Nekem sokat meger, hogy a bringa atmosasanal egyben letisztitom a hajtast is, kulon pepecseles nelkul. Kiprobalom a montin, aztan ha ok, akkor atallok a cx bringan is. A varosi marad olajos, ugyis annyi van mar beloluk a probalgatasok miatt, hogy sok evig elleszek veluk.
Kellene, de nincs se kedvem, sem pedig időm a Brigéciollal vagy egyéb vegyszerekkel pepecselős mókához. Egyébként KMC-nek létezik oylan lánca, ami újonnan Squirt lube-os. Már ha éppen kapható, ugye... Például: https://www.bike24.com/p2234016.html
Egyéb alkatrészek kapcsán: nekem szintén elég drága a hajtáslánc. Az először vásárolt X01 soromon például 10k km után a 4. új lánc még nem ugrott sehol.
Látom írtátok, hogy hangosabb Squirt lube-bal a hajtáslánc, ezt meg tudom erősíteni. Néha nyekereg és csörög a lánc, általában ez jelzi, ha érdemes tenni rá egy kis friss kenőanyagot. De az olaj után megtévesztő lehet, nem mindegy, mennyire csörög és nyekereg, mert ha csak kicsit, simán elmegy még 50-80 km-t. Embere válogatja, kit mennyire zavar ez. Van ismerősöm, aki megőrül ettől, engem egyáltalán nem zavar. Pláne, hogy az Acros star rachet hágysó agyam úgyis annyira brutál hangos, hogy minden más zajt elnyom.