-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Jóó az a PS!
Nekem a CS2 van évek óta (ez még elfut a gépemen).
canon 30d
eppen legutobb ledobtam ps-t mert feleslegesen nagynak talaltam az en tudasomhoz kepest
es inkabb gimp-et hasznalok
de ha nincs mas akkor lehet megint adobe termek lesz a gepen
"just chillin killin"
NE ÍGY! NE ÍGY!
Szerintem elég kevés olyan "marha" van magyarisztánban akinek minden szoftver legális a gépén....de ebbe inkább ne menjünk bele mert úgyis mindenki azt mondaná hogy "á én nem!" meg "mi az a torrent meg DC?"
Egyébként egy Photoshop Elements kb 20-25 ezer Ft. Az "alapokat" ez is tudja(jól használható, egyik barátom esküvõfotózik és évek óta ezt használja). És aki nem hobbi szinten fotózik az talán kenyéren vízen élve össze tudja kaparni az árát...vagy max nem vesz CP szûrõt az L-es obijára
Jóó az a PS!
Nem tom mik vannak a gimp-ben, de a Ps-ben az actions paletta nagyon faja ha több száz képen akarsz ugyan olyan változtatásokat csinálni.
Mondjuk biztos mindenki mást szokott meg. Nekem a CS2 van évek óta (ez még elfut a gépemen).
NE ÍGY! NE ÍGY!
mi is kell a raw-os fajlokhoz?
melyik progi?
canon raw
NE ÍGY! NE ÍGY!
Na egy esküvõn erre pont nincs idõ.
Egyébként én többnyire arra használom, hogy ha tudok egy olyan területet a kiválasztott témán, amit a legsötétebbnek v. legvilágosabbnak akarok látni, akkor azon mérek fényt és -3/+3FÉ korrekcióval exponálok.
Tehát ha a sötét részeken akarok több részletet, akkor a legsötétebbet mérem, amin még részleteket akarok látni, ha a világos felületeken, akkor a legvilágosabbat. Feltéve persze, hogy szemre el tudom dönteni, nem bírja el a téma teljes dinamika tartományát a gépem.
Egyébként én többnyire arra használom, hogy ha tudok egy olyan területet a kiválasztott témán, amit a legsötétebbnek v. legvilágosabbnak akarok látni, akkor azon mérek fényt és -3/+3FÉ korrekcióval exponálok.
Tehát ha a sötét részeken akarok több részletet, akkor a legsötétebbet mérem, amin még részleteket akarok látni, ha a világos felületeken, akkor a legvilágosabbat. Feltéve persze, hogy szemre el tudom dönteni, nem bírja el a téma teljes dinamika tartományát a gépem.
NE ÍGY! NE ÍGY!