Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Írta 2005. február 09. - 00:53

akkor nézzük igy a kérdést...
használtat érdemes vanni!?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2005. február 09. - 00:39

Írta 2005. február 09. - 00:01

http://www.depo.hu/?...lid=10&csid=242
ez ni!
az eos meg nekm tökéletesen bevált!
nem igazán számitott hogy mit tud de mikor vettem 3éve baromi jó volt.
lényeg volt hogy legyen rajta manuális mód-itt van minden
illetve több autómata mód
szóval az 5500ast próbáltam mert tomidny nek az van...
ehez meg a kodakhoz képest tudásban hol van a 3000n?!
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Írta 2005. február 08. - 23:06

eos3000 nem egy nagy tudású gép, és ezért kétlem hogy használtan el lehetne adni, de próba cseresznye..
a kodakról annyit találtam hogy elvileg már nem kapható

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. február 08. - 22:41

szóval a mostani az eos 3000N.
a 40e körül egy kodak lenne...a depón láttam meg a MédiaM ban is.
az elég jó dolgokat tudott...
az 5500as az akor lenne ha az eostól megválnék...
szóval ezel kéne hasonlítani az 5500ast meg a kodak CX7330 model lenne....
Írta 2005. február 08. - 10:16

van hozzá külsõ vakud? mer akkor digit gépet is oat keressel aminek van vakupapucsa
a 40ezres árkategóriáról pár oldallal elõbb volt már szó...vagy > nomatica.com és nézz körül arra..én nem ismerek személyesen ien árkatergóriájú gépet
s5500 nálunk van a suliban nagylátószögû elõtéttel, ha iet veszel mindenképpen érdemes hozzá venni, elég jó gép, asszem mostanában 80-90ezer forint, nekem ami tetszett benne
+ nagyon jó fogása van ( télleg )
+ profi fekete

+ pofon egyszerû menü rendszer
+ záridõ B-1/2000
+ expo korrekció,
- nincs vaku saru
- se szinkron zsinornak csatlakozó,
- autofocus sötétben ( pl. vörösfényes labor ) nem mindig van a top-on,
- tsak 8as blende
- iso400nál már zajos ( de ien árú készülktõl nem is kell tsodát várni )
szerintem ebben az árkategóriában a legjobb gép, ha kitsit sporólsz akkor s7000 és az már télleg naon profi!
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. február 07. - 22:38

szóval lene egy nagy kérdésem
Most van egy eosom ami nem digitális,kiso bjektível 28-90es.
Meg vagyok vele elégedve,csak azzal nem hogy ha kísérletezek beállításokal, más nézetekbõl fotózok,direkt alul vagy túl exponálok,a záridõvel játszom akkor az nagyon megugrik az elõhívási költségeken.mert igazából egy témát legalább 36féle módon tudok fényképezni és nem igazán jött be az 5ös sem alottón szóval hogy a lényeget írjam:nagyon sok pénz elmegy elõhívás/nagyításra!!
Ezek miatt kellene nekem egy játszós digi gép ami olcsó de tudjon hasonló,legalább autómata módokat mint az eos.szóval hogy ezzel lõjem be aképeket és utána csináljak egyet-kettõt a canyonal.
jah és a digi gép legyen locsó!!~40 körül
vagy ha az eost lecserélem akkor a Fuji s 5500as lenne.
tudásra,kép készitésre menyire lenne ez más mint az eos?!!??!
Írta 2005. február 07. - 17:23

Tomi, ha ez a két lehetõségem lenne akkor tti a 20D-t veném
+ strapabíró magnézium ötvözet váz
+ MarkII cmos- a (legtutibb fejlesztés az elmúlt 2évben)
+ Gyors sorozatkép
+ gyors bekapcsolás <1mp és fotózhatsz
- ára, de ha a 10D új árát figyeled akokr annyira nem vészes.
300D: 1hónap használat tapasztalatai
- ultra gagyi müanyag váz, 5perc és csavarhatod belölle az izadságot
- nem fékezi semmi a tükröt felcsapódáskór, szvsz max.20000 kép és dobhatod ki.
- nem nagyon lehet úgy beállítani, hogy nem legyen alulexpós a kép.
- csak a bajonett fém, az illesztések mindenhól kívánnivalót hagynak maguk után.
+ jó ár
+ és a cmos elõnyei.
Én elgondolkodnék egy használt 10d-n a helyedben, én már kiszemeltem az enyémet, csak fizetni kell, arrta vár a seller

Nagyon megköszönném, ha valaki egy hónapra tudna nekem kölcsönözni 50ezer forintot, egy álmot váltana valóra (nagyon olcsón jutnék a géphez obival/markolattal) csak pont "roszkor" találtam rá a lehetõségre...
Portré markolat megy a 300D-hez is (más fajta) amivel mégcsúnyább lesz a gép, szerintem.
Tuti 10/20D
Írta 2005. február 06. - 16:22

-A vaku fehéregyensúly információkat küld a fényképezõgépnek (a villanó fény színhõmérséklete az intenzitástól függõen változik)
-a tárgytávolságot a fényképezõgép elküldi a vakunak, hogy a fényerõ még pontosabban beállítható legyen
-a fényképezõgép tájékoztatja a vakut az érzékelõlapka méretõrõl, hogy a vaku a villanás szögét az objektív felhasznált látószögéhez igazíthassa
-az extrém világos és sötét részeket a vaku figyelmen kívül hagyja az villanás erejének meghatározásakor
300d-re is lehet portré markolatot tenni, a 20d több dologban is eltér a 300d-tõl, nem tsak a házban...a fém ház meg szerintem megéri...én 20d-t vennék...vagy fujit

fujit nem nézted?

www.photozone.de >ott megtalálod a canon obik jellemzõit...és asszem a még tart a tripont-nál a canon obi akció...bár én azt sem vennék újonnan...canon-ra fel tod tenni az eos > m42 átalakítót, és télleg tsodás manuális obikat tudsz majd venni occsóért...
ha télleg fontos autofocus és a sorozat felvétel is akkor egyértelmûen 20d..
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. február 06. - 16:03

Ha nem tudsz olcson gepet + objektivet akkor szolj, hatha tudok.
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. február 06. - 14:11

Indexen azt mondták, hogy a 20D-hez képest az árkülönbözetet inkább objektívre költsem, mert a követõ autófókuszt úgyis az végzi. Jobban járok a300D+drága zoomobival,mint a 20D+óccsóval.
A fém ház menniyre lényeges?mindenki ezt hajtogatja, de eddig a mûanyag házal sem volt bajom (mondjuk nem is dobálom:)) viszont a 10D fémházas,és ha jól tudom megyezik minden a 300D vel...
Az E-TTL vakuvezérlés mivel jobb mint a hygományos? az 1/8000-ed nekem nem kell:D
megéri a 200ft árkülönbséget?
Üdv:thy
Írta 2005. február 06. - 13:45

Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. február 06. - 13:15

szerintem ez csak arra jó, ha közelrõl akarsz fotózni egy autót, ami épp 300zal robog el...
Írta 2005. február 06. - 12:28

szóval, én tsak 20d-t probáltam, azontúl hogy én nikon párti vaok, nagyon meggyözõ volt, sõt!!..télleg szép képek, masszív váz...és hogy miért 20d:
- 300d mûanyag vázú, 20d meg fém
- 20d-ben újabb fejlesztésû 8megapixeles cmos érzékelõ van,
- hideget egyik digit gép sem szereti

- 20d tud e-ttl vaku kezelést, persze majd ha veszel hozzá ien vakut, pl. 580ast
- 20d tud 1/8000 mp záridõt ( ki használja ki ??? )
- canon-nak legendásan jó az autofocusa...
- de mivel ugye nem akkora cmos mérete mint egy 35mm es film>nagylátós obit csak horror áron tudsz venni hozzá,
- érdemes hozzá venni egy markolatot és akkor tudod használni ceruza elemes akksikal, és a fogása frankóbb lesz
- a hozzá adott obi, nem egy csúcs minõség, ellenben eladni se tudod, mert majd' minden canon dslr-hez ezt adják, és csak azokkal megy.
hát ennyit tudtam segíteni...shaun tájékozottabb!
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. február 06. - 12:25

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2005. február 06. - 00:55

Visszaolvastam egy csomót, de nem találtam meg igazán a választ:(
A kérdésem az lenne, hogy lassan cserélném le a Fuji S602-es gépemet egy tükrös Canon-ra. De nem tudom eldönteni, hogy a 300D legyen a választott, vagy a 20D. Nem is annyira az ár a lényeg, hanem az, hogy mi olyan (számomra) fontos funkció maradt ki a 300D-bõl, ami a másik oldalra billentheti a mérleget...vagy nem...
Ami nagyon fontos nekem:
-minél jobban elviselje az idõjárás viszontagságait(por,hideg,stb)
-az autófókusz tudja e követni a 40-60km/h-s sebességû bringást is, ha szembõl fotózom
-gyorsan lehessen autófókuszálni, és képet készíteni
-mélységélesség ellenõrzésére van e lehetõség
Elõre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:thy
Írta 2005. február 04. - 08:25

Sok minden jó rajta, fõleg az, hogy minden nikon rendszervakuval mükszik,jó a ccd-je, az S3 még szép is, csak és itt jön a fõ ellenérv: ennyi pénzt nem költenék vázra, max egy markII-re, a másik ok pedig az, hogy igazán sok megbízható tapasztalatot nem hallottam a Fuji DSLR jeirõl.
Van egy ismerõs aki S2-vel fotóz rallit, õ nagyon dicséri.
+ : Szép (S3), jó
- : Csúnya (S2), drága
Írta 2005. február 03. - 09:23

Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. február 03. - 01:34

életbe nem vágnak a képek, de van közte pár, amit igenis szeretnék..
nem lesz mostanában filmszkennered?

Írta 2005. február 03. - 01:23

Hát, ha nagyon elszállt a széle, akkor az gáz. Ha van az elõhívott negatívon valami arra érdemes, akkor még olyan megoldás is lehet, hogy beszkennelteted. Amikor volt nálam filmszkenner, akkor ahhoz volt olyan adapter, amivel a 6-osával felvágott filmet lehetett szkennelni, és ennek kb. mindegy volt, hogy milyen a széle. Tekercsként biztos, hogy gondokat okozhat, ha az egyik oldal perforációja szar.