Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
naon naon pletyka szintem hallottam hogy ÁLLÍTÓLAG pár hónapon belül a nikon magyarország kft lemegy az USA beli nikon árakra...háááát kiváncsian várok..

valaki fotozik itten diára?
esetleg 6x6 ?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Thy>bécsben mennyi? szerintem érdemes mindent kinn venni...használtan meg fõleg..bár a múltkori fotóbörzén lehett occsóér venni szürõket, memória kártyákat...

tegnap nézegettünk egy S2essel készült képeket, és háááát..nem tom...szép képek, de mint minden digit gépnél, nem tud akkora kontrasztkülönbséget átvinni mint a dia vagy a negatív...egy csomó helyen nem voltak részletek ( a sötét és a világos helyeken ) .... ezt amúgy miben mérik? ha mérik egyáltalán...
Expinálom a pinarámát.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ma felhívtam a digitcam-et, hogy mikor lesz 350D,mert bécsben már hegyekben áll...de csak hápogni tudtak...az áráról,merg fõleg...magyarország...ehhhh

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Risa elég érzékeny a fotóira, ezért szinte tuti, hogy negatívról szkennelik, mondjuk a BikkMakkban lehet, hogy papíról vannak.
Az offline Photo Issue-ban pedig 100as hogy negatívról/diáról.
Most vett nemrég egy 300D-t, nemtudom, hogy megtartotta-e a régi Nikon F-?01-esét. Ezentúl lehet,hogy csak digitális alapról kerülnek nyomtatásra.

EOS 350D: Hát, nem tudom, a 10D-nél csak az érzékelõje tünik jobbnak... És ez a 8mps CMOS nem az ami a MarkII/20D-ben van.
http://www.dpreview....es/canoneos350d ,itt leírnak rólka mindent ami eddig tudható a géprõl.
Nyugatra kb 1-1,5 hónap amire piacra kerül, itthon min. 2.
Amire piacra kerül tuti bejelent valami újat a Nikon is, a D2H-val jött ki utoljára, tuti bejelent a 350D piacra kerülése elött pár nappal valami D80-at vagy mit, Szerintem...
Ha nem a nikon, akkor valaki más.

Az iso marad max 1600-on, ezt is hekkelni kell, de szvsz fölösleges...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Na megjött a cuccos!!!!

Nagyon kafa,fõleg a portré markolattal, így még nem volt a kezemben 10D.
Már csak egy nagyobb (min512) kártya köll beléje, meg kisebb obi és tök zsír lesz.

Most keresek pentax ---> EOS átalakítót, mert így használhatom majd a csúcs minõségü f:1,4 ; 2,8 as fix és zoom obijaimat...

Egész jó ez a 75-300 as lencse is, bár az itthoni 60-70 ezres árat nem biztos, hogy kifizetném érte.

bptitans.hu

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
megköszönéééém!
Expinálom a pinarámát.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nem tudom, de ha gondolod utánnaérdeklõdöm...
Üdv

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
index fotó fórumban van egy d350 topic...na jó ezzel aztán sokat segítettem...

thy, te mint a bikkmakk lelkes munkatársa,nem tod hogy králikdani negáról szkennelt képei vannak az újságban?vagy papirra lenagyított? és mennyi rajtuk az utómunka PS-el?
Expinálom a pinarámát.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát eddig még nem hallottam róla...de mikortól lesz kapható?
Most jelenleg elvesztem a szóbajöhetõ objektívek világában...a választék leszûkül, ha a pénztárca beszûkül:D
Még nem döntöttem,hogy 10D,vagy 300D.Azaz használt,vagy új. De elõbb menjen el a gépem.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Thommey:

nem tudom, hogy valasztottal-e mar gepet, de: lesz canon 350d, a 300 rancfelvarrosvaltozata, 300d arban (rancfelv = pl nem kell hekkelni a menut 3200 isohoz, meg ilyenek.)

igazabol nemtok rola sokat, de ez meg valtoztathatja az alternativaidat (pl olcsobb lesz a 300d vagy ilyenek)

persze ha tudsz errol bocsi :-[

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
kösze az sok most

kell teló meg fék szal ez nem fér már be...

kereek egy s5000et használtan...vagy a 3500öst

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Albertfish: 100-as körülre gondoltam, egy 128-as kártyával, meg Raynox tubussal,UV,és polárszûrõvel együtt. Plusz 10-es,ha kell egy Raynox DCR-720nagylátó is hozzá. 0.72x-es
Üdv:Thy

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Ha jól tudom akkor csak az 1D-nél definiálták a zár élettartamát...
De elvileg, 30-40ezer expót kikell bírnia, ha nem homokviharban meg esõerdõben cserélsz obit, Szerintem.
Van ismerõs akinek a 300Djében több mint 30k van és még az érzékelõn kívül semmi sem volt pucolva benne.

bptitans.hu

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
amúgy a canon-nál a cd-s control elég gáz..mert abba bele lehet nyúlni..pár hete olvastam az index 300D-s topicjában, hogy a gyereknek kiirta hogy nulla expos gép,mer vadi újonnan vette, majd kiderült hogy tsináltak már vele 1200képet!..> canon hungária szó nélkül kicserélte neki...khm..

70-300-ra a 4-5.6 fényerõ nem annyira gáz...vagyis álltalában az ien obiknál nem a fényerõnél bukik, hanem nem rajzolnak ki tûéles és szép képet...jól lehet tesztelni õket mindig a zoom két végén, hogy az egyenes ( ált. függõleges ) már nem egyenes :)

a canon-nak a camera kft. a hivatalos szervíze, érdemes lenne õket megkérdezni, hogy megtudják-é mondani mennyi expo volt a géppel> erre õk gondolom jó márka szervíz révén azt mondják hogy állapotfelmérést kérsz 10000Ft>majd kiderül hogy van egy pici baja, amirõl azt se tudtad hogy mi>te nem akarod kifizetni 350forintos alkatrészt mer 35000 a munkadíj.> a tulaj meg azt mondja hogy a szervízben baszták el...ördögi kör :) ...amúgy meg kell nézni hogy kitõl veszed! ..
Expinálom a pinarámát.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
én valmi olyanra emlékszem hogy 10.000 exponálást szokott bírni....

hogyé van a 602?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
És vajon egy szervízes meg tudja e állapítani,hogy mennyit exponáltak vele?
Mennyi lehet sacc a zászerk élettartama?
Na ezért félek én a használt géptõl....

Shaun: nem nagyon gáz a fényértéke a zoomobidnak?

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
A gép még nem érkezett meg teljesen, a USPS csomag követõ rendszere szerint tegnap 17:43kor átesett a 3.országból érkezett küldemények vámkezelésén...
Reménykedem, h hétfõn már mehetek érte.

Canonhoz jár egy lemez, amivel a gép aktuális tulajdonságait megtudod nézni, köztük az exponálások számát is.

bptitans.hu

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
nikonnál a felsõbbkategóriás gépeknél van szervíz kábel, és így megtudható hogy mennyi expo volt vele, canonál nem tom hogy van-e...
Expinálom a pinarámát.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
hát még nézegetem a használt árakat, csak nem tom hogyan fogom megnézni,hogy mennyire használt a gép....mert kipróbálom minden funkcióját az ok...de a zárszerkezet....
Ja és eladó a Fuji S602-esem:D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
a képstabilizátosr a a nagyobb zoomtartományban tényleg jól jön
amik jók:
canon IS,nikon vr,pana mega ois ezek mind 1/2000másodpercesek,a lencsék bizonyos része mozog.
a konica féle anti shake pedig máshogy mûködik,itt a képfelvevõ szenzor mozdul a gép mozgásával ellentétes irányba,a lencse rendszer többi része fix.

hátha segített valmit