Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Egy jóféle vakun már én is agyalok régóta...nagyban megkönnyítené a fotózást egy forgathat/dönthetõ fejû TTL-es villanó. EZZEL szemezek már rég de lehet hogy CSAK ilyen lesz....

Nem is rossz az ára. Olympus gépekre is jó lehetne! :)
Ez pl jól hangzik

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Én is gondolkodom vaku vásárlásán, csak félek, hogy az elektronikát tönkreteszi, ha rosszat választok.

Egy jóféle vakun már én is agyalok régóta...nagyban megkönnyítené a fotózást egy forgathat/dönthetõ fejû TTL-es villanó. EZZEL szemezek már rég de lehet hogy CSAK ilyen lesz....

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Én is gondolkodom vaku vásárlásán, csak félek, hogy az elektronikát tönkreteszi, ha rosszat választok.

-=B.B.B.=-

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

rémhöri: és ha csak rádiósnak keresel vakut, akkor vegyél régi nikonokat, sb24, sb25, sb26...mert ezek kiirják, h adott beállítással hány méterre villantanak.

Én is egy nikon sb24-est és egy sb28-ast használok manuál üzemmódban, mert sajnos nincs pénzem egy sony hvl58-ra.
Eddig elvagyok velük, a 28-as szokott lenni a gépen, mert sokkal jobban szabályozható, a szakadt 24-esem pedig külsõnek van számûzve.
Egyébként, ha ráhúztok egy átlátszó zacsit akkor por, sár, víz nem árt meg nekik.
Én is most vettem a linkelt rádiós kioldót, bükkön kipróbálom.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Rádiós jeladó: Messzire jó, de csak manuál módban mûködik, tehát beállítod a vakut, aztán csatt, elvillantja. Ami baj, mert még egyáltalán nem használtam vakut, magáról a fényképezésrõl van már halvány fogalmam, de hogy a vakun mit hogy állítok, miért, na arról semmi.

Jól látom a helyzetet? :)

Az egyszerû középérintkezõs vakuval használható kioldót sem olyan nehéz belõni. Kell csinálni néhány tesztképet, és M módban fotózni. Egyébként nem biztos hogy leraknék a földre egy 50-60-100 ezres vakut egy TTL-es kioldóval mondjuk egy versenyen ahol por,mocsok,kavics esetleg esõ is lehet.
A DH-n én simán egy kis kompakt géphez való 3 lábú állványon beleraktam a patakba a vakut meg a kioldót. Gumiztam a vaku elé egy pauszt hogy valamivel lágyabb legyen a fénye, ráhúztam egy nejlonzacsit és csumi. 1000-2000Ft egy analóg vázhoz gyártott Hanimex vagy Osram vaku a vaterán, ha elcsszed nem buksz nagyot.Gyakorolni tökéletes.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás

Erre kolléganõm azt kérdezné hogy: "Miért? Beállítod 5 méterre és akkor ott megáll a foton? És ha én 6 méterre állok akkor én sötét maradok?"
Erre a válasz a következõ lehetne: "rajtad a vaku nem segít, te már mindenképpen sötét maradsz!"

Ez nagyon jó :D :D

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

rémhöri: és ha csak rádiósnak keresel vakut, akkor vegyél régi nikonokat, sb24, sb25, sb26...mert ezek kiirják, h adott beállítással hány méterre villantanak.

Erre kolléganõm azt kérdezné hogy: "Miért? Beállítod 5 méterre és akkor ott megáll a foton? És ha én 6 méterre állok akkor én sötét maradok?"
Erre a válasz a következõ lehetne: "rajtad a vaku nem segít, te már mindenképpen sötét maradsz!"

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Én rádiós kioldóval használok néhány ósdi vakut(még nem volt rá pénz hogy vegyek 2db állítható fényerejû csájníz szpídlájzoz)
Én ILYET használok. Nekem tökéletesen megfelel.
De! Kánonhoz itt van EZ! Ha jól fordítom amit kaparásznak akkor ez nyomja TTL-ben is.
Második vakunak valami hasonló megteszi (tudom hogy ez Nyikon de hirtelen ezt találtam).
Egyébként nekem még kéne egy vevõ ehhez a szetthez..illetve le kéne cserélni olyanra amiben már bele van építve az ernyõtartó és valamivel laposabb. Meg 2 vakutartó állvány amit magasra ki lehet húzni.
EZ és EZ is ezzel a rádiós kioldó+gagyivaku+íbéjes ernyõ kombóval készült.
Ez pedig "terepen".

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Egyetértek Tommassal! Én is rádiós távkioldót használok.
Ilyet: > Phottix Aster Pt-V4 1ad

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
rémhör:

nikonos tapasztalatok alapján ez a transmitteres dolog nagyon jó, DE külsõben nagyon korlátozottan használható. Ha vmilyen okból nem látja a transmitter a vakut, akkor meg van toszva az egész. Nekem van párezer forintos rádiós vakukioldóm, ami mindig mûködik, DE ugye ott nem tudod vezérelni a vakut, ezért sétázásra kényszerülsz.

Vegyél egy sima 580at vagy 550et, meg rádiós kioldót és fagyira is marad pénz.
Expinálom a pinarámát.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

BBB: Szép makrók lettek :)

Köszönöm, ezek szerint láthatóak a képek :D
Nekem is tetszenek a svenkelt képeid, az enyémekhez képest fõleg jók lettek :)

tripleB: és használod is a rolleicordot?

Sajnos nem az enyém, csak megkértem a tulajt, hogy lencsevégre kaphassam.

-=B.B.B.=-

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
BBB: Szép makrók lettek :)

Kérdés:
Szeretnék távkioldót használni (majd) a vakuhoz, ami elõreláthatólag egy Speedlite 580EX II lesz. (50D géppel).
Ahogy látom, 3féle variáció van, ha nem a gépen szeretném használni a vakut:

Vezeték: simán rácsattintom a gépre meg a vakura, kézben fogom, TTL-t átviszi, lehet automatán használni, na de elég korlátozott a mozgástér, ráadásul 1 kézben a gép 1kézben a vaku mondjuk svenkelésnél az érdekes...

Infrás (?) jeladó: Canon-ból láttam ilyesmit, most nem találom, rácsattintom a gépre, és el tudja villantani a master és slave vakukat is, szintén TTL módban is ha minden igaz, de egyrészt látnia kell, másrészt szabadban 7-10 méter a hatótávolsága. (Mégis megvan: Canon Speedlite Transmitter ST-E2)

Rádiós jeladó: Messzire jó, de csak manuál módban mûködik, tehát beállítod a vakut, aztán csatt, elvillantja. Ami baj, mert még egyáltalán nem használtam vakut, magáról a fényképezésrõl van már halvány fogalmam, de hogy a vakun mit hogy állítok, miért, na arról semmi.

Jól látom a helyzetet? :)

Mod: Ahogy nézem 60 a transmitter. Jobban megéri 60at a transmitterre és 60at mondjuk a 430EX II-re szánni, vagy inkább legyen az 580 II, és egy olcsóbb rádiós kioldó? Vagy... ?
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
hát az nem volt. nem tudom, h miért nem.

tripleB: és használod is a rolleicordot?
Expinálom a pinarámát.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
garancia?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
tegnap beszéltem egy arccal, akinek a 5mák kettõje 100expo fölött halt be, vezérlõpanel csere 99.200forintért...faca..
Expinálom a pinarámát.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

oh
�vjuk a Canon gépünket a lasershowktól - Perg� Képek

Fu de boldog lennék ha Kánon fájvdí makk kettesem szenzorján kinyírna a lézer egy sor pixelt...
Rendesen amortizálja a partyfotózás a gépet :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Ez az, adj neki, csak nehogy bosszúból megvárjon a sarkon!:)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
oh
Óvjuk a Canon gépünket a lasershowktól - Pergő Képek

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Majd mutass képet vele!

DCR 150-el készült
Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

-=B.B.B.=-