok.

A sebesség mindent megold.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Az LX-el csak azt akartam szemléltetni, hogy nem high tech a gép, de jó, és nekem fontos, hogy ennek megfelelõen azért jó kenõanyagot kapjon.

update: Sheldon írása alapján, hogy nézem a hajtógázas megoldás nem épp jó, lehetõleg a csöpögtetõs módszert javasolja. Elkeztem körbelesni mik kaphatóak lakhelyemen, találtam pl Favorit - fûrészgép lánckenõ olajat, ezres egy liter. Erre felfigyeltem a mennyiség miatt, de lehet nem jó amúgy. Írok majd egy rövid listát majd ide, mert kellene valami profi kenõanyag is itthonra a mûhelyembe, illetve valami álltalánosabb, természetesen mindkettõ láncba/ra. :) Aztán max mondjátok, hogy ez jó, az nem. Mint sokszor olvastam, mindenki másra esküszik.
Tényleg köszönöm mindenkinek, nagyon rendesek vagytok.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Úgy értettem, az "egyenként" dolgot, hoghy lassan pörgetve fújom végig, letöröl, majd megint végig fújom, és picit várva megint letörlöm és kész. Valójában éna fent említett anyagokkal így szoktam dolgozni. :) Köszönöm mindenkinek, kitalálom innnetõl mit vegyek. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Olvasgattam pár órát lánckenéshez szükséges "kencékrõl". Mindenki mást mond sajna. Eddig én brigéciol 2000 + shake, és motip mpl-20 aeroszolt, illetve szintán aeroszolos cyclon course olajakat használtam a láncomra. Utóbbi sûrû neonzöld olaj.
Most kifogyott minden, vagyis már alig van és kellene venni valamit, viszont tanácstalan vagyok. Nem vagyok márkabuzi feltétlenül, és szeretem az eéérhetõ áron lévõ jó dolgokat. Van valamilyen kenõanyag, amit érdemes venni, és sokan elismerõen bólogatnak a neve hallatán?:) Az LX láncomra nem szeretnék akármit tenni igazság szerint. TF2 termékek, vagy akármi más?
Gondolom az megfelelõ ha olajozáskor egyenként a görgõket kenem meg a felesleger pedig letörlöm.

update: az is eszembe jutott, hogy ugyan a mûszerolaj nem jó, de mi van ha esetleg kiever az ember valami híg zsírból, és olajból álló keveréket? életképes lehet?

Utóbbival profi csapatok szerelõi is szoktak kísérletezni, de csak esõs idõre. Egyébként meg még mindig Sheldon Brown a guru
Chain Maintenance

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ezt én sem értem ha elmegyek egy túrára akkor utána vagy teljes lánc takarítás vagy minimum olajozás saras túra vagy verseny után meg tuti takarítás az meg hogy lx deore vagy xtr édes mindegy ha meg sûrûn olajozod akkor meg olaj és csókolom.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
max annyi, hogy egyik kencével gyakrabban kell kenni míg a másikkal nem. én anno használtam rá motorolajat, hat azzal elég sûrûn kellett pepecselni. utána vettem valami olcsó láncolajat, hát az ugyanolyan volt. most CRC-rõl próbaképp bevállaltam a Green Oil-t. eddig bejött, ritkábban kell vele kennem a láncot. meg nálam nem is az volt a gond, hogy nyikorgott a lánc, hanem hangos volt a hajtás, én meg szeretem ha hangtalan:D de ha tocsog az olajba azt nem bírom:D.