Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Nemsokára eladó lesz a Minolta Dimage 7 gépem, 5 Mpixel, 7x optikai manuális zoom, teljesen manuálisan állítható. Konverterekkel és szûrõkkel 200e, azok nélkül 160e, ha érdekel: 06 70 212 70 55.

IMRE

IMRE

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
A 24x36mm-es (tehát az általános kisfilmes) profi filmen elérhetõ felbontás,jó szkenneléssel (dobscanner),olyan 80-88 megapixel(nyolcvan-nyolcvannyolc,nem elírás!).
Úgyhogy a digit még messze jár felbontásban...a denzitásáról (átmenetek száma) meg ne is beszéljünk.
A pillanatnyilag legjobb kapható digik (Canon EOS 1Ds,Nikon D1X,Kodak DCS14 Pro) olyan 4.5-5-szörös fénykontrasztot tudnak reprodukálni.
Egy átlag profi film kilencet.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
az a gáz,hogy amit sima mondjuk tükörreflexesben megkapsz 300.000 ért az digitbe 1 milláért.

egy normális analog kép asszem 5.6 megapixelbe számithato át vagy mi.
nekünk Dimage 7 -ünk van, de persze nem a Hi,hanem a régebbi. szerintem mondjuk elég a maga 5 megapixelével böven de!
asszem a Nikonnak vagy az Olympusnak lesz vagy valamelyik ilyesminek lesz egy 10 azaz tiz mgp-s gépe ;D ha valaki ismer olyan embert,aki ilyet vesz majd,az szoljon,mert azt megakarom nézni!!

CinderCone

CinderCone

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Hát, igen. A legtöbb Tv-n van... Persze az enyémen pont nincs... >:(
Egy ismerõsömnek van egy Sony digitális kamerája, -bár az már 3 éves - és õ azt mondta, hogy KAZETTÁRA menti ki az adatokat.
A helyett van most a Sony Memory Stick?
Mert a kamerába alapból egy 8 MByte-os van, ami kb. másfél perc adattárolást tesz lehetõvé...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
huh ezt a linket vki irja mar at!

fenykepezogepnel minek beszelnek pal/ntsc dologrol!!!!??

a legtobb videon tv-n van pal/ntsc kapcsolo!

a dv meg egy szabvany szertem

CinderCone

CinderCone

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Igen, DV kamera. Ez az:
http://www.sonystyle...ioAAAD1cENbXJwZ

Az az érdekes, hogy a haverom egy digitális fényképezõt szeretne venni /Sony f717/, és azon van Pal - NTSC állítási lehetõség.
A kamera leírásában /amit a netrõl szedtem le/ nem írják, csak a fényképezõgépében... :(

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
szerintem nemtudom!
de ez gonodolom dv kamera?!
akkor meg tok mindegy.
esetleg ha a video out-ot akarod hasznalni akkor lehet gond.
egyebkent meg dv kartya es no porb.

CinderCone

CinderCone

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Szevasztok!

Nekem lenne egy olyan problémám, hogy kinéztem magamnak egy Sony digitális kamerát. Itthon 389 ezer forint, kint az USA-ban csak $800. Kb 180 ezer forint. Na most: egy ismerõsöm el tudná hozni kintrõl, de felmerült egy kérdés ezzel kapcsolatban: Amerikában ugye NTSC-t használnak, mi viszont PAL rendszerrel rendelkezünk.
Kérdés:
Lehet-e kapni NTSC - PAL konvertert videokamerákhoz? Már próbáltam keresgélni, de nem nagyon találtam ilyesmit a neten.
Ha valaki tud, légyszi segítsen!
U.I: Egyébként úgy tudom, hogy ezek a kamerák mind USB 2.0-val csatlakoztathatók a gépre, tehát azzal gond nem lehet, mivel az USB itthon is Amerikában is csak USB. 8)

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 hozzászólás
Nekem egy kamerás kérdésem lenne!!! Van egy kamerám Sony és van rajta DV kimenet. A kérdés az lenne ha a videókat fel szeretném rakni a gépre elég egy sima USB-DV kábel vagy kell mégy hozzá vmi. program v. kártya??? ???

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Lor:

Sok jómódú bácsi és néni irodájának falán lógnak a képek, cégeknél, gyáraknál, irodaházakban...stb.
Igazánndiból nem ezért, hanem hobbiból csinálja.
Franciao.ba, Németo.-ba évente 2-3 kiállítás, verseny, show van, ahol többek között a vízalatti fotozás is helyet kap.
Ill. minden évben van Búvárfotós VB. Idén mo.ról 2 csapat indul, tavaly 2 kategóriában 3. helyezést sikerült elérni Magyarországnak ! ! ! Oszt' nincs is tengerünk . ;D ;D ;D ;D ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
huh! az jess!
megcsavargatnam majd. ;-)

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Lor: Igen! 8) Minolta Dimage 7

L Gabi: az átnézeti keresõben is van zoom (enélkül nehezen lenne használható), de ettõl még átnézeti keresõ marad. Az LCDn keresztül láthatod a valós képet.

A HP sajnos nem a csúcsot képviseli a digit gépek között (képminõség terén). Furcsa, hogy a nyomtatók és mûszerek kategóriájában egy ilyen nagy név hogyan engedheti ezt meg magának. Régen a Pentaxal dolgoztak együtt, de meg is szünt az együtmûködés...
Mostanában mintha kezdene a HP is fejlõdni, de már sokan beskatyujázták az occsó kacat kategóriába, ezt nem lesz könnyû ledolgozniuk.

Jah, és csakis telós bicaj. Legalább 80mm-t mozogjon. És ha lehet váltós is legyen (mert nem minden bicaj váltós ám ::)) ;D

Hollywood Macho

Hollywood Macho

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Digitális!
Nekem nem is kérdés!
Ezerszer jobb mint egy sima!
Nekem van egy Sony DSC-P1 3. 2 mill mega pixel!
8x zoom
Hátul kis display!
64mbs memory stickel!
Nagyon fasza szép képeket tud! na meg videót is lehet vele csinálni!
Két éve vettem 200ért!
Szerintem az a fontos egy diginél hogy legyen több min. 2 mil mega pixel na meg zoom is jó na meg vakú(mert nem mindegyiknek van)
És a kis display is jó!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Mellon mester!

Igaz, te fotóztál a gépemmel, de a zoom része addíg amíg optikai, addíg a keresõben is ugyanezt látod, magyarul a keresõben lévõ kép is zoomol.
Ettõl még átnézeti?

KisOcsike

KisOcsike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.090 hozzászólás
Halika!
Bocsi, de nem olvastam el az egész topicot, szóval lehet, hogy nem fogok újat mondani.
Én is nagyon szeretek fotózni. A nõvéreméknek van egy Cannon EOS 300-as gépe, és azzal szoktam sokat fotózni. Tükörreflexes, és csodálatos képeket lehet készíteni vele. Sokkal jobbakat, mint amiket digit géppel lehet csinálni. Sokkal több "trükköt" is tud, mint egy digitális. Viszont: sokba kerül a film, és az elõhívás! HA gépre akarod vinni, az is hosszadalmas. Nekem legalábbis egy egyszerû szkennerem van, és azzal elég hosszadalmas a dolog.
Egyik barátomnak van egy elég jó HP digitális gépe, amit szinte mindenhova viszünk. Nem "annyira" szépek a képek, viszont azzonal "elõhívhatók"! Ez azért is fontos mert, van egy honlapunk, amit én "üzemeltetek", és így röktön fel tudom tölteni a képeket. Egy alkalommal általában 100 képet lövünk el. Ha ezt mind nekem kéne beszkennelnem, akkó itt pusztulnék meg a számítógép mellett, amit nagyon nem szeretnék!!!

Egyébként ez a Cannon EOS 300-as több barátomnak is van, és még elég megfizethetõ árban (relatíve) van. Asszem most olyan 90-100e Ft körül mozog, de aszzem a Média Marktban szokott lenni akció, hogy kb. 130e Forintért odaagyják egy baba optikával! Én egyébként e mellett voksolnék.

Lényeg: mérlegelni kell, hogy milyen célra szeretnéd felhasználni a képeket. Ha csak albumba szeretnél szép képeket (ami szerintem hangulatosabb), amibõl egyébként bármikor nagyítathatsz (már ha jó filmet is vettél bele), akkor mindenféleképpen a tükörreflexeset ajánlom. De ha a képeket (gyorsan) gépre akarod vinni, akkor a digitális gép a te barátod. Bár ezekbõl a jobbak már sajnos elég drágák (2-300e Ft)

(mondom, bocsi, ha ismételtem valakit 8) )

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
azanyaduristenit!
mar bocs de....

a kepeket kinek adja el?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
A hagyományos és digi fényképezés egész más világ.
A hagyományossal lényegesen jobb minõséget lehet elérni(fõleg diára fényképezve), mint a digivel.
Viszont a digitális képeket sokkal könyebb kezelni.
Nekem a faterom búvárfotós(víz alatti képeket készít), jelenleg éppen Szudánban "dogozik".
Diára fényképez, amit diaszkenerrel digitalizál, photoshoppal lehet gyönyörûen retusálni, aztán nyomtatni.
Viszont elég költséges dolog.
A diaszkenner kb. 400.000 Ft, a foto-nyomtató is 200.000 pénz(A3-as méretig tud). 1 A4-es kép költsége kb. 300-500 Ft.
Viszont profi képeket kapsz vissza.
50-60Mb-os fájlokból már lehet szép képet nyomtatni.
Ehezz viszont min. 512MB memóri kell, min. 1000Mhz-es processzorral, ami megint nem kis pénz.

Ami nekem ebbõl jó dolog, hogy ha fotozni szeretnék ,kis könyörgés után ;D ;D ;D
rendelekzésemre áll 1 Nikon F801, vagy Nikon F100 gépváz 8 objektívvel százezer féle konverterrel és szûróvel...tokkal vonóval.
;D ;D ;D ;D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
figyi csak...a digitális gépek esetén a minõségi követelmények, megjegyzem, csakúgy mint a HDD-k esetében 1,00-ról való leejtést és 4 G-t kibírását határozzák meg - na ezt tutira ki kell bírnia, ha nem, ki kell cserélniük a boltban

magyarul elvileg lehet a 160 GB-s vinyõvel déházni...

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 hozzászólás
A ruhás biztosításra én is gondoltam... Inkább attól félek, h a gép belsejében lazul ki vmi (mikor elhoztam a boltból, már akkor is "zörgött" benne vmi, amikor mozgattam). De ha nem kell féljek, akkor nem félek! 8) (de azért izgalommal gondolok rá)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nekem is birja a fuji.
egy szivacsos taskaban van.
bar nem kemeny es ettol felek kicsit nehogy bezuzzam.

melon:minolta d image 7?