Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Analóghoz való obik jók a digithez, csak fordítva nem!
Like a rock...

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Köszi a választ Tommmas, még egy kérdés:

Hm. Ha jól értem, nem cserélhetõ a filmes EOS sorozat objektívjei a digitális gépek obijaival? mondjuk a 20D objektívjeivel?
Azért a kérdés, mert EOS 1000FN van két objektívvel, makro közgyûrûvel, szûrõvel. És igen csorog a nyálam a Canon 20D-re. De ha ilyet veszek, akkor a mostani objektívek nem lesznek jók rá? (annyim nincs, hogy vegyek ismét mindent a digithez is...)

(persze, elmehetnék boltba megkérdezni, de az internetes ember LUSTA. )

Kösz.
Nemfáj voltam, tisztelettel!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
na aza baj hogy külsõ fénymérõs...:(
de az indexen utánajárok, ugysem ujonnan kéne.
köszi
Autist Team:)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
zenitar halszem obit :) asszem 40körül már van,bár nem tom h azzal tudsz e fényt mérni a géppel...

részemrõl passzolom a kérdést, mert nekem nikonom van és nem vaok jártas m42ügyben...

www.photozone.de >asszem itt vannak összehasonlítgadások...bár lehet h m42 nincs már..nem tom ki gyárt egyáltalán újjonan ien obikat..

érdemes megkérdezned az forum.index.hu > fotó, videó > zenit rulez topicban, biztos segítenek..

amúgy oat kell venni amire szükséged van! :) ..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
M42-es objektívekbõl kezdésnek milyet érdemes venni?
van egy jó kis zenit gépem, ahhoz kéne az alapobjektív mellé.

telébõl milyet érdemes venni?
illetve esetleg zoomobjektívet?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ha kit-ben veszel canon digit tükörreflexes gépet, akkor a hozzáadod objektív nagy valószínûséggel ef-s bajonet menettel rendelkezik, aminek a "vége" közelebb van a tükörhöz...és az ef-s rendszerû obikat nem tod feltenni analóg eos vagy más canon gépekre...tsak további d-slr canonokra!!!!!!...

pont tegnap fotóztam este egy sráccal a várban, neki 20D-je van és egy analóg 3000-e és mondta hogy él a probléma.. ellenben olcsón kaphatsz canon bajonett-m42 átalakítót és akkor renget OCCSÓ és JÓ objektívet lehet rá feltenni...
Expinálom a pinarámát.

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Hogyan, Tommmas?
A 300D objektívje nem megy mással? A Többi digitális Canonnal sem? Illetve az filmes Canonokkal sem? Miért?
Köszi: Nemfáj
Nemfáj voltam, tisztelettel!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
eos300d megy az eos objektívekkel...tsak ugyen a ccd mérete nem azonos 35mm-es film méretével, ezért az alap objektív nem 50mm-es lesz..ergo az egész eltolódik 1.6x-os szorzót kap ( ami az eos300on 50mm az az eos300d-n 80lesz )

DE

ha kitben veszed az eos300d-t és ef-s bajonettes obi van hozzá, az nem megy más canonnal, tsak a 300d-vel..

uff
ennyi
Expinálom a pinarámát.

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 hozzászólás
Hali,
meg tudja nekem valaki mondani, hogy az EOS 300 kompatible objektív használható-ez EOS 300D vázra illesztve, vagy nem?
Sejtésem szerint igen, de megerõsítést szeretnék kapni.
Aki netán próbálta már, az írjon már nekem!
Köfi: Pigi
"Olyan hülye vagyok, kiskoromban háromszor buktam gyurmából"

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
egy fényképezõgép(!!!!!!) áll egy vázból ( ez a gép, amiben van a tekerts film,és minden egyéb ) és ehhez egy bajonett útján tsatlakozó, így tserélhetõ objektívekbõl....így az ár arra értendõ, hogy kapod a gépet magát és hozzá egy objektívet ( ami odavan írva, h mien )
Expinálom a pinarámát.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
az mit jelent, ha valahol az van odaírva, hogy váz+optika?

pl a depo.hu-n nézelõdtem - scak úgy kíváncsiságból - és általában a típusnév után az ár következik, ill. semmi megjegyzés, néhánynál azonban odaírták ezt is..jellemzõen nem az ultrakompakt 30 ezres ketyeréknél..:)
Van állásom...:bananadan

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
jah, tegnap este én is megtaláltam pár infot..én 620ast találtam itthon 230ezerért...apronet-en, F5ös vázat lehet kb. ennyiért kapni :) ...attól függetlenül eszem ágában sincs iet venni, tsak láttam a hirdetést és érdekelt, hogy mi is ez :)....

neked meg van már a Kenyon?
Expinálom a pinarámát.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
két változata van, a sima 620 (1999) és a 620x (2000), az x új ccd-t rejt és néhány beállítást (iso 6400 :x )
Mind két gép 2.0 megapixeles, nikon bajonettel. Kegjelenésükkor csúcs gépek voltak, $6,000 és $10,000 dolláros árral.

http://www.dpreview....ws/kodakdcs620/
http://www.dpreview....s/kodakdcs620x/

Nemrég láttam egy 520ast (kb ugyan ez, canon EOS1 vázon) egy üzletben használtan, olyan 500ezer körül, eldobtam az agyam.

Biztos jó kis gép volt, de a mai teknológiától közel fényévekre van, és irreálisan magas összegekért lehet hozzájutni itthon (mit én láttam).

Nézz szét az Ebay.com .de oldalakon, elég sok DCS váz van fent, 620 /pill nincs, de vannak érdekes cuccok.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Shaun,

kodak dsc 620-ról te mit tudsz?...nikon f5váz és digitális, én idáig jutottam...
Expinálom a pinarámát.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
vá köszi:)
majd olvasgatom ha túlélem ezt a rühes hetet...:-/

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Conor> ha még érdekel a fekete-fehér téma> www.fotoartmagazin.hu minden le van írva..ha van kérdés..nyugodtan kérdezz...megprobálom megfejteni a választ!
Expinálom a pinarámát.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
:cry: :wallbange

bptitans.hu

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás

Jézuska, ha olvasod akkor üzenem, hogy nagyon jó kisfiú voltam az idén is.
Ne izgulj, nálam biztos helye lenne "kicsikének" , úgy vigyáznék rá mint a kerékpáromra, sõt még jobban...
Nem szeretnék erõszakosnat tünni, dönts belátásod szerint!

A kerékpárodat is eltörted! Ezért nem kapsz se kukkert se audit! Azt is nekem kellett megragasztani!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Én is fogdostam már szinte mindet, kivétel S3 és az új kodak.
A legmelegebb viszont a Mark II es érintése pillanataiban öntötte el szívem, a D2H túl szögletes és olyan izé...

Gondolkodtam az E1 en sulis akcióval, de több szól ellene mint mellette.

Ami tuti az az, hogy az ebay-ról veszem majd, valamelyik póvászellá onlájn fotóbolttól, csak a pénz lenne már meg...

Ja és szeretnék egy elemtartós portémarkolatot is és egy normális vakut.

Aszem ennyi amit kívánnék magamnak (ja és az RS2/4/6 Audi)

Jézuska, ha olvasod akkor üzenem, hogy nagyon jó kisfiú voltam az idén is.
Ne izgulj, nálam biztos helye lenne "kicsikének" , úgy vigyáznék rá mint a kerékpáromra, sõt még jobban...
Nem szeretnék erõszakosnat tünni, dönts belátásod szerint!

bptitans.hu

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Jelenleg egy pentax gépem van, full manuális, semmi elektronika (csak a fényméréshez kell elem) és használok egy F601 es Nikont.

A nikon nem az enyém, csak én használom, így elõrõl kezdek mindent, csak a "képességet" viszem magammal.

Az obik úgy lesznek, hogy egy ideig a kittel kapott obik (valszeg Sigma 28-80 és 70-300 alap lencsék, közepes fényértékkel)
Aztán olyanok lennének tervbe (pénz kérdése), hogy : Sigma 18-125 DC, Sigma 70-200 fix 2,8-as fényértékkel. Persze jó lenne még egy 14mm es is, de az elég sokat kóstál sajna. Vagy egy jóminõségû nagylátó elõtét lencse egy fix 28as obival.

300D: Használtam úgy 2hétig folyamatosan, vagy 1500képet csináltam és engem valahogy nagyon nem gyõzött meg a gép.
Alulexpós szinte minden kép, hiába a korrekció...
5perc alatt ráizzadt a kezem, nem tudtam rendesen fogni, csúszott.

A beépített vakuja egész használható, bár a vakuprogramok közt nem igazán érezni különbséget azonos beállításoknál (mondjuk nem is ez a dolga)
Amit a gyári tesztek eredményei mutatnak, azt mind tudja, de ennek ellenére nekem nem szimpatikus.
A sima eos 300 as sem egy nagy durranáj, ezért a D verziótól sem szabad igazán sokat várni. Szerintem.

bptitans.hu