zsír
Ehhez gondolom szét kéne bontani és nem a külsejére kenni. De ha olajat tennék rá, megenné a belsõ gumit?
zsír
A láncot nem mosom soha. Olajozást meg Sheldon Brown szerint levett láncnál lenne optimális elvégezni, de én ilyesmivel nem veszõdök. Pláne, hogy a 10-es hajtásláncnál már a SRAM patentszem is (elvileg) egyszer bontható.
Ridley Noah Fast
ok, tehat csak akkor torlom at, ha retkes, vagy tul olajosnak talalom. elotte csinaltam egy lancpucolast lanctisztitoval, es ilyenkor keptelenseg tok szarazra torolni
A vízmentesítést még a fogászati technikában is így csinálják (még páciensként hallottam a SOTE-n)...majd olajozás elõtt teljesen kiszárítottam (télen radiátoron, nyáron ablakpárkányon, vagy ha sietni kellett, akkor alkoholos áztatással vízmentesítettem).
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
A leírás szerint valami nano cucc van benne, ezért is vettem meg.
A komoly bicós ismérve!! :-))komolyan mondom 5x annyi cuccot hasznalok bringara, mint magamra
Ridley Noah Fast
Egy idõben én is olyant használtam és bármivel kentem, egy rövid idõ után mindig nagyon nyikorgott.Sziasztok!
Ösztelós váz forgáspontjait (amik nem iparisak) milyen kenõanyaggal érdemes megkenni?
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Ugyanígy csinálom, csak nem törlöm le, Rohloff a mézszerû állaga ellenére nem szedi össze a koszt. Olajozás után a megpörgetem a hajtásláncot és váltok párat elöl és hátul egyaránt, hogy kicsit átmozgassam a láncot.
Rázd fel elõtte, ha megcsepegtetted a láncot már nem lesz fehér. Ezt az olajat használom egy HG-93 as láncon amiben kb. 8000km van már és még a 0.75-ös idomszer nem esik be a szemek közé. :-))Az is van itthon
, majd kipróbálom...attól a fehér trutymáktól mondjuk elég érdekes kinézete van.
(Nem, nem olajba ölöm a felesleges pénzemet, csak szakmai szempontból érdeklõdök a kenõanyagok iránt és ezért van kb tucatnyi termék a szekrényben).
Ridley Noah Fast
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Ridley Noah Fast
Trance
rohloff olajnal ugyanugy olajozok? megcsinaltam szemenkent (mashogy szvsz nem is lehet), aztan atporgettem, es torles? nem kell pl allni hagyni, vagy nem utanatorolni, hogy ilyen suru es bekusszon mindenhova?
Sziasztok!
Ösztelós váz forgáspontjait (amik nem iparisak) milyen kenõanyaggal érdemes megkenni?