Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Please log in to reply
1639 replies to this topic

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

minimum 10 éve csakis magasnyomásúval tisztítom a gépem, semmi baja nem lett soha. Csak a 2 tengelyre és a középtengelyre nem szabad közvetlenül irányítani, meg talán a teló porlehúzójától tartom távol a sugarat.

Nekem a kormánycsapágyam azóta rendetlenkedik, amióta csak slaggal+mosószerrel lemostam a bringát. Pedig az a csapágy elvileg örök élet, és (fél)integrált, szigetelt csapágyról lévén szó tisztítani+zsírozni se egyszerû otthon...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

es utana sokkal tobbet fogsz a beazott alkatreszekre (karbantartasara) kolteni :)

minimum 10 éve csakis magasnyomásúval tisztítom a gépem, semmi baja nem lett soha. Csak a 2 tengelyre és a középtengelyre nem szabad közvetlenül irányítani, meg talán a teló porlehúzójától tartom távol a sugarat.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
a szerelõ srác nyomdokain vettem ma autóviaszt

elmondása szerint ecsettel felvíve a vázra (fixin felnire is) azt eredményezi, hogy a bringa kevésbé lesz koszos, és a dzsuva egy ronggyal könnyen letörölhetõ

ma vettem egy flakeszt 599 forintért az aldiban, majd kipróbálom. Mindenesetre acél váz + sós téli latyak kombóhoz logikailag is passzol.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

es utana sokkal tobbet fogsz a beazott alkatreszekre (karbantartasara) kolteni :)

Bringatisztításról volt szó....... :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

OMV kút magasnyomású mosója kb. 200-300Ft-ból csili-vili lesz ;)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Nagyon köszi, gondoltam én is erre ,csak nem ismerem az ezzel történt tapasztalatokat, eredményeket.

Mondjuk tiszta lesz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

Verseny, komolyabb igénybevétel utáni bringatisztításhoz keresek megoldást (nem kifejezetten láncra ). Van egy motorex bike clean sampon de nagyon drága, és ehelyett keresek valami olcsóbb de jó megoldást..

OMV kút magasnyomású mosója kb. 200-300Ft-ból csili-vili lesz ;)

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts

Ablaktisztító.
Feltöltött kép

Nagyon köszi, gondoltam én is erre ,csak nem ismerem az ezzel történt tapasztalatokat, eredményeket.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Verseny, komolyabb igénybevétel utáni bringatisztításhoz keresek megoldást (nem kifejezetten láncra ). Van egy motorex bike clean sampon de nagyon drága, és ehelyett keresek valami olcsóbb de jó megoldást..

Ablaktisztító.
Feltöltött kép

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Víz+szivacs. :D

Esetleg egy kis mosogatószer.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Víz+szivacs. :D

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts

Karbonzsír-paszta vagy fogkrém bár a karbonzsír sem eget verõen drága.

Én csak 5000-ért találtam: motorex 100g-de így drága.-. Nekem elég lenne 30g.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Mit ajánlanátok karbon-karbon nyeregcsõ bekenésre? Kell egyáltalán valami?

Kell, mászni fog, vagy túl kell feszíteni. Ritchey Liquid Torque a tutkeráj. A fogkrém bemattíthatja a fényes karbont - bár funkcionálisan az is jó.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
szinten muszerolaj evek ota, szaraz idoben mondjuk 250 km-t siman bir

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
én most 280 ft-os mûszerolajat használok (arra fussa) de az árán kívûl semmi különbséget nem érzek a rolhoffhoz képest.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
tf2, tf2 wet királyság

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ahol jarok homokos a terep, itt szvsz nincs olaj, ami kibirna ennyit. van, hogy a kullok meg az agy is tiszta por, mintha lapattal szornam ra.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

hat igy par honap hasznalat utan a rohloff sem tunik igazan jobbnak, mint amiket hasznaltam. mint irtam korabban, alkalmankenti lanctorlessel szarazza valnak a fogaskerekek, es elkezd csorogni a hajtas, hiaba van kenese maganak a lancnak. igy taktikat valtottam, megfogadtam, hogy addig nem nyulok a hajtashoz, amig nem kezd el zorogni. osszesegeben a menettapasztalat nem is volt rossz, egy 150kmt kibirt kb. viszont a kovetkezo olajozas elotti hajtastisztitasnal keptelenseg volt szimplan tisztitani, oldoszer es lanctisztito kellett hozza, hogy le tudjam puceralni, annyira ragadt, es a sok beleragadt portol tiszta fekete volt minden. igy viszont nemtom, hogy van e ertelme, mert folyamatos tisztitassal nem bir igazan tobbet, mint egy atlagosan jo olaj (vmi teflonos). cserebe macerasabb kezelni, es dragabb.

az egesz csak megerositette bennem a korabbi tapasztalatot - hogy nagy csodak nincsenek, ami surubb az tovabb tart, de jobban szedi a koszt, es igy olajozas helyett a takaritassal toltom az idot. outin viszont istenes lehet... de poros terepen nem az igazi.

én az itt ajánlott, és a rohloffhoz hasonló tf2 wet extremet használom pár hónapja

én úgy csinálom, hogy este rácsepegtetem szemenként a cuccot, és reggelig rajta hagyom, hogy legyen ideje bekúszni a csapokhoz, aztán kicsit leörlöm és kész

az elsõ km-en kicsit darál tõle a lánc, de elmúlik, ill. kb. 2-3 száz km-t kibír csörgés nélkül, most még a nagy zuhékat is rendesen bírta, viszont ami érdekes, hogy a koszt nem gyújti látványosan jobban, mint eddig bármi más

(ok, a lidls száraz olajtól mindíg fényes volt a lánc, de 10 km után már csörgött is :D )

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Karbonzsír-paszta vagy fogkrém bár a karbonzsír sem eget verõen drága.