CSAK!
Ha van egy lassú expós géped, meg egy bizonytalan állványod, kioldó zsinor nélkül...
ugyanott tartasz SZERINTEM mint ha meg se vetted volna..
tom
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Indította
thommey
, 2002. november 27. 18:05
Írta 2004. november 08. - 23:11

Írta 2004. november 08. - 23:10

Írta 2004. november 08. - 23:06

olcsó álványt akarok. nagyon olcsót, hogy meg ne bánjam a rá költött pénzt. 
a gép hp 735
tudom, nem jó, de tanulni, meg családi ünnepet fényképezni tökéletes. sulinet ownz

a gép hp 735
tudom, nem jó, de tanulni, meg családi ünnepet fényképezni tökéletes. sulinet ownz
Írta 2004. november 08. - 22:17

nézegesd még a www.fotozz.hu -t
és mien géphez veszel állvány? és miet?
- mert ha digit, az isot változtasd,
- gondold meg kétszer is, hogy télleg kell-e neked, fogod-e cipelni, ha igen hogyan, mert könnyen a szekrény aljában köt ki a cucc.....
tommmas
és mien géphez veszel állvány? és miet?
- mert ha digit, az isot változtasd,
- gondold meg kétszer is, hogy télleg kell-e neked, fogod-e cipelni, ha igen hogyan, mert könnyen a szekrény aljában köt ki a cucc.....
tommmas
Írta 2004. november 08. - 21:18

hát na. Valami ilyesmire gondoltam. Álványt már terveztem venni. Meg nézegetem a képeket, hátha ragad valami...
Amugy ezt szokátok nézni?
www.photofriday.com
jó dolog.
Amugy ezt szokátok nézni?
www.photofriday.com
jó dolog.
Írta 2004. november 08. - 21:03

tamaskaa, ehhez egy olyan gép kell amin manuálisan állítható a záridõ , blende és az élességállítás is. ezen kívûl egy állvány ;o)
Írta 2004. november 08. - 13:28

Majd, ha sokat fotózol, sok szép képet nézel akkor elöbb-utóbb benned is kialakul ez a fajta "szépérzék" (Amilyen vázak tetszenek nektek,... ;D )
Írta 2004. november 08. - 11:17

egy ilyen képhez milyen felszerelés, és mennyi gyakorlat szükséges?
nekem teccik, de egyáltalán nem értek hozzá.
Szerintem ezek tök jó képek. Hogy lehet ilyen dolgokat meglátni? És én miért nem látom?
http://www.seenobjects.org/
nekem teccik, de egyáltalán nem értek hozzá.
Szerintem ezek tök jó képek. Hogy lehet ilyen dolgokat meglátni? És én miért nem látom?

http://www.seenobjects.org/
Írta 2004. október 08. - 00:06

Na ebbe én is beleszólok.
L.Cs-nek az átb@szós történettel teljesen igaza van, de ez a mai világban sajnos így mükszik, minden téren...
A D-SLR gépek igazából azoknak valók akik SLR-rel már megtanultak fényképezni, különben nem nagyon készítenek majd jól sikerült képeket TUDATOSAN.
Az a "rengeteg" változtatható paraméter (amit én fényképezésnek nevezek) csak zavarni fogja õket, Auto módban meg fölösleges használni egy íly nagytudásu masinát.
Az árak egyre alacsonabbak (külföldön), így egyre nagyobb rétegeknek lesz elérhetõ a digitális fotózás.
Aki "nagyban" töri a fejét (Dslr) és nincs különösebb gyakorlata (elõképzettsége) az szvsz elõször szerezzen be egy ~30 ezres gépet, optikákkal (pl.: Praktika, Pentax, Zenith,...) és azzal tanuljon meg fényképezni, rá van kényszerítve az ember a tanulásra...
Ezért az árért olyan obi is jár a géphez ami mai áron kopogtatná a 250ezres értéket.
Én is nemsokára gép vásárlás elött fogok állni, remélem.
Jelenlegi kiszemeltjeim a Canon gépei, 10D és 20D, minden attól függ majd, hogy mennyi token áll majd rendelkezésre.
A 10D ára "sokkal" csökkent a 20D piacra dobásával, s így véleményem szerint az egyik, ha nem a legjobb ár-érték arányu gép a piacon.
L.Cs-nek az átb@szós történettel teljesen igaza van, de ez a mai világban sajnos így mükszik, minden téren...
A D-SLR gépek igazából azoknak valók akik SLR-rel már megtanultak fényképezni, különben nem nagyon készítenek majd jól sikerült képeket TUDATOSAN.
Az a "rengeteg" változtatható paraméter (amit én fényképezésnek nevezek) csak zavarni fogja õket, Auto módban meg fölösleges használni egy íly nagytudásu masinát.
Az árak egyre alacsonabbak (külföldön), így egyre nagyobb rétegeknek lesz elérhetõ a digitális fotózás.
Aki "nagyban" töri a fejét (Dslr) és nincs különösebb gyakorlata (elõképzettsége) az szvsz elõször szerezzen be egy ~30 ezres gépet, optikákkal (pl.: Praktika, Pentax, Zenith,...) és azzal tanuljon meg fényképezni, rá van kényszerítve az ember a tanulásra...
Ezért az árért olyan obi is jár a géphez ami mai áron kopogtatná a 250ezres értéket.
Én is nemsokára gép vásárlás elött fogok állni, remélem.
Jelenlegi kiszemeltjeim a Canon gépei, 10D és 20D, minden attól függ majd, hogy mennyi token áll majd rendelkezésre.
A 10D ára "sokkal" csökkent a 20D piacra dobásával, s így véleményem szerint az egyik, ha nem a legjobb ár-érték arányu gép a piacon.
Írta 2004. október 07. - 22:00

Írta 2004. október 07. - 21:49

Nekem egy nikon f80asom van egy 28-80 + 70-300 zoomobjektívekkel, alkalmazott fotográfusnak tanulok meg operatõrnek jelenpillanatban...
amiért sokkal jobban szeretem a kisfilmes fényképezést mint a digitet
- az anyagszegénység miatt>hogy értsd, van 36kockád (és nem amennyi a memoria kártyán elfér 452301231millió kép) ergo addig komponálsz, keresed a helyet hogy honnan mit kapj el, hogy biztosan megfontoltabb képek jönnek létre mintha digittel kattingatnám ( tudom nincs kizárva, hogy digittel is kiváló képek jöjjenek létre, de tanulásnak ez a legjobb módja )
- jelen pillanatba megfizethetlen számomra egy ien tudású d-slr gép
-az a finomítás amit negatívhívás és a nagyítás során létre tudok hozni
-egy jó érzés hogy ténylegesen megdolgozok minden egyes kockáért és az télleg oan amien az ember tsinálta ( NEM PHOTOSHOPPAL )
hátránya
- télleg ha nem tudnék a suliban hívni akkor HORROR áras minden...
- több nincs
Digitet mi csak mûtermezésnél használunk a rengeteg probálkozás miatt ( egy olympus d-slrt, infrás vakuvezérléssel ).
tom
amiért sokkal jobban szeretem a kisfilmes fényképezést mint a digitet
- az anyagszegénység miatt>hogy értsd, van 36kockád (és nem amennyi a memoria kártyán elfér 452301231millió kép) ergo addig komponálsz, keresed a helyet hogy honnan mit kapj el, hogy biztosan megfontoltabb képek jönnek létre mintha digittel kattingatnám ( tudom nincs kizárva, hogy digittel is kiváló képek jöjjenek létre, de tanulásnak ez a legjobb módja )
- jelen pillanatba megfizethetlen számomra egy ien tudású d-slr gép
-az a finomítás amit negatívhívás és a nagyítás során létre tudok hozni
-egy jó érzés hogy ténylegesen megdolgozok minden egyes kockáért és az télleg oan amien az ember tsinálta ( NEM PHOTOSHOPPAL )
hátránya
- télleg ha nem tudnék a suliban hívni akkor HORROR áras minden...
- több nincs
Digitet mi csak mûtermezésnél használunk a rengeteg probálkozás miatt ( egy olympus d-slrt, infrás vakuvezérléssel ).
tom
Írta 2004. október 07. - 21:39

Hát igen. Nekem is van egy Praktika LB, meg egy Zenith-E fényképezõgépem. Mindkettõ kb. velem egyidõs konstruckió. Szeretem is õket, de hát a Fuji-val már több, mint 7000 képet csináltam, és hát ennyit elõhívatni, meg a negatívot megvenni :-\
Meg rendszerezni, tárolni! Ebben is nagyon jó a digitális fotózás.
Meg rendszerezni, tárolni! Ebben is nagyon jó a digitális fotózás.
Írta 2004. október 07. - 21:36

Tomidny> Expozició korrekciónak hívják azok akik értenek hozzá! Nem kompenzáció...tudom mi a fényérték.. Elolvastam amit linkeltél..elég amatõr egy büdõs szót nem ejtenek a TTL vakuzásról....stb....
LCS>otthon labor! és tsókolom...
LCS>otthon labor! és tsókolom...
Írta 2004. október 07. - 21:13

nekem csak azzal van tele a f***om, a digi szaroknál, hogy fél milla alatt nem akkor készül el a kép, amikor én akarom, pláne vakuval.
másik, hogy milyen nevetséges már a 2.8-8f-ig terjedõ fényerõ? olyan bagatell dolog már ez. emiatt ritkán reménykedhetek elegendõ mélységélességben.
a kis töki 5000Ft-os Praktikámon f1.4-22, B idõ, semmi késés (20éves gép), csak a gatyám rámenne az utómunkákra.
és ezek a mocsok gyártók tudják ezt és ezt használják ki.
ennyi a történet. gigaátbaszás. >
másik, hogy milyen nevetséges már a 2.8-8f-ig terjedõ fényerõ? olyan bagatell dolog már ez. emiatt ritkán reménykedhetek elegendõ mélységélességben.
a kis töki 5000Ft-os Praktikámon f1.4-22, B idõ, semmi késés (20éves gép), csak a gatyám rámenne az utómunkákra.
és ezek a mocsok gyártók tudják ezt és ezt használják ki.
ennyi a történet. gigaátbaszás. >

Írta 2004. október 07. - 20:59

Dehogynem értelmes! Hallottál már a fényértékrõl? (Angolul Exposure Value) Egyáltalán elolvastad amit linkeltem?
Írta 2004. október 07. - 20:30

Írta 2004. október 07. - 20:04

Ezt úgy hívják, hogy Expozíció-kompenzációpl. : expoziciós idõ beállítás -1.5tõl +1.5ig
EZ MI? merthogy nem záridõ az bizt.. teljesen gyp.. látszik hogy a fejlesztõk a büdös életben nem fogtak egy normál gépet a kezükben...
Írta 2004. október 07. - 18:50

720as egészen jó?
monnyuk több hp-t szerencsére nem probáltam...de ez
mosolyország > pl. : expoziciós idõ beállítás -1.5tõl +1.5ig
EZ MI? merthogy nem záridõ az bizt.. teljesen gyp.. látszik hogy a fejlesztõk a büdös életben nem fogtak egy normál gépet a kezükben...
s5000> egész jó, én 7000est probáltam és naon tetszett...
igazából nekem a "kompakt" digit-gépekkel az a bajom hogy a képeket a gép tsinálja és nem én...persze van akinek nincs igénye akkor használja azt...
tom

s5000> egész jó, én 7000est probáltam és naon tetszett...
igazából nekem a "kompakt" digit-gépekkel az a bajom hogy a képeket a gép tsinálja és nem én...persze van akinek nincs igénye akkor használja azt...
tom
Írta 2004. október 07. - 18:34

Pedig a 720 egész jó a HP között. Mondjuk én sose szerettem.
A C200 egy dologra jó, részegen buliba mindenki tud vele fényképezni, és nem is félti az ember, mert olyan ócska.
Most Fuji S5000-em van és azzal már egészen meg vagyok elégedve.
A C200 egy dologra jó, részegen buliba mindenki tud vele fényképezni, és nem is félti az ember, mert olyan ócska.
Most Fuji S5000-em van és azzal már egészen meg vagyok elégedve.

Írta 2004. október 07. - 18:05

tomidny> én is küzdök itthon egy hp720assal..sok mindenre nem jó....élménytartósítás...