Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
oké köszi;)
na ahogy nézem tényleg szinte csak digitálisról szól ez az oldal:(
Autist Team:)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nem elengedhetetlen, csak érdemes narancs, vörös, sárga szürõket beszerezni...mert> ezt majd eccer elmesélem ( kémija ) lényeg hogy a kékre nem úgy reagálnak a feka fehér filmek, mint a többi színre ezekkel a szürökkel meg kitsit szét lehet húzni a szürke tónusokat...

www.fotovilag.hu >de asszem eléggé ráálltak már digitre, de volt vmi leírás assszem..

ha van vmi kérdés nyugodtan írj, ide megprobálok válaszolni!

tommmas

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
egy zenit 11-es gépem van, aztán most akarok elkezdeni fekete-fehér fotókat csinálni...
milyen szûrõ elengedhetetlen?
Van valami jó oldal ahol le vannak így írva az alapok?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
én kérdésemre terminál fórum:

Larsen
arany tag

Elküldve: Hétf. Dec. 06, 2004 9:21 am Hozzászólás témája:

--------------------------------------------------------------------------------

A nyomtatód teljesen jól mûködik. A hiba ott volt, hogy egy pigment festékes nyomtatóba teljesen mindennapi papírt vettél. A nyomtatód festéke nem volt képes az adott papíron megszáradni. Az R200-hoz ha papírt veszel mindig figyeld, hogy van-e rajta felirat a pigmentes nyomtatók kompatiibilitásáról. Egyébként én visszavinném a papírt oda ahol vettem és botrányt csapnék (persze csak akkor ha ott valóban mondták, hogy ezt vidd, mert ez jó lesz neked).

tehát epson nyomtatónál tényleg utánajárni a fotópapíroknak!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Digit gép> www.nomatica.com -on oldalon nézz körül, vagy www.edigital.hu mindkét cég elég rendes és olcsó is! Én is a Canon-ra szavazok!

tommmas

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Feka fehér labor>
hátha ugye nagyítógép, meg tálcák, megcsipeszek, negatív hivótank, tölcsérek, nega szárító> használtan kb. 20ezerbõl összelehet dobni...plus ha baritált papirra nagyítasz akkor kell egy rendes szárítógép is.. ellenben vegyszerre szerintem inged gatyád ráfog menni, mert megszünt az egyetlen magyar film és vegyszergyártó cég, a Forte...lehet elõre kevert vegyszereket kapni, liter/1000forint körüli árakon ( kell> film hivó, nega hivó, fixir) és ezek nem állnak el sokáig, vagy kevergedheted otthon magadban...
Papir árak> 2500a legolcsóbb ilford ( a forte volt 1500) /100darab....negatív meg úgy 600körül van ilford pan 100as...( régen forte 200-300forint).....

Nem tom mien filmes géped van de az fõképp nem olcsó mulatság, fõképp hogy fekete-fehér fényképezéshez el kell 3-4 felvételi szürõ,amibõl minõségibb darabja 8000körül tanyázik...

Persze ha túlhalatsz egy szintet, pl. elkezdesz multigrade papirokat használni akkor a legjobb venni egy színes nagyitót, amit használtan is drágáért lehet megcsípni...

remélem tudtam segíteni
tommmas

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
sztem is canon;)

egy fekete-fehér fotó elõhívó labort otthon mennyibõl lehet összedobni?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Kodak -ot inkabb ne, a Canon jo valasztas lehet, jo kis gep. Termeszetesen nem varhatsz tole tul sokat, hobby felhasznalasra tokeletes.
A 3 gep kozul talan a Canon a leg megbizhatobb, a Sony inkabb csak nev, kategoriajaban altalaban a gyengebbek koze tartozik.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

vendég_SenkiaLfonz_*

vendég_SenkiaLfonz_*
  • vendég
helló!annyi lenne a kérdésem, hogy karácsonyra a Jézuska valószínûleg meghozza életem elsõ digitgépét!ami biztos, hogy viszonylag alapszintû lesz, max 40ezer forintig...3 gépet néztem ki, az egyik a Sony DSc-P41( http://www.sony.hu/S...product=DSC-P41 ), másik a Kodak CX7330( http://kodakonline.h...a20226d&begin=0 ), harmadik pedig a canon PowerShot A400( http://www.pixmania....ezust-szin.html ), utóbbit ajánlották leginkább, állítólag a Canonok bírják legjobban a gyûrõdést.Ti mit gondoltok, melyik lenne a legjobb választás(az ártól eltekintve)?Vagy szívesen venném azt is, ha hasonló árkategóriában ajánlanátok más, megbízható, viszonylag egyszerûen kezelhetõ gépeket...nem akarok mûvészkedni vele, csak bulikon, túrákon, esetleg versenyeken viszonylag normális minõségû fotókat készíteni...ja és jó, ha van mozgóképfelvétel, lehetõleg hanggal...

köszi elõre is, üdv

SenkiAlfonz

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
mien volt az a fotópapir amivel jó volt?

mit ír a user manual?

Sok sikert a visszacseréléshez!
tommmas

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
szerintem vagy kamuztak, vagy nem tudták...vidd vissza
Van állásom...:bananadan

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
na most segítsen valaki...
van egy nyomtatóm.
Epson Photo R200.
volt hozzá 3 mintafotópapír, hibátlan képeket nyomtam rá.
de vettem hozzá HP papírt.
"HP everíday photo paper"
ezen meg szétfolyik a festék. ez normális? vagy talán lézer nyomtatóba való? mert ráírni nem írnak rá semmit.
mikor a boltban meg megkérdeztem, hogy jó e hozzá, jött a válasz h PERSZE, tökéletes.
na de akkor meg hol a hiba?
köszi

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
:D:d:d
-> ALIAS KLEMENT

!!:: Az én Feleségem(update) ::!! :D !!:: és sex közben ::!!

*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
Nem probléma, én is;)
mert a Képzeld!-be küldtelek, aztán jöttem csak rá hogy ez a topic nem is ott van:)

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
bocsi
nagyon hülye vagyok
-> ALIAS KLEMENT

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
erre a topicra gondolsz:
http://forum.bikemag...

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
az lenne a kérdésem hogy hol lehet, és milyet ajánlotok, vagy hogy van amikor a bringára bukóra rakok fel egy csõkamerát vagy nem toom mit, aztán megy hátra a hátiszákba a DV-kamerába
-> ALIAS KLEMENT

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Akkor bekapcsolja a digit gépén a megfelelõ vakuzási módot, avagy utólag photoshop ::)

A nyúllal meg semmi gond :)
http://tommmas.uw.hu/kona.JPG

:)
tommmas