Analóghoz való obik jók a digithez, csak fordítva nem!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Indította
thommey
, 2002. november 27. 18:05
Írta 2005. január 15. - 15:20

Írta 2005. január 15. - 15:18

Köszi a választ Tommmas, még egy kérdés:
Hm. Ha jól értem, nem cserélhetõ a filmes EOS sorozat objektívjei a digitális gépek obijaival? mondjuk a 20D objektívjeivel?
Azért a kérdés, mert EOS 1000FN van két objektívvel, makro közgyûrûvel, szûrõvel. És igen csorog a nyálam a Canon 20D-re. De ha ilyet veszek, akkor a mostani objektívek nem lesznek jók rá? (annyim nincs, hogy vegyek ismét mindent a digithez is...)
(persze, elmehetnék boltba megkérdezni, de az internetes ember LUSTA. )
Kösz.
Hm. Ha jól értem, nem cserélhetõ a filmes EOS sorozat objektívjei a digitális gépek obijaival? mondjuk a 20D objektívjeivel?
Azért a kérdés, mert EOS 1000FN van két objektívvel, makro közgyûrûvel, szûrõvel. És igen csorog a nyálam a Canon 20D-re. De ha ilyet veszek, akkor a mostani objektívek nem lesznek jók rá? (annyim nincs, hogy vegyek ismét mindent a digithez is...)
(persze, elmehetnék boltba megkérdezni, de az internetes ember LUSTA. )
Kösz.
Nemfáj voltam, tisztelettel!
Írta 2005. január 15. - 14:57

na aza baj hogy külsõ fénymérõs...
de az indexen utánajárok, ugysem ujonnan kéne.
köszi

de az indexen utánajárok, ugysem ujonnan kéne.
köszi
Autist Team:)
Írta 2005. január 15. - 14:37

zenitar halszem obit
asszem 40körül már van,bár nem tom h azzal tudsz e fényt mérni a géppel...
részemrõl passzolom a kérdést, mert nekem nikonom van és nem vaok jártas m42ügyben...
www.photozone.de >asszem itt vannak összehasonlítgadások...bár lehet h m42 nincs már..nem tom ki gyárt egyáltalán újjonan ien obikat..
érdemes megkérdezned az forum.index.hu > fotó, videó > zenit rulez topicban, biztos segítenek..
amúgy oat kell venni amire szükséged van!
..

részemrõl passzolom a kérdést, mert nekem nikonom van és nem vaok jártas m42ügyben...
www.photozone.de >asszem itt vannak összehasonlítgadások...bár lehet h m42 nincs már..nem tom ki gyárt egyáltalán újjonan ien obikat..
érdemes megkérdezned az forum.index.hu > fotó, videó > zenit rulez topicban, biztos segítenek..
amúgy oat kell venni amire szükséged van!

/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. január 15. - 14:29

M42-es objektívekbõl kezdésnek milyet érdemes venni?
van egy jó kis zenit gépem, ahhoz kéne az alapobjektív mellé.
telébõl milyet érdemes venni?
illetve esetleg zoomobjektívet?
van egy jó kis zenit gépem, ahhoz kéne az alapobjektív mellé.
telébõl milyet érdemes venni?
illetve esetleg zoomobjektívet?
Autist Team:)
Írta 2005. január 15. - 10:45

Ha kit-ben veszel canon digit tükörreflexes gépet, akkor a hozzáadod objektív nagy valószínûséggel ef-s bajonet menettel rendelkezik, aminek a "vége" közelebb van a tükörhöz...és az ef-s rendszerû obikat nem tod feltenni analóg eos vagy más canon gépekre...tsak további d-slr canonokra!!!!!!...
pont tegnap fotóztam este egy sráccal a várban, neki 20D-je van és egy analóg 3000-e és mondta hogy él a probléma.. ellenben olcsón kaphatsz canon bajonett-m42 átalakítót és akkor renget OCCSÓ és JÓ objektívet lehet rá feltenni...
pont tegnap fotóztam este egy sráccal a várban, neki 20D-je van és egy analóg 3000-e és mondta hogy él a probléma.. ellenben olcsón kaphatsz canon bajonett-m42 átalakítót és akkor renget OCCSÓ és JÓ objektívet lehet rá feltenni...
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. január 14. - 22:02

Hogyan, Tommmas?
A 300D objektívje nem megy mással? A Többi digitális Canonnal sem? Illetve az filmes Canonokkal sem? Miért?
Köszi: Nemfáj
A 300D objektívje nem megy mással? A Többi digitális Canonnal sem? Illetve az filmes Canonokkal sem? Miért?
Köszi: Nemfáj
Nemfáj voltam, tisztelettel!
Írta 2005. január 13. - 14:19

eos300d megy az eos objektívekkel...tsak ugyen a ccd mérete nem azonos 35mm-es film méretével, ezért az alap objektív nem 50mm-es lesz..ergo az egész eltolódik 1.6x-os szorzót kap ( ami az eos300on 50mm az az eos300d-n 80lesz )
DE
ha kitben veszed az eos300d-t és ef-s bajonettes obi van hozzá, az nem megy más canonnal, tsak a 300d-vel..
uff
ennyi
DE
ha kitben veszed az eos300d-t és ef-s bajonettes obi van hozzá, az nem megy más canonnal, tsak a 300d-vel..
uff
ennyi
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. január 13. - 09:21

Hali,
meg tudja nekem valaki mondani, hogy az EOS 300 kompatible objektív használható-ez EOS 300D vázra illesztve, vagy nem?
Sejtésem szerint igen, de megerõsítést szeretnék kapni.
Aki netán próbálta már, az írjon már nekem!
Köfi: Pigi
meg tudja nekem valaki mondani, hogy az EOS 300 kompatible objektív használható-ez EOS 300D vázra illesztve, vagy nem?
Sejtésem szerint igen, de megerõsítést szeretnék kapni.
Aki netán próbálta már, az írjon már nekem!
Köfi: Pigi
"Olyan hülye vagyok, kiskoromban háromszor buktam gyurmából"
Írta 2005. január 10. - 19:15

egy fényképezõgép(!!!!!!) áll egy vázból ( ez a gép, amiben van a tekerts film,és minden egyéb ) és ehhez egy bajonett útján tsatlakozó, így tserélhetõ objektívekbõl....így az ár arra értendõ, hogy kapod a gépet magát és hozzá egy objektívet ( ami odavan írva, h mien )
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. január 10. - 17:46

az mit jelent, ha valahol az van odaírva, hogy váz+optika?
pl a depo.hu-n nézelõdtem - scak úgy kíváncsiságból - és általában a típusnév után az ár következik, ill. semmi megjegyzés, néhánynál azonban odaírták ezt is..jellemzõen nem az ultrakompakt 30 ezres ketyeréknél..
pl a depo.hu-n nézelõdtem - scak úgy kíváncsiságból - és általában a típusnév után az ár következik, ill. semmi megjegyzés, néhánynál azonban odaírták ezt is..jellemzõen nem az ultrakompakt 30 ezres ketyeréknél..

Van állásom...:bananadan
Írta 2005. január 10. - 16:59

jah, tegnap este én is megtaláltam pár infot..én 620ast találtam itthon 230ezerért...apronet-en, F5ös vázat lehet kb. ennyiért kapni
...attól függetlenül eszem ágában sincs iet venni, tsak láttam a hirdetést és érdekelt, hogy mi is ez
....
neked meg van már a Kenyon?

neked meg van már a Kenyon?
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. január 10. - 15:35

két változata van, a sima 620 (1999) és a 620x (2000), az x új ccd-t rejt és néhány beállítást (iso 6400 :x )
Mind két gép 2.0 megapixeles, nikon bajonettel. Kegjelenésükkor csúcs gépek voltak, $6,000 és $10,000 dolláros árral.
http://www.dpreview....ws/kodakdcs620/
http://www.dpreview....s/kodakdcs620x/
Nemrég láttam egy 520ast (kb ugyan ez, canon EOS1 vázon) egy üzletben használtan, olyan 500ezer körül, eldobtam az agyam.
Biztos jó kis gép volt, de a mai teknológiától közel fényévekre van, és irreálisan magas összegekért lehet hozzájutni itthon (mit én láttam).
Nézz szét az Ebay.com .de oldalakon, elég sok DCS váz van fent, 620 /pill nincs, de vannak érdekes cuccok.
Mind két gép 2.0 megapixeles, nikon bajonettel. Kegjelenésükkor csúcs gépek voltak, $6,000 és $10,000 dolláros árral.
http://www.dpreview....ws/kodakdcs620/
http://www.dpreview....s/kodakdcs620x/
Nemrég láttam egy 520ast (kb ugyan ez, canon EOS1 vázon) egy üzletben használtan, olyan 500ezer körül, eldobtam az agyam.
Biztos jó kis gép volt, de a mai teknológiától közel fényévekre van, és irreálisan magas összegekért lehet hozzájutni itthon (mit én láttam).
Nézz szét az Ebay.com .de oldalakon, elég sok DCS váz van fent, 620 /pill nincs, de vannak érdekes cuccok.
Írta 2005. január 09. - 21:34

Shaun,
kodak dsc 620-ról te mit tudsz?...nikon f5váz és digitális, én idáig jutottam...
kodak dsc 620-ról te mit tudsz?...nikon f5váz és digitális, én idáig jutottam...
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. január 06. - 17:01

Írta 2005. január 05. - 23:21

Conor> ha még érdekel a fekete-fehér téma> www.fotoartmagazin.hu minden le van írva..ha van kérdés..nyugodtan kérdezz...megprobálom megfejteni a választ!
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. január 04. - 04:23

:cry: :wallbange
Írta 2005. január 03. - 22:57

Jézuska, ha olvasod akkor üzenem, hogy nagyon jó kisfiú voltam az idén is.
Ne izgulj, nálam biztos helye lenne "kicsikének" , úgy vigyáznék rá mint a kerékpáromra, sõt még jobban...
Nem szeretnék erõszakosnat tünni, dönts belátásod szerint!
A kerékpárodat is eltörted! Ezért nem kapsz se kukkert se audit! Azt is nekem kellett megragasztani!
Írta 2004. december 24. - 01:13

Én is fogdostam már szinte mindet, kivétel S3 és az új kodak.
A legmelegebb viszont a Mark II es érintése pillanataiban öntötte el szívem, a D2H túl szögletes és olyan izé...
Gondolkodtam az E1 en sulis akcióval, de több szól ellene mint mellette.
Ami tuti az az, hogy az ebay-ról veszem majd, valamelyik póvászellá onlájn fotóbolttól, csak a pénz lenne már meg...
Ja és szeretnék egy elemtartós portémarkolatot is és egy normális vakut.
Aszem ennyi amit kívánnék magamnak (ja és az RS2/4/6 Audi)
Ne izgulj, nálam biztos helye lenne "kicsikének" , úgy vigyáznék rá mint a kerékpáromra, sõt még jobban...
A legmelegebb viszont a Mark II es érintése pillanataiban öntötte el szívem, a D2H túl szögletes és olyan izé...
Gondolkodtam az E1 en sulis akcióval, de több szól ellene mint mellette.
Ami tuti az az, hogy az ebay-ról veszem majd, valamelyik póvászellá onlájn fotóbolttól, csak a pénz lenne már meg...
Ja és szeretnék egy elemtartós portémarkolatot is és egy normális vakut.
Aszem ennyi amit kívánnék magamnak (ja és az RS2/4/6 Audi)
Írta 2004. december 24. - 01:01

Jelenleg egy pentax gépem van, full manuális, semmi elektronika (csak a fényméréshez kell elem) és használok egy F601 es Nikont.
A nikon nem az enyém, csak én használom, így elõrõl kezdek mindent, csak a "képességet" viszem magammal.
Az obik úgy lesznek, hogy egy ideig a kittel kapott obik (valszeg Sigma 28-80 és 70-300 alap lencsék, közepes fényértékkel)
Aztán olyanok lennének tervbe (pénz kérdése), hogy : Sigma 18-125 DC, Sigma 70-200 fix 2,8-as fényértékkel. Persze jó lenne még egy 14mm es is, de az elég sokat kóstál sajna. Vagy egy jóminõségû nagylátó elõtét lencse egy fix 28as obival.
300D: Használtam úgy 2hétig folyamatosan, vagy 1500képet csináltam és engem valahogy nagyon nem gyõzött meg a gép.
Alulexpós szinte minden kép, hiába a korrekció...
5perc alatt ráizzadt a kezem, nem tudtam rendesen fogni, csúszott.
A beépített vakuja egész használható, bár a vakuprogramok közt nem igazán érezni különbséget azonos beállításoknál (mondjuk nem is ez a dolga)
Amit a gyári tesztek eredményei mutatnak, azt mind tudja, de ennek ellenére nekem nem szimpatikus.
A sima eos 300 as sem egy nagy durranáj, ezért a D verziótól sem szabad igazán sokat várni. Szerintem.
A nikon nem az enyém, csak én használom, így elõrõl kezdek mindent, csak a "képességet" viszem magammal.
Az obik úgy lesznek, hogy egy ideig a kittel kapott obik (valszeg Sigma 28-80 és 70-300 alap lencsék, közepes fényértékkel)
Aztán olyanok lennének tervbe (pénz kérdése), hogy : Sigma 18-125 DC, Sigma 70-200 fix 2,8-as fényértékkel. Persze jó lenne még egy 14mm es is, de az elég sokat kóstál sajna. Vagy egy jóminõségû nagylátó elõtét lencse egy fix 28as obival.
300D: Használtam úgy 2hétig folyamatosan, vagy 1500képet csináltam és engem valahogy nagyon nem gyõzött meg a gép.
Alulexpós szinte minden kép, hiába a korrekció...
5perc alatt ráizzadt a kezem, nem tudtam rendesen fogni, csúszott.
A beépített vakuja egész használható, bár a vakuprogramok közt nem igazán érezni különbséget azonos beállításoknál (mondjuk nem is ez a dolga)
Amit a gyári tesztek eredményei mutatnak, azt mind tudja, de ennek ellenére nekem nem szimpatikus.
A sima eos 300 as sem egy nagy durranáj, ezért a D verziótól sem szabad igazán sokat várni. Szerintem.