Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Hát, ha nem akarod piszkálgatni a beállításokat akkor jó a pentax is. A 4 elem azért jó mert tovább bírja a gép(a pentax tutira nem feleannyit fogyaszt mint a canon).

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Az a baj, hogy elolvastam a tesztet az indexen, de egy büdös szót sem értek belõle. NEm hiszem, hogy a fotózás a hobbimmá válna, inkább kicsit elrettent a rengeteg beállítási lehetõség...
Meg ebbe 4db elem kell, ami dupla annyi, mint pl a Pentaxba...
hehe, a legfontosabb: a Pentax tetszik a legjobban... ;D ;D
Olvasgattam mindenféle teszteket/véleményeket, ahol eléggé lehúzták a minoltát...

kislust

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Szerintem gondold meg ezt a gépet is:
http://www.edigital....ermek_szam=2460
Teljes manuális állíthatóság(ha netán megtetszik a fotózás, nem kell 1 hét múlva eladnod :)).
Legjobb ár/teljesítmény arány ebben az árkategóriában.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
A francba! Tudtam, hogy ez lesz..Már 50ezernél járok, de ennél feljebb nem vagyok hajlandó menni!! ;D ;D

SZóval: 2 gépet néztem ki, de szívesen veszek ajánlatokat. Mindenképp kicsi(ultra kompakt) gép kéne, mert az trendi (hehe), de inkább praktikus, stb...

1-es versenyzõ:
http://index.hu/tech...t_mc?formid=608
ez most a depo-n bruttó 46e

2-es:
http://index.hu/tech...k/optios30_r/!1
ez meg bruttó 54.

a kérdés adott, melyiket? miért? hogyan? hol?stb..

Mégegy kérdés: ha ennél a kettõnél maradok, akkor megéri-e a drágább?? A cél elsõsorban poén/hobbi fotózás, de inkább dokumentáció, mint mûvészet. Persze, ha elmegyek kirándulni, a japánokat megszégyenítve szeretem a barátnõmet fotózgatni a különbözõ nevezetességek elõtt, de az elkészült képeket is cd-n mutogatnám az ismerõsöknek...

köszi,
kislust

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
nem. de eszembe se jutott, h az a macro. ;D
namindegy. megvan azt kész.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Miért? A tulipánra azt hitted, hogy a Tulipános Fan-fan miatt az az akció?

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
jó, csak nem úgy volt írva hogy tájkép, portré, akciófotó és makró, hanem kis béna inonok voltak. tulipán, futó emberke, hegycsúcs, meg ilyenek. na ebbõl hogy jöjjek rá? :D

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
ha van a hp-nek valami 1 (azaz egy) gombos gépe akkor legközelebb azt vedd meg ;o) valszeg minden funkció elérhetõ onnan ;o)

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
megvaaan ;D

köszi :-*

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
külön gomb nincs rá de fõmenübõl elérhetõk a következõ témák: tájkép, portré, akciófotó és makró funkció.
a linket nem véletlen raktam be ;o)

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
ok, kösz. tehát van. de hol? mit nyomjak, h makrózzon nekem? :P

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
tAmS, bizony van rajta makro funkcio és itt egy kis segítség ... http://index.hu/tech...cikkek/ps635_r/

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
helóú. van egy hp photosmart 635-ös gépem, és nemtom hogy kell makrózni. nem találtam benne azt a módot eddig. lehet, h nincs? manuálom nincs.
ha lenne ez a mód akkor hol lenne?

kösze

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Na figyu Kislust!

Még ha mókázásra szánod is, akkor sem érdemes lemondani az optikai zoomról. Hidd el, a 3× zoom nem is olyan sok, ráadásul az Olympus gyújtótávolsága 33mm, ami azért meglehetõsen 'széleslátószögû' egy fixfókuszos géphez képest. Ha monitorra szánod, szerintem inkább vegyél egy 2 megapixel körüli 3× optikai zoomos gépet, mint egy fixeset. Én spórolnék még egy kicsit a helyedben ;)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Köszi.

Azóta már lebeszéltek a dologról, beláttam, hogy ennél azért többet kell áldoznom a doogra. A pénzkeret meg úgy fest, hogy az ésszerû minimumot szeretném kifizetni, mivel mókázás a cél.
Nézegettem egy csomó gépet, de valahogy nincs bizalmam az aost és társaiban bár leht, hogy világmáka, csak én nem ismerem.. ;D ).
Nézetem egy másikat, íme:
http://www.depo.hu/?...lid=10&csid=242

Ez ugyan kicsit nagydarab/nehéz, de asszem ha az ár minimalizálása a cél, nem várhatom el, hogy még könnyû is legyen....

Vélemények?

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
már a második kipróbálás alkalmával hiányát fogod érezni az optikai zoomnak. ezen kívûl (lehet hülyeséget mondok de) mivel monitorra szánod fõként.... hiányzik belõle az 1024x768-as felbontás.
írd le mennyi pénzt tudsz rászánni az új masinára és szerintem rövid idõn belül megtaláljuk a legjobb gépet azért az árért neked itt a fórumon.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Sziasztok!

Errõl mi a véleményetek? Cél: hobbifotózás, semmi profizmus, elsõsorban monitorra....

http://www.depo.hu/?...csid=242&lid=10

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
... csak kár ,hogy nem az én kezembe. ;o)

tapasztalt fotósok!
jön a tél és ettõl függetlenül ugyanígy szeretnék fotózni a szabadban mint máskor. mik a tapasztalatok egyrészt az aksikat hogyan tároljátok ? magában a gépben vagy pedig az aksikat kivéve ... azokat mondjuk külön pl egy melegebb belsõ zsebben? vagy nem érdemes ennyire szívózni vele?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Akkor gyors volt :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Már meg is érkeztek a D20-asok:)