Persze, ha mondjuk Sopronban laksz ok, de mondjuk Nyíregyházáról nem biztos, hogy megéri...12-14e a vonatjegy Bécsig, meg ugye a vám...bár ott ritkán néznek meg. Nem beszélve arról, hogy ha elromlik, viheted vissza Bécsbe. És el fog romlani, mert ilyen a mai világ, s a mai technikai tömeg-kütyük.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Indította
thommey
, 2002. november 27. 18:05
Írta 2003. január 21. - 21:52

Írta 2003. január 21. - 19:32

Hi!
Én is hallottam, hogy Ausztriában olcsóbbak a dolgok, sõt talán még meg is érné kiruccani, az árát bõven visszahozná...
Én is hallottam, hogy Ausztriában olcsóbbak a dolgok, sõt talán még meg is érné kiruccani, az árát bõven visszahozná...

Írta 2003. január 21. - 18:12

hááát, mondjuk minden EU tagállamban a mûszaki cuucok olcsóbbak kb 5-10%-al, Olaszo-ban a mobilok (kártyafüggetlenek) 30-40%-al olcsóbbak, Németo.ban vagy Dániában meg mondjuk laptophoz lehet jóval olcsóbban hozzájutni
DE
- ugye a garival gond lehet
- ha a határon nem tudod igazolni, hogy kivitted (kiviteli elismervény), s lebuksz vele, akkor többa vám, mintha itthon vetted volna
szóval szerintem sz@rni kell erre az árkülönbségre, s itthon kell megvenni, mert néhány szerencsés esettõl eltekintve én az összes külföldi mûszaki vételemre rászívtam
pl egy Minolta DimageXi 400$, itthon meg 169000, azaz 100e VS 169e, ez azért számottevõ...
DE
- ugye a garival gond lehet
- ha a határon nem tudod igazolni, hogy kivitted (kiviteli elismervény), s lebuksz vele, akkor többa vám, mintha itthon vetted volna
szóval szerintem sz@rni kell erre az árkülönbségre, s itthon kell megvenni, mert néhány szerencsés esettõl eltekintve én az összes külföldi mûszaki vételemre rászívtam
pl egy Minolta DimageXi 400$, itthon meg 169000, azaz 100e VS 169e, ez azért számottevõ...
vendég__*
Írta 2003. január 20. - 23:35

Éngem is érdekelne, h melyik ország az a bizonyos, illetve, h ott mindenhol olcsóbb-e, mint itthon, vagy csak 1 bizonyos helyen ???
Írta 2003. január 20. - 17:39

Azb tényleg elég jó ár -érték arányban mozog az a cucc! hol lehet hozájutni ilyen olcsón?????
Írta 2003. január 20. - 17:31

Én decemberben vettem gépet: Fuji FinePix 204 3x optikai 2x igitális zoom 265 Euro vót. persze nem itt Mo.n mert itt ezt a gépet kb. 100 róka körül adják Aber es ist sehr teuer!!!
vendég_Charon_*
Írta 2003. január 16. - 08:24

Írta 2003. január 13. - 21:08

Hááát, attól tarok lehetetlen a kérdésedre jó választ adni - bár a HP 1.2-esek 30 körül vannak, de ma már kacaj jenne ilyet venni. Egyszerûen 50e körül nem éri meg belefolyni a digitális fotózásba - ez olyan, hogy crossmotorozni sem lehet 50e-bõl, illetve lehet, de az nem lesz az igazi.
Mondom, tehát nézz körül a HP háza táján, esetleg az ulra-akciós-tömegcucc-áruló-hiper-mega-elektro-boltokban, pl. Media Markt meg ilyesmi.
Mondom, tehát nézz körül a HP háza táján, esetleg az ulra-akciós-tömegcucc-áruló-hiper-mega-elektro-boltokban, pl. Media Markt meg ilyesmi.
Írta 2003. január 13. - 15:27

Jó,jó..
De akkor olyat ajánljál ami megéri az 50 alatti kategóriában(nem létfontosságúak ezek az elõbbi paraméterek,ezek csak a haverom álmai)Többet úgysem költ rá!
De akkor olyat ajánljál ami megéri az 50 alatti kategóriában(nem létfontosságúak ezek az elõbbi paraméterek,ezek csak a haverom álmai)Többet úgysem költ rá!
Írta 2003. január 13. - 15:23

ez... ez a legolcsóbb cucc ami megfelelne neki...
olympus camedia 303? ez br 90
fuji a202? ez br 100
olympus camedia 303? ez br 90
fuji a202? ez br 100
Írta 2003. január 13. - 15:20

Írta 2003. január 13. - 15:17

hát ilyen legolcsóbb amit én láttam bruttó 85 körül a nikon coolpix2000
vagy pedig ki kell fogni egy jó használtat... :-X
vagy pedig ki kell fogni egy jó használtat... :-X
Írta 2003. január 13. - 15:06

FÓRUMLAKÓK!
Az egyik haverom digigépet keres 45-50róka körül,mit tudtok neki ajánlani?
Õ szeretné,ha lenne benne optikai zoom,és jobb lenne a felbontása 1megapixelnél(2M).
Nem csúcsgépet keres!
Az egyik haverom digigépet keres 45-50róka körül,mit tudtok neki ajánlani?
Õ szeretné,ha lenne benne optikai zoom,és jobb lenne a felbontása 1megapixelnél(2M).
Nem csúcsgépet keres!
Írta 2003. január 01. - 17:23

CSákó EVERYBODY!
A dolog már té-lleg sokrétûen kilett elemezve. na mármost azért néhány gondolatot engedjetek meg:
+ ha most nincs elég pénzed, de akarsz venni gépet vegyeél hagyományost. Viszonylag jó áron lehet már hozzájutni szép példányokhoz.
-Az elõhívásnál keményen kell csengetni...
-A scannelés már nem az igazi.
A digitális
- nagyon drága még
de +++ ha egyszer befektetsz 100 körül és nem akarsz mûvészképekekt ilyen olyan zársebeséggel akkor nyertél.!!
na a legjobbakat.
A dolog már té-lleg sokrétûen kilett elemezve. na mármost azért néhány gondolatot engedjetek meg:
+ ha most nincs elég pénzed, de akarsz venni gépet vegyeél hagyományost. Viszonylag jó áron lehet már hozzájutni szép példányokhoz.
-Az elõhívásnál keményen kell csengetni...
-A scannelés már nem az igazi.
A digitális
- nagyon drága még
de +++ ha egyszer befektetsz 100 körül és nem akarsz mûvészképekekt ilyen olyan zársebeséggel akkor nyertél.!!
na a legjobbakat.
Írta 2002. december 24. - 00:06

Vita!
Teljesen egyetértek veled, ha kicsit visszanézel, láthatod, hogy már kifejtettem ugyanezt.
OFF Egész jó a portfóliód, bár kár érte, hogy ilyen lassú. Nicsak, csak nem te is építész vagy? ;D
Teljesen egyetértek veled, ha kicsit visszanézel, láthatod, hogy már kifejtettem ugyanezt.
OFF Egész jó a portfóliód, bár kár érte, hogy ilyen lassú. Nicsak, csak nem te is építész vagy? ;D
Írta 2002. december 22. - 16:40

Hi Thommey!
Elég szépen összegyûltek az érvek a digitális gépek mellett, amelyek igazak is egészen addíg, míg csak monitorra dolgozol.
Ha tényleg hobbid a fotózás, és tájképeket is akarsz fotózni, akkor mindenképpen a hagyományos technikát ajánlom.
A profi fotósok egyre többen állnak át a digitális fényképezésre, de az a minõség számunkra elérhetetlen, egy olyan gép 2000000 ft nál kezdõdik (monjuk egy D1X), és akkor még objektíveket nem vettünk...
Azok a digitális kamerák amiket pár százezer forintért kapsz, nem alkalmasak az ilyen irányú hobbi fotózásra.
Egyszerûen a képet nem tudod kiállításra alkalmas formátumra nagyítani.
Arról nem is beszélve, hogy A3 méretben mondjuk mennyibe kerül a nyomtatás...
Egy olcsó de profi tükörreflexes géppel sokkal kevésbé szorítanak a technikai korlátok. Én egy minolta SRT-101b -t használok, 20 éves, de gyönyörû rajza van. Használtan 23.000ft-ért láttam.
Egy digitális gépen ha a fényérzékenységet állítod, max 400, vagy 800-as amit tudnak, és zajos lesz a kép (bár azt szoftverrel ki lehet szûrni)
Tükörreflexes géppel beleraksz egy Ektapress 1600-as filmet, egy nagy fényerejû objektívvel ezredmásodpercet is exponálhatsz mondjuk erdõben DH versenyen, és sokkal kevésbé lesz szemcsés.
Mondjuk sorolhatnám mivel tud többet egy tükörreflexes gép, mint a digitális de a fotózás mindenképpen drága hobbi, és minél inkább törekszel minõségre, exponenciális arányban nõ a költséged is.
Mivel nem tudom konkrétan, hogy mennyire akarsz elmerülni a témában nem írok többet, de ha bármiben segíthetek, küldj privit!
Üdv!
ja, a weblapomon van pár építészeti témájú fotó...
Elég szépen összegyûltek az érvek a digitális gépek mellett, amelyek igazak is egészen addíg, míg csak monitorra dolgozol.
Ha tényleg hobbid a fotózás, és tájképeket is akarsz fotózni, akkor mindenképpen a hagyományos technikát ajánlom.
A profi fotósok egyre többen állnak át a digitális fényképezésre, de az a minõség számunkra elérhetetlen, egy olyan gép 2000000 ft nál kezdõdik (monjuk egy D1X), és akkor még objektíveket nem vettünk...
Azok a digitális kamerák amiket pár százezer forintért kapsz, nem alkalmasak az ilyen irányú hobbi fotózásra.
Egyszerûen a képet nem tudod kiállításra alkalmas formátumra nagyítani.
Arról nem is beszélve, hogy A3 méretben mondjuk mennyibe kerül a nyomtatás...
Egy olcsó de profi tükörreflexes géppel sokkal kevésbé szorítanak a technikai korlátok. Én egy minolta SRT-101b -t használok, 20 éves, de gyönyörû rajza van. Használtan 23.000ft-ért láttam.
Egy digitális gépen ha a fényérzékenységet állítod, max 400, vagy 800-as amit tudnak, és zajos lesz a kép (bár azt szoftverrel ki lehet szûrni)
Tükörreflexes géppel beleraksz egy Ektapress 1600-as filmet, egy nagy fényerejû objektívvel ezredmásodpercet is exponálhatsz mondjuk erdõben DH versenyen, és sokkal kevésbé lesz szemcsés.
Mondjuk sorolhatnám mivel tud többet egy tükörreflexes gép, mint a digitális de a fotózás mindenképpen drága hobbi, és minél inkább törekszel minõségre, exponenciális arányban nõ a költséged is.
Mivel nem tudom konkrétan, hogy mennyire akarsz elmerülni a témában nem írok többet, de ha bármiben segíthetek, küldj privit!
Üdv!
ja, a weblapomon van pár építészeti témájú fotó...
Írta 2002. december 15. - 00:05

hat en aze el cipelgetem!
a minoltabol nekem is bejon a dimage sorozat csak amit vehettem volna azt lehuztak parszor (dimage5, nem sok mindenben) ami meg jo azt mar nem engedhetem meg magamnak (dimage7, 7i, 7hi) biz ezek oda vernek nagyon!!!
a minoltabol nekem is bejon a dimage sorozat csak amit vehettem volna azt lehuztak parszor (dimage5, nem sok mindenben) ami meg jo azt mar nem engedhetem meg magamnak (dimage7, 7i, 7hi) biz ezek oda vernek nagyon!!!
Írta 2002. december 15. - 00:01

Na igen, jók a Fuji-k, ezt a márkát preferálom még a Minolta mellett, csak hát akkora batár féltéglák, hogy szerintem alkalmatlanok cipelésre!
Írta 2002. december 14. - 18:34

nem kosz nekem egy fuji s602-m van, ez bir 200-300 kepet boven egy 1800 akksival! a kartya csak 128Mb de majd kesobb ha lesz kedvem akkor micro drive esetleg.