Jelentkezz be Regisztrálj

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2010. szeptember 28. - 22:57

Természetesen a titánt csak azért említettem, mert az is korrózióálló, írhattam volna éppen mást is.
...de akkor ezek szerint nincs semmi bringás praktika, jobb ha cserélem.
Amúgy az már nem felületi rozsda
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. szeptember 28. - 22:36

Szerintem hagyd így, az csak felületi rozsda de ha kedved van, cseréld ki.
Titán csavar ? :-)))))))))))) Tényleg ér annyit az a stucni ? Gondolkozz már egy kicsit !
Írta 2010. szeptember 28. - 22:15

...vagy cseréljem le rozsdamentesre, titánra, stb?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. szeptember 10. - 09:49

a) szárazra törölve a polcon

c) hagyjam úgy ahogy leszedtem és vágjam be a sarokba
Helyes válaszokat várom ebbe a topicba!

Írta 2010. szeptember 05. - 21:24

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. szeptember 05. - 19:01

Voltam ma tekerni egyet ( jó nagy sárban) és gondoltam utána letakarítom a láncot, de semmi nem volt otthhon csak gázolaj, meddig áztathatom abban a láncot? Iszonyat piszkos volt már. és nagyon zavar.
Írta 2010. augusztus 25. - 15:58

Írta 2010. augusztus 24. - 18:57

a patai szabónál szokott lenni parktoolHAHA, nem fogytam ki a kérdésekbõl!
ParkTool-t melyik nagyker forgalmazza? TF2-s kérdés is fennáll még.
nálunk van vartools rendelésre (csillagászati áron)
pedro's-t senki nem csinálja, a többi meg felejtõs
(szerk: nyilván amibõl van shimano, ott az is tökéletes, de sok mindent nem csinálnak)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. augusztus 24. - 17:00

Írta 2010. augusztus 24. - 07:57

Írta 2010. augusztus 23. - 21:36

Írta 2010. augusztus 22. - 11:40

Fordított az azt jelenti gondolom,hogy bal menetes.Próbálkozok,aztán ha jutottam valamire,leírom,hátha másnak is lesz hasonló gondja.A BikePositive-omnál fordított menetes volt, gondolom a tied is az.
Írta 2010. augusztus 22. - 09:53

Ez Bike Positive.Leszedtem a kazettát,a kazetta test belsejében van egy porvédõ,azt is kipattintottam.Más porvédõ nincs egyik oldalon sem.A csapágy csészén van egymással szemben két bemarás,gondolom ide kell a spéci szerszám a meglazításhoz.Le is mértem rajta mindent,csinálok,csináltatok hozzá szerszámot.Már csak az a kérdés,hogy ez is bal menetes-e.Amúgy megkérdeztem több szervízt is,sehol sem hajlandóak szétszedni és megzsírozni.Mindenhol azt mondták,hogy cserélik,az meg nem lenne olcsó.Ezek csak ennyit bírnának?Alig van 1000km a bringában.Mondjuk az idén kapott vizet,esõt bõven.
A BikePositive-omnál fordított menetes volt, gondolom a tied is az.
Írta 2010. augusztus 22. - 00:38

Írta 2010. augusztus 21. - 22:06

kivülrõl semmivel, mielõtt megkérdezed
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. augusztus 21. - 21:23

Azt szeretném kérdezni hogy teleszkópos villát(SR Suntour SF-XCM) mivel kell kenni?
Írta 2010. augusztus 21. - 09:23

Ez Bike Positive.Leszedtem a kazettát,a kazetta test belsejében van egy porvédõ,azt is kipattintottam.Más porvédõ nincs egyik oldalon sem.A csapágy csészén van egymással szemben két bemarás,gondolom ide kell a spéci szerszám a meglazításhoz.Le is mértem rajta mindent,csinálok,csináltatok hozzá szerszámot.Már csak az a kérdés,hogy ez is bal menetes-e.Amúgy megkérdeztem több szervízt is,sehol sem hajlandóak szétszedni és megzsírozni.Mindenhol azt mondták,hogy cserélik,az meg nem lenne olcsó.Ezek csak ennyit bírnának?Alig van 1000km a bringában.Mondjuk az idén kapott vizet,esõt bõven.Én a shimanót ismerem, azt rendszeresen szétszedem és kenem. A lánckerék felõli oldala elég könnyen beázik.
Ha a porvédõ kupakot ügyesen, roncsolás nélkül kiveszed, utána egy spéci szerszámmal, amit házilag is legyárthatsz, kicsavarod a kerékcsapágycsészét. Bal menetes. Alatta van 2x 25db golyó meg egy-két hézagoló lemez. Türelem játék, de szerintem megéri....
Írta 2010. augusztus 20. - 19:06

amit én használok az olyan állagú mint a szájzsir.de akkor mukodne a harmadik pont is nem? hogy fogom a csavart, rapottyintek, ratekerem az anyat. megszarad, es utana rakom be a helyere. attol tartok, hogyha a forgaspontnal csinalom ezt, egyreszt lehet befolyik olyan helyre, ahova nem kellene, masreszt eleve nemi zsirral kell osszerakni, ami lehet igy rakerul a menetes reszre.
a bringan gyarilag erre a csavarra nem tettek (az osszes tobbin van), de ugy veszem eszre, hogy lazul. a tag egyetlen rogzitocsavarjarol van szo.
koszi a tanacsokat!
ne folyik sehova se.
bekened vele a csavart, betekered, kész.
Írta 2010. augusztus 19. - 18:40