Gabi, a Te géped egy kis 3x optikai zoom-mal rendelkezõ kompakt kamera. Átnézõ optikai keresõje van, nem tükörleflexes.
Tükörleflexes (vagy digiteknél inkább EVF) gép esetén az optikán keresztül látnád pont azt, amit fotózol.
Tükörreflex esetén a valós képet )egy tükör és egy pentaprizma segítségével), EVF esetén a CCDre vetülõ képet a videó kamerákban megszokott módon.
Az az Olly, ha jól tudom, 10x zommal, EVFel, jóval nagyobb.
Viszont rázkódásra nem igazán érzékenyek, de ha õrült mód száguldozol, akkor egy perec könnyen véget vethet a karrierjének.
Érdemes lehet némi ruhával körbepárnázni a kritikusabb irányokból (hátul oldalt (alul felül nincs annyira veszélyben.
Én egy D7-et szoktam a hátizsákban fuvarozni (7x zoom, de a nagyobb CCD miatt ez sem kisebb), eddig semmi baja, igaz nem is estem még rá.
Itt az optika a legveszélyeztetettebb, a gép váza csak kívülrõl mûanyag, alatta egy elég korrekt magnézium váz óvja a sérülékenyebb belsõt.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Indította
thommey
, 2002. november 27. 18:05
Írta 2003. május 09. - 14:58

Írta 2003. május 09. - 07:56

Egy apróság a PENTAX OPTIO 330 GS-sel kapcsolatban.
Ugye van a TFT keresõ, amin meg lehet nézni a készítendõ képet.
Van az optikai keresõ, amin szintén ugyanezt látod, annyi kivétellel, hogy a digitális zoom részét nem mutatja.
Az optikait viszont igen, és meglepõen pontosan.
Érzékelhetõ az élességállítás is. Azt hiszem, ezt hívják tükörreflexnek?
Nekem nagyon jól bírja a rázkódást! A hátitatyóm örökös lakója lett. Természetesen a saját tokjában!
Ugye van a TFT keresõ, amin meg lehet nézni a készítendõ képet.
Van az optikai keresõ, amin szintén ugyanezt látod, annyi kivétellel, hogy a digitális zoom részét nem mutatja.
Az optikait viszont igen, és meglepõen pontosan.
Érzékelhetõ az élességállítás is. Azt hiszem, ezt hívják tükörreflexnek?
Nekem nagyon jól bírja a rázkódást! A hátitatyóm örökös lakója lett. Természetesen a saját tokjában!
Írta 2003. május 09. - 06:20

Helló!
Szerintetek mennyire bírják a rázkódást a nagy optikai zoomú digigépek? Konkréten Oly C-740em van, és nem tudom, h ha bedobom hátitatyóba, és úgy száguldok erdõben/köves utakon, lesz-e baja? Persze nem a'la natur tenném be, hanem Olympus-tokban, ami pont akkora, mint a gép, és állítólag vmi merevítés is van benne...
Szerintetek mennyire bírják a rázkódást a nagy optikai zoomú digigépek? Konkréten Oly C-740em van, és nem tudom, h ha bedobom hátitatyóba, és úgy száguldok erdõben/köves utakon, lesz-e baja? Persze nem a'la natur tenném be, hanem Olympus-tokban, ami pont akkora, mint a gép, és állítólag vmi merevítés is van benne...
Írta 2003. március 03. - 15:55

Írta 2003. február 26. - 14:36

Írta 2003. február 25. - 16:33

Teljesen igazad van DE ami engem megfogott,
Hogy nincs több elõhívási költség SOHA, SOHA, SOHA...
Magam ügyeskedhetek a képpel, a cp.n.
Hogy nincs több elõhívási költség SOHA, SOHA, SOHA...
Magam ügyeskedhetek a képpel, a cp.n.
Írta 2003. február 25. - 15:48

yala: jobb fotostudiokban (fuji, kodak) a filmeket akar mar cd-rom-ra is elöhivjak, es maris nincs gondod a scannelesre!
...es TR-el igenis sokkal kreativabban tudsz dolgozni!
...es TR-el igenis sokkal kreativabban tudsz dolgozni!

Írta 2003. február 25. - 12:46

Ja még ez a dolog elég gyerekcipõben jár. Majd jövõ héten megyek ki friccekhez az jól megaztmondom neki a magamét. Remélem lesz hatása. 
De sok olyan dolog miatt jobb lenne a digi amit a tükörreflexessel nehezebben lehet megoldani. :
-scannelés
-kép felbontás
viszont drága MÉG!

De sok olyan dolog miatt jobb lenne a digi amit a tükörreflexessel nehezebben lehet megoldani. :
-scannelés
-kép felbontás
viszont drága MÉG!
Írta 2003. február 24. - 13:11

Írta 2003. február 24. - 12:07

most sáfárkodtam egy fujufilm a204 es kis aranyoskát . 2.1 mpixel ecceterra . a TFT kijelzõje behalt két hónap alatt. most fogok vele visszamenni a boltba.
nem tettem vele semmi rendelleneset nem fényképesztem savasközegben ;D meg nem fényképeztem víz alatt sem pedig biztos jó lett volna...
nem tettem vele semmi rendelleneset nem fényképesztem savasközegben ;D meg nem fényképeztem víz alatt sem pedig biztos jó lett volna...
Írta 2003. február 23. - 14:00

Én csak azt tudom javasolni leendõ digitgép tulajdonosnak, hogy jól nézzetek körül, mert sok jó darab van.. ha kiválasztottad a gépet, az ár miatt mehet a keresgélés neten..
a www.depo.hu jó a hazai árak összehasonlítására, de szóba jöhet még német, osztrák, vagy az usa-beli boltok is.
Például én most nézegettem MD walkmeneket, az amelyik usaban 200$, az németben 350€, itthon majd tavasztól lehet kapni és 110e Ft körül lesz... elgondolkodtató.. az € jobb is mint a $...
jah és kb egy hét alatt sikerült olyan ismerõst találni, aki a közeljövõben jön haza az usa-ból.. vagy mázli vagy csak kicsi a világ...
cAb
a www.depo.hu jó a hazai árak összehasonlítására, de szóba jöhet még német, osztrák, vagy az usa-beli boltok is.
Például én most nézegettem MD walkmeneket, az amelyik usaban 200$, az németben 350€, itthon majd tavasztól lehet kapni és 110e Ft körül lesz... elgondolkodtató.. az € jobb is mint a $...
jah és kb egy hét alatt sikerült olyan ismerõst találni, aki a közeljövõben jön haza az usa-ból.. vagy mázli vagy csak kicsi a világ...
cAb
Írta 2003. február 22. - 00:11

Remek!Ettõl függetlenül az árához képest ez tud messze a legtöbbet (sztem!),és az a zársebesség (gondolom,mert annyira nem értek hozzá) az "elegendõ" kategóriába tartozik...
Legalábbis egy amatõrnek...mint amilyen én vagyok...
Legalábbis egy amatõrnek...mint amilyen én vagyok...
Írta 2003. február 21. - 23:27

Valóban nincs. De hát semmi sem lehet tökéletes! 
Egyébként a kiválasztott fényképtéma függvényében változik a zársebesség is, ezt viszont kijelzi.

Egyébként a kiválasztott fényképtéma függvényében változik a zársebesség is, ezt viszont kijelzi.
Írta 2003. február 21. - 19:22

Írta 2003. február 21. - 09:48

Van rajta zársebesség állítás is? (Tehát full manuális beállítást tud-e)
Gábor
Gábor
Írta 2003. február 20. - 20:26

Én is most ruháztam be egy digit gépbe. A CORA-ban volt akciós a PENTAX Optio 330 GS. 3,2 Mpixel, 3x optikai és 3x digitális zoom.
Jó kis gép, szép képeket csinál és ami nagy elõnye: Van kézi élességállítás, fehéregyensúly stb.
Az akció arról szólt, hogy olcsóbb lett a gép és a 16 MB-os CF kártya mellé még egy 64MB-ost is adtak.
Másik elõnye: a kész képeket TV-n is meg tudod nézni, mivel ilyen kimenete is van. A 3D kép készítése még nem igazán jött össze, de ezt is megpróbálom.
Ár: 114.900,-HUF, ennyit megért.
Ja és borzasztóan takarékos! Az elemmel kb 150 képet készítettem már és még mindíg teljes kapacitást jelez a gép!
(gyárilag egy Panasonic 3V-os elem jár hozzá, ami nem akku!
Jó kis gép, szép képeket csinál és ami nagy elõnye: Van kézi élességállítás, fehéregyensúly stb.
Az akció arról szólt, hogy olcsóbb lett a gép és a 16 MB-os CF kártya mellé még egy 64MB-ost is adtak.
Másik elõnye: a kész képeket TV-n is meg tudod nézni, mivel ilyen kimenete is van. A 3D kép készítése még nem igazán jött össze, de ezt is megpróbálom.
Ár: 114.900,-HUF, ennyit megért.
Ja és borzasztóan takarékos! Az elemmel kb 150 képet készítettem már és még mindíg teljes kapacitást jelez a gép!
(gyárilag egy Panasonic 3V-os elem jár hozzá, ami nem akku!
Írta 2003. február 20. - 13:22

hat akkor en is hozzaszolnek ehhez a temahoz, mivel a bringazas es fözes mellet a fotozas is a kedvenc hobbiaimhoz tartozik.
en meg mindig a jo kis hagyomanyos tükörreflexes fotozasnak vagyok a hive.
probaltam mar a digitalisat is, de a regi gepekkel sokkal kreativabban tudsz dolgozni. es ez kelenti a szamomra a kihivast a fotozasban!
en meg mindig a jo kis hagyomanyos tükörreflexes fotozasnak vagyok a hive.
probaltam mar a digitalisat is, de a regi gepekkel sokkal kreativabban tudsz dolgozni. es ez kelenti a szamomra a kihivast a fotozasban!
Írta 2003. február 20. - 11:58

Írta 2003. január 24. - 10:35

Mondjuk én Szombathelyen lakom és a Mávnak van valami kedvezményes jegye diákkal 500-ba van anélkül duplája Graz-ig .
Ennyi loveból még Pestig se jutnék el. Úgy gondoltam megéri kinézni. MEGÉRTE!!

Írta 2003. január 21. - 23:10

na oruljetek!:
http://www.sobotka.at/
http://www.digitalkamera.at/ eleg ures meg!!
http://www.digitalka.../default-de.htm
es a legjobb:
http://www.preistren...rd=more&kat=527
http://www.sobotka.at/
http://www.digitalkamera.at/ eleg ures meg!!
http://www.digitalka.../default-de.htm
es a legjobb:
http://www.preistren...rd=more&kat=527