Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
De ha véletlenül albínó embert fényképez le, vagy nyulat akkor mi van?? ::)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
eccerû: ne hasnyálj vakut............ ::) :P

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
kergeegér: Beírod a help keresõjébe hogy red eye, és el lehet olvasni lépésrõl-lépésre hogy mit köll csinálni. Még én is felfogtam, pedig nem tudok angolul, csak ami számítógépezés közben rámragadt! :)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Ahoz, hogy egy vörös szemet kijavíts nemhiszem, hogy pro felhasználónak kellene lenni.

ha nekem sikerül, Neked mért ne menne ;)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
az nem spéci erre a munkára. vagyis lehet ,hogy az ... de rohadtul kell érteni hozzá sajna...

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 hozzászólás
Kerge!
Mielõtt Para bevágja:
PHOTOSHOP! ;D

:P

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
valószínûleg nem a legprofibb megoldás, de én ezt ismerem:
adtak progit a gépemhez (acdc), és ebben van egy lehetõség, hogy kiszínezzem az aktuális szemet....annyival több a sima paint-funkciónál,h ogy van 3 elõre beállított szemszín.... :D..

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
nix sértõdés.

emberek... vörösszemre mit használtok szoftveresen? tudom vannak jó megoldások (de sajnos mind pepecselõs)... csak már rég használtam és nem is tudom már mi volt a jól bevált progim neve :(

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
visszaolvastam újra szeptemberig...
egyébként rendszeresen olvasom ezt a témát, mert érdekel, nem csak benéztem a hülyegyerekekhez...

én ez alapján azt hittem, azt nem tudja, mi az a lassú expós gép. de ezekszeint 2 dolgot nem tud.
bocs tamáska, de nem túl egyértelmû a kérdés ;):

[color=Green]
mi az a lassú expós gép? tudom, hogy expozíciós idõ, de az mi?

amúgy meg lehet nyugodtan rögtön megsértõdni, csak felesleges.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
"hosszú záridõs gép" .... ? olvass már vissza ne csak 2 hozzászólást ,hogy mirõl volt szó ;o)) ... megkérdezte tamaskaa ,hogy mi az a hosszú záridõ mivel elõtte kissé furcsán fogalmaztak (lassú expós gépként említették). kapott rá választ. nem tudom te hol tévedtél el bár valahogy olyanok a témában a hozzászólásaid ,hogy benézek már hozzátok hülyegyerekek.
látod tamaskaa is szóvá tette ;o))))))))))

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
jólvan nekem mindegy, Ti biztos értitek egymást ;)

akkor veszek én is egy hosszú záridõs gépet, mert az biztos jó. ;D vagy nem jó? segítsetek :-*

egyébként én is digi gépet használok a költségek miatt, (valamiért elég sokat kell fényképeznem) ezért a sok sírás. de azért kibirom.
csak a mozgó ojjektumokat hanyagolom, bár ha szembe jön nincs olyan nagy gond ;D

majd veszek egyet fél milláért, azzal majd talán fotózni is lehet. ::)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás

hmm, akkor ezek alapján van olyan gép amelyik, csak hosszú expozíciós idejû képet tud csinálni?
sztem nincs. :o

tamáska arra gondolt sztem, hogy lassú a gép, tehát, mint a legtöbb moslék digi szar esetében, nem akkor készül el a kép, amikor akarod, hanem késõbb, magyarul késik. sportfotózás rulz. ::)

nem ;o) olvass vissza.
egyébként meg amikor csak egy 30ezres gépet tudtam megvenni akkor számomra tökéletes volt. most már persze nekem is moslék digi szar de ha meg tudom majd venni a félmillás gépet akkor a mostani lesz a moslék digi szar mint ahogy emlegeted.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem arra gondoltam, de te meg tul sokat sirsz errõl... :-*

vegyél analóg (vagy mi... mechanikus... izé manuális) gépet. ;)

nekem is van, de csak porosodik. Olympus is20. lehet, hogy jobb képeket lehetne csinálni vele, mint a hp-vel, de ki fog veszõdni az elõhívással... Ja meg van egy zenit is valahol. De az nem jó már.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

[color=Green]

általában hosszú expónak nevezik inkább.. így ismertebb. azt jelenti ,hogy hosszú ideig exponál a gép ;o)
egy átlagos nappali fotó a másodperc tört része alatt készül el ... pl 1/300-ad másodperc alatt vagy akár 1/1000-ed másodperc alatt de ahhoz kell megfelelõ mennyiségû fény vagy ha az nincs akkor kervadrága optika ;o) ez a rövid expó idõ. a hosszút ebbõl már gondolhatod ,hogy 1-2 vayg akár 10-20 másodperc is lehet.

hmm, akkor ezek alapján van olyan gép amelyik, csak hosszú expozíciós idejû képet tud csinálni?
sztem nincs. :o

tamáska arra gondolt sztem, hogy lassú a gép, tehát, mint a legtöbb moslék digi szar esetében, nem akkor készül el a kép, amikor akarod, hanem késõbb, magyarul késik. sportfotózás rulz. ::)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Én sem ezt mondtam...Semmi gond, csak tudd mire akarod használni!

Hama hobbi felhasználásra tökéletesen elég lehet, egy ideig....

tom

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
semmi gond a hama termékekkel.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Állvány vásárlás, pár jótanács...

- a 3részes teleszkóp láb stabilabb mint a négy,
- kör v. ovál alakú legyen a lába,
- nézd meg hogy a lábakat hogy lehet rögziteni,

van még egy pár fontos dolog, mondjuk nem hiszem hogy egy kompakt digit olyan súlyos egyéniség lenne>tehát nem fontosak...

Azért ha veszel elõtte fogdosd meg naon...állítsd fel, húzd ki, nézd meg hogy milyen fej van rajta....sokszor elég vacak...súlyra is figyelj, mert ha nehéz nem fogod vinni sehova, viszont ha könnyû akkor borulékony...

Nem ismerem a hama, soligor és egyéb gyármányok kategoriáját, de nem komoly darabok, bár ha nem akarsz örök darabot és nem súlyos a géped lehet hogy jók. Nem rég vettem én is állvány, nézegettem VICCBÕL hamat, hát mosolyország volt, minden tekintetben....végül vettem egy manfrotto 290B-t egy 141es fejjel használtan...ha érdekel, akkor linkelek képet

Sok sikert!
tom

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
általában hosszú expónak nevezik inkább.. így ismertebb. azt jelenti ,hogy hosszú ideig exponál a gép ;o)
egy átlagos nappali fotó a másodperc tört része alatt készül el ... pl 1/300-ad másodperc alatt vagy akár 1/1000-ed másodperc alatt de ahhoz kell megfelelõ mennyiségû fény vagy ha az nincs akkor kervadrága optika ;o) ez a rövid expó idõ. a hosszút ebbõl már gondolhatod ,hogy 1-2 vayg akár 10-20 másodperc is lehet.
példa:
http://forgoimi.uw.hu/01_1000.jpg Ez a kép 1/1000-ed másodperc alatt készült

http://forgoimi.uw.hu/02_06.jpg Ez pedig 0.6 másodpercig. ezen láthatsz mindent ami ez idõ alatt történt. (pl ahogy a tûbõl kipattant az az akármi és a felszálló apró parázsdarabokat)

egyébként ajánlom figyelmedbe :
http://www.edigital....ptus=62_172_185

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem nem kell nagy állvány, bár nem tudom egy 40-50 centis nagynak számít e. ez a >5ezer ft barátinak tünik. Ennél többet nem áldozok rá.

Mitõl lesz bizonytalan az állvány? ha kézbe fogom, meg tudom állapítani, hogy elég stabil, nem?

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
mediamarktban most van olcsó (3-4ezer) nagy teleszkópos állvány.