Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1640 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

használt már innen vki ilyet: -- Bikemarket.hu -- RSP
tapasztalat, vélemény?

mi ezt használjuk, szvsz jobb mint a motorex
(ja ebböl a pirosat nem venném, ez a kék mindig jó nem csak nedves körülmények közt)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Az 50 ml-es (ami baromi sokáig elég) ugyanitt 480 Ft-tal több, mint az RSP...ez azért nem egy vagyon.
Motorex terén viszont egyetértek veled, csapnivalóan híg lötty.
Ami még nagyon bevált: Finish Line Cross Country Wet Lube

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
használt már innen vki ilyet: -- Bikemarket.hu -- RSP
tapasztalat, vélemény?

motorex wet lube-ot használok most de nem vagyok vele elégedett ezért akarok mást kipróbálni. rohloff meg g*ci drága :(

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Kerti óvatos mosáshoz van valami jó tippetek? Láncot, fogsort levéve takarítom, de a táskámban kiömlött egy kevés málnaszörp :D (kitekeredett a víztartály szívócsöve), majd ez út közben a táskán átszivárogva a hátsó traktusra landolt, így aztán még a fékmunkahenger is jócskán kapott. Elsõre arra gondoltam, hogy nagyon kis nyomáson, slaggal átöblítem és szárazra törlöm, aztán amit kell azt újrakenem. az agyak és a fejcsapágy iparis, így ahhoz nem nyúlok, de vigyázok ne jusson be víz. Mosószert nem tudom merjek e használni. Ki hogy tisztítja a paripáját?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Van választék akkor. És az LZS2-rõl még nem is beszéltünk. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
vmi piros valvoline-t, apám vette még vagy 10 éve ha nem több
Feltöltött kép

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Kerékagyhoz milyen zsírt használtok, ill. milyet érdemes venni?

Metabond kék zsírt. Talán az egyik legjobb, csak nem olcsó.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Feltöltött kép

ez se utolso. csak gyarilag nem tul sokat hasznal belole a shimano sajna.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Park Tool Polylube 1000

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok!

motorex

"just chillin killin"

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Lánc kenésre van aki réz-sprayt használ.Elvileg nagyon tapad és bírja a strapát.
Kérdés: agyat mivel lehet megvédeni, hogy kevesebb retek menjen bele? Ha átzsírozom a szabadonfutó és az "agy" találkozásánál az ér vmit?

taylor28

taylor28

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Debrecen-Nagymacson van egy cég, aki szinterezéssel foglalkozik! Tudja valaki a nevét, elérhetõségét?

Köszönöm elõre is!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a mindegy-et ugy ertettem hogy mindegy milyen bringas [vagy motoros] lancolaj. nem ugy hogy a konyhabol hozol ki napraforgoolajat vagy barmit amit a garazsban talalsz.

bemesz a bicikliboltba, ott lesz valami, megveszed, hasznalod, kesz. hogy az amit epp a boltban tartanak milyen markaju, na az total mindegy. es Mjani-nal a pont, mindegy mivel van bekenve ha nagytanyer konuszon maszod a hegyet, ugyis sz@rra fog kopni 1500km-en.

nem nagy tudomany ez, kell hozza egy minimal jozan paraszti esz [ha zorog bekened, ha tul sok letorlod] es ennyi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ok, rendben, elhiszem. Ez esetben viszont milyen olajat kérdés még mindig fent áll.

Én pl jelenleg használt teleszkópolajat használok (ugyanaz mint a hígabb motorolaj). Teljesen jó. Sáros idõre meg van weltide wet extrém láncolajom. Mindegyik csöpögtetõs.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az LX-el csak azt akartam szemléltetni, hogy nem high tech a gép, de jó, és nekem fontos, hogy ennek megfelelõen azért jó kenõanyagot kapjon.

update: Sheldon írása alapján, hogy nézem a hajtógázas megoldás nem épp jó, lehetõleg a csöpögtetõs módszert javasolja. Elkeztem körbelesni mik kaphatóak lakhelyemen, találtam pl Favorit - fûrészgép lánckenõ olajat, ezres egy liter. Erre felfigyeltem a mennyiség miatt, de lehet nem jó amúgy. Írok majd egy rövid listát majd ide, mert kellene valami profi kenõanyag is itthonra a mûhelyembe, illetve valami álltalánosabb, természetesen mindkettõ láncba/ra. :) Aztán max mondjátok, hogy ez jó, az nem. Mint sokszor olvastam, mindenki másra esküszik.
Tényleg köszönöm mindenkinek, nagyon rendesek vagytok.

fûrészoljat felejtsd el. maximum olyankor mint a tavalyi szilvás maraton. én tavaly azt használtam, most tavasszal egy 7ig kellett brigéciolban áztatni a láncot meg a lánctányérokat. utána lehetett levésni a maradékot

én 8 éve tf2-t használok (kivéve egyszer egy pár 7ig kipróbáltam a rolhoffot is, na aztse kérek többet) teljesen jó. mondjuk én minden bringázás elõt kenem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Ok, rendben, elhiszem. Ez esetben viszont milyen olajat kérdés még mindig fent áll.

Akár mûszerolaj is jó,de egy bringaboltban biztos tudnak segíteni.A lényeg,hogy olajozás után a felesleget töröld le!

MJani01: :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nagyon túlpörgitek ezt a témát. Ha nagyon hangos a lánc raktok rá egy kis olajat, aztán ennyi. Nem attól megy tönkre a lánc, hogy nem kenegetitek állandóan, hanem attól, hogy lassú fordulattal vagy nem körköresen hajtotok.

A sebesség mindent megold.