Jelentkezz be Regisztrálj

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta 2010. szeptember 30. - 12:48

Ride everywhere.
.
Írta 2010. szeptember 30. - 09:08

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2010. szeptember 30. - 01:29

Hogy te neked milyen igazad van!Akkor kicsit osztanám az észt. A "rozsdamentes acél" csavar szilárdsága elmarad a "nagyjából rozsdamentes" csavarétól. Nem kicsit, de nagyon. Éppen ezért a stucnigyártók nem véletlenül szokták HI-TEN, esetleg VM/VA-acél csavarokkal a termékeiket. A high-end gyártók A4 kategóriás, saválló acél csavarokat használnak, de ez nem jellemzõ, például a Race Face is hitent vagy VM-et használ. Ha elolvasod a fecnijét, láthatod, hogy kifejezetten megtiltják a rozsdamentesre történõ cseréjét, ugyanis a legtöbb rozsdamentes acél igen gyenge minõségû!
Ez egy elég komplex kérdés, s nem akarok 4 oldalnyi észosztás begépelni az acélötvözetekrõl, de a lényeg, hogy az átlagos csavarboltokban kapható rozsdamentes csavarok alkalmatlanok erre a feladatra!

Itt a nagy Budapesten van vagy kétszáz csavarbolt. De összesen kettõ az ahol minõségi csavart árulnak. Mindenhol kerestem vágottat, de még ebben a kettõben is azt mondták, olyat ritkán hoznak mert drága. Ok, hogy 12 Ft helyett csak 25, de nem bicikliseknek hozzák (ugye egy bringabolt is elvan évi pár százzal) hanem olyan cégeknek akik több ezret vesznek, úgy meg már sokkal drágább.
Stücnikhez fékekhez csak és kizárólag rozsdásodó lehetõleg nem a fényes, hanem a fekete felületkezelésût érdemes venni átlag csavarboltokban. Rozsdamentesbõl van itthon pár leszakadt fejû darab elrettentésül magamnak. Ha érdekel titeket lefotózom, de most hideg van kint, nem hozom be.
Ride everywhere.
.
Írta 2010. szeptember 30. - 00:02

Használja valaki?
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. szeptember 29. - 21:09

a patai szabónál szokott lenni parktool
nálunk van vartools rendelésre (csillagászati áron)
pedro's-t senki nem csinálja, a többi meg felejtõs
(szerk: nyilván amibõl van shimano, ott az is tökéletes, de sok mindent nem csinálnak)
Park Tool is felejtõs.
Nálam van jópár.
Semmivel se jobb mint a nagy tajvani többség.
Kónuszkulcsuk minõsége egy vicc.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. szeptember 29. - 15:55

Ez egy elég komplex kérdés, s nem akarok 4 oldalnyi észosztás begépelni az acélötvözetekrõl, de a lényeg, hogy az átlagos csavarboltokban kapható rozsdamentes csavarok alkalmatlanok erre a feladatra!
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2010. szeptember 29. - 14:31

Írta 2010. szeptember 29. - 13:05

A fejemrõl (a sisak közvetítésével, de tényleg)
Természetesen a titánt csak azért említettem, mert az is korrózióálló, írhattam volna éppen mást is.
...de akkor ezek szerint nincs semmi bringás praktika, jobb ha cserélem.
Amúgy az már nem felületi rozsda
Vezetékes víz=klór és miegymás, nincs is szükség izzadságra, Enté írta jól én is rozsdamentesre cseréltem át a csavarokat.
Írta 2010. szeptember 29. - 06:20

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. szeptember 29. - 01:24

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. szeptember 29. - 00:25

Egy csepp olaj elkenve.A kormányfej csavarjainak az imbusz nyílása elég rendesen berozsdásodott (gondolom a rácsöpögõ sós létõl). Azon kívül, hogy kiszedem, letakarítom lehet vele kezdeni valamit?
Olasz stucnikon néha látni belevaló mûanyag dugót (mint egy IKEA bútor csavarrejtõ dugasza). Ilyet házilag is lehet farigcsálni, ha fontos.Úgy értem, hogy bekenni valamivel, ami megakadályozza, hogy újra ilyen legyen. ...
Írta 2010. szeptember 28. - 22:57

Természetesen a titánt csak azért említettem, mert az is korrózióálló, írhattam volna éppen mást is.
...de akkor ezek szerint nincs semmi bringás praktika, jobb ha cserélem.
Amúgy az már nem felületi rozsda
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. szeptember 28. - 22:36

Szerintem hagyd így, az csak felületi rozsda de ha kedved van, cseréld ki.
Titán csavar ? :-)))))))))))) Tényleg ér annyit az a stucni ? Gondolkozz már egy kicsit !
Írta 2010. szeptember 28. - 22:15

...vagy cseréljem le rozsdamentesre, titánra, stb?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. szeptember 10. - 09:49

a) szárazra törölve a polcon

c) hagyjam úgy ahogy leszedtem és vágjam be a sarokba
Helyes válaszokat várom ebbe a topicba!

Írta 2010. szeptember 05. - 21:24

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. szeptember 05. - 19:01

Voltam ma tekerni egyet ( jó nagy sárban) és gondoltam utána letakarítom a láncot, de semmi nem volt otthhon csak gázolaj, meddig áztathatom abban a láncot? Iszonyat piszkos volt már. és nagyon zavar.
Írta 2010. augusztus 25. - 15:58

Írta 2010. augusztus 24. - 18:57

a patai szabónál szokott lenni parktoolHAHA, nem fogytam ki a kérdésekbõl!
ParkTool-t melyik nagyker forgalmazza? TF2-s kérdés is fennáll még.
nálunk van vartools rendelésre (csillagászati áron)
pedro's-t senki nem csinálja, a többi meg felejtõs
(szerk: nyilván amibõl van shimano, ott az is tökéletes, de sok mindent nem csinálnak)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.