Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Kompakt fényképezõgépet szeretnék vásárolni.Amit néztem és tetszik is az a Panasonic ZX1 típusú gép.
Kis segítség kéne, hogy mit ajánlanak a hozzáértõk.Hasonló tudású gépet keresek.Fontos szempontok lennének:
- min. 10Mp
- 1280x720-as videófelvétel
- kis méret
- ára 50.000Ft körül legyen
Köszi elõre is a segítséget!
"Ride today, heal tomorrow"

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Egy kis...FOTÓSBÓT!

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Hátizsák:
Haveromnak egy Tamrac aero 85-je van és imádja, nekem is tetszik, fõleg, hogy több irányból kiszedhetõ a gép belõle és annyira nem is volt vészes az ára ha jól emlékszem.
Viszont ha lenne laptopom, meg sok pénzem, akkor egy booq python kéne :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
érdekességnek :)
Self-Portrait in the Tip of a Ballpoint Pen Using a Modified Canon PowerShot

(nem követem a topikot, sry ha volt már)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

zseniális:
Nikon AF-S 24-70mm Lens Thermos Coffee Cup | 100milligrams

Kell ilyen! Vagy 3 db :D Ebben frankón be lehetne vinni a szeszt a fesztiválokra.....
Egy éve még a gép alatt szivaccsal letakarva vittem be a Campus-ra a szeszt :)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
zseniális:
Nikon AF-S 24-70mm Lens Thermos Coffee Cup | 100milligrams
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Esetleg EGY KATA?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Mindig mondtam, hogy vissza kellene hozni a kar levágását... Nagyon sajnálom a történteket!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Azért ez milliós érték a rendõrök kicsit megerõltethetnék magukat... sok a térfigyelõ kamera budaörsön, talán ha idõben behatárolják lehet segitene.

"just chillin killin"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Uhhh, baszki, részvétem.
Akkor ezek szerint nem túlzás a paranoiám, hogy a gépet soha, sehol, semeddig sem hagyom ott, még ha rálátok a kocsira akkor sem.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
rémhörrr: részvétem, szórd tele a netet a sorozatszámokkal és reménykedj...elég nagy tanulópénz, de kocsiban tényleg soha semmit.

olyan fotóshátimákot keresek amibe fér laptop, és nem lowepro... ki mit ajánl?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Fotós havernak tavasszal nyomták fel a Honda civic-et a nagyfaluban. 45 percre állt meg a SYMA csarnok elõtt. Felnyomták a csomagtartót és lenyúltak egy notit egy táskát személyes cuccokkal, meg egy zsák hibás fotógépet amit pont vitt volna szívességbõl a Camera Kft-hez javíttatni. A rendõrök mikor mondta hogy "fényesdélben 45 percre hagytam a fizetõs parkolóban a kocsit és felnyomták" gyakorlatilag kiröhögték.
Magyarisztán....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
akkor adva van

1 mentek az autora barmi is van nyitjak nezik hatha
2 ha latnak egy hatizsakot ugyis beneznek hatha van benne vmi, nem tart sokaig akar bebaszni az ablakot es futni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Epp ez az, hogy ugy volt hogy hatso ulesek ledontve, cucc letakarva, egy RP meg egy kensington hatizsak latszott ki. Meg egy muanyag 5ezer ftos asztal lapja... Gps is le volt veve, nem volt semmi feltuno elol... Amugy a vezetooldali ajto zarjat feszitettek fel... Focus szeriahiba, hogy a riaszto ilyenkor ugy erzekeli mintha kulccsal nyitottak volna ki...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ubazz
gaz

lathato helyen volt?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
olvastam fb-n, reszvetem :P de megjegyzem kulfoldon is ugyanigy nyomjak fel az autot ha bennehagyod a cokmokot.

legkozelebb mcdrive
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Volt 50D, nincs 50D.
Felnyomtak a kocsit budaorson, fenykepezovel egyutt eltunt 2 laptop, 1 terabajtos kulso rack, 3 nagy erteku taska, eger, fulhallgatok, toltok, ruhak stb. Mindez kb 10 perc alatt.

I (L) Hungary

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Hát igazából elsõ vakunak lesz használva, így mindenképpen valami jónak kéne lennie, de rádiósnak igaz, hogy elég valami csetva is...
Ha jól értettem a leírásokat, akkor a villanás erõsségét a vaku kulcsszámától, a rekesz értékébõl és a távolságból kell kiszámolni. És úgy kell rajta beállítani hogy 1/2, 1/4 stb villanjon...

Ezt találtam, de én soha sem számolgatok inkább próbálok, az sokkal gyorsabb. (az ISO-t kifelejtetted a képletbõl, meg a kulcsszám a vaku max zoomjára van megadva, általában 85 vagy 105mm-re.) Többnyire tudom mekkorát kell villantani az adott helyzetben, két-három lövéssel be tudom állítani a megfelelõ fényerõt. Azért is szeretem a nikon sb28-at, mert 1/3-ad lépésekben lehet a fényerõt állítani, nem csak felezõs lépésekben. Tehát két érték között van még kettõ értékem, ami nagyon jó, mert sokszor pont az a megfelelõ. Pl. 1/4,1/4+1/3, 1/4+2/3,1/2
(Ha meg mindig mindent számolgatnék, nem maradna idõ fotózni, meg én egyébként is ösztönbõl fotózok, nem is tudok semmi fotós képletet, nem is nagyon érdekel. :))
Néha ebay-en el lehet csípni újszerûeket:Keresse az eBay Nemzetk
A legjobb persze egy modern drága rendszervaku.

"A vakuk fénytejesítménye a vezérszámmal (kulcsszámmal) jellemezhetõ, ez a vakun fel van tüntetve. (Leitzahl, Guide number, ill. GN.) A vezérszámból és a téma távolságából kiszámítható, hogy az adott helyzetben mekkora rekesznyílással kell fényképezni az optimális expozíció eléréséhez: vezérszám/távolság=rekeszérték Pl.: 32/4m = f:8 A vezérszámot (értelemszerûen) filmérzékenységre adják meg, ez általában 100 ASA."

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Valaki tud javasolni korrektnek mondható DSLR szervizt(Camera Kft kizárt) kis hazánkban?
fotós haveromnak beszart az AF a Nkon D200-ban, azzal kéne valamit csinálni.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát igazából elsõ vakunak lesz használva, így mindenképpen valami jónak kéne lennie, de rádiósnak igaz, hogy elég valami csetva is...
Ha jól értettem a leírásokat, akkor a villanás erõsségét a vaku kulcsszámától, a rekesz értékébõl és a távolságból kell kiszámolni. És úgy kell rajta beállítani hogy 1/2, 1/4 stb villanjon...