Egy másik topicban volt sok szó a Squirt-ről, utánaolvastam, jól hangzott, vettem. A múlt hétvégén megvolt a meghajtás-nagytakarítás, a héten már eddig 4x mentem vele, mint ahogy a családtagjaim is. Nem vagyok 100%-ig elégedett. Tényleg szuper, hogy bringázás után (szinte) ugyanolyan tisztának látszik a lánc, mint a nagytakarítás után, de ...
Először is szerintem szar az adagolója. Vastag bumszli, és nem tudom finoman adagolni. Nem tudom, mennyit kéne ebből fölhordani, de szerintem túl sokat teszek rá - de nem tudok kevesebbet. (Láncszemenként próbálok egy cseppet rátenni.) Ugyanakkor egy kb. 2 órás tekerés vége felé már kezd megjönni a lánc hangja, úgyhogy rövidebb tekerésből kettőt bír, de hosszabbakból csak egyet. Így aztán nagyon gyorsan fogy. A családban négyen bringázunk, és egy hét alatt a kis tubus kb. negyede elfogyott. Azért ez így kicsit drága lenne.
Most arra gondolok, áttöltöm egy másik tubusba, hátha azzal jobban tudom adagolni.
Másnak mi ezzel a tapasztalata? Hogyan hordjátok föl, és mennyi idő után kell újrakenni?
Nekem a kis tubus és a nagy flakon adagolója is kiválóan megfelel.
Valóban gyorsan kieszi magát a láncból, de azt írja is, hogy feltűnően gyakran kell utánkenni. Ehhez képest nem érzem, hogy gyorsabban kopna a lánc, cserébe a poros ropogás teljesen elmúlt, ami amúgy még a legalaposabb benzines mosás után is ott kísértett.
Mivel a legcifrább táv, amit eddig mentem a bringával egyszerre 53km, ezért én maradok mellette
Őszintén szólva el tudnék képzelni egy jóval hígabb cuccot, ami ugyaníg befolyik minden apró helyre, viszont elpárolgás után egy jóval keményebb kenőréteget hagyna maga után. Az sem zavarna, ha emiatt az első kenést 2-nél többször kéne ismételni, csak utána a viasz maradjon több ideig a helyén.
Edited by RelakS, 2017. September 10. - 11:06.