Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

lánc:
Egyébként kedvenc Connex 900 láncot sehogyan nem sikerült "pároztatnom" 2002-es XT rendszerrel. Gáz - mármint a Connexnek...

egyszerûen ez itt is a helyzet.. tehát földet rá... ::) :-\

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Drága barátim!

Valaki ha egy mód és idõ van rá akkó: HEEEELP! :'( Egy szerûn fordigattam cserélgettem de még mindíg ugrál az a ki*****szot lánc! :'( LX és Connex nem lehet hogy õsi ellenségek? ??? De most komolyon mindent megtettem amit csak bírtam és nem mûkszik! Fordigattam,csavargattam nem jó!

Trollember: Te mit aszondasz hogy connex láncod van sram patentszemmel és jól mûkszik? ???

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem...A tengelyen forogna a vezetõ,mint pl. egy kurbli.A vezetõ felett lenne a patkómágnes.De már mind1,mert összedobtunk egy egész használható rajzot,a gépet meg életben nem fogjuk tudni megcsinálni...
Szemrevételeztük a sulis változatot,azt nem is lehet überelni;
racsni,hihetetlen áttételek,és egy nagy lendkerék,hogy megmaradjon a lendület.
Az egész rajzot meg majd ha tudom bescannelem,és felrakom.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
Kala:Rohadtul nem értek semmit a megfogalmazásból,se a rajzból! ;D
A hajtokaron lenne a generátor? ???
Próbáld meg elmagyarázni!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
9-es cuccal jobban lehet száguldozni városban! ;D Bár nekem még csak 6-os van :'(, na majd ha kész lesz a másik... ;)

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Darton

De viszont ha kihasználod a 9-es rendszert akkor megéri! Nem?

Darton

Darton

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Nekem teljesen megfelel a 7-es! Persze le akarom cserélni 9-esre, csak akkor vehetek kart, racsnit, agyat! :-\

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
dante

nem értem ezt a fordítgatós dolgot, a connex nem szimmetrikus ???
mert nekem SRAM patentszeme van és az hót u.a, ha megfordítom

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Na ja! Kössz a tanácsot! Majd kiderül! :-*

Február 6. 04:25

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Várjunk csak...Rob hol is mondta azt, hogy Shimano szívózik a Connex-el? ???

Egyébként sok Connex probléma oka a patentszem, ezt valóban nem szereti mindegyik fogsor, de tehetsz két dolgot: A kiszeded, B megfordítod (nálam úgy jól mûxik) - végül is ne feledjük, sok lánc nem is rendelkezik ezzel a remek kis kütyüvel...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
ericcartmen:
Shimano dolgozik az ügyön - vannak pletykák 11-es rendszerrõl is -; hamarosan kiderül.

lánc:
Egyébként kedvenc Connex 900 láncot sehogyan nem sikerült "pároztatnom" 2002-es XT rendszerrel. Gáz - mármint a Connexnek...

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Hi!

ericcartman: A campagnolo már országútira meg csálta a 10-es rendszert és mûkszik!

Ja! Egyet kell értsek ROBval mert én Conex láncot gyepálok egy 9-es LX fogkoszorúval és még most se szerették meg egymást! ::)

Üdv!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Télleg, nem lesz 10-es rendszer?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
hat ha mar itt tartunk, a nyolcas sem ..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Khmm.....

Mondtam, hogy 7-es a nyolcassal nem jó? NEM! Azt mondtam, hogy 8-as nyolcassal, kilences kilencessel! Mert ott már nem egyforma a lánc vastagsága, és a fogaskoszorún a tányérok távolsága. De a 7-es és a 8-as ilyen szempontból nem különbözik.... A 9 fog csak úgy fért rá a kazettára, ha összébbvettek mindent, de a 7-es kazetta még kisebb, mint a 8-as! Miért kötsz bele olyanba, amibe nem kéne? A nyolcas lánc természetesen kompatibilis lefelé. És a hátsóváltó is. A kilences hátsóváltó is vinni fog 7 lánctányért....
De mi most itt a legelterjedtebb rendszerekrõl beszéltünk. Remélem nem haragszol meg, ha azt mondom, hogy a 7-es már nem a mai technikai színvonalnak felel meg. ;)

Darton

Darton

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Ez nem igaz.
Én össze-vissza használtam, /és használom/ mindig is és tök jól müködik!
Szerintem elég fontos hogy sram v. shimano, váltók tekintetében, láncban mondjuk mindegy! Nekem pl. 7-es racsnim van, 8-as láncal, shimano sram keverve!
Már milyen rég nem mentem vele!Hüpp-Hüpp :'(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Egy valamit jegyezzetek meg: a lánc és a fogaskoszorú passzoljon. 8-as 8-assal, 9-es kilencessel. Az hogy Sram Shimanoval, Connex Srammal, stb, az nem lényeg. A váltókarok és a váltók lefelé kompatibilisek. A 8-as hátsóváltók felfelé is kompatibilisek. Az elsõváltók mindennel kompatibilisek. (az elterejdt 8-as és 9-es e.v.-k) Extrém eset: a Sram pontnullás cuccai csak egymással kompatibilisek, és a Campa racsnija csak Campa agyra megy fel.
Persze ha az abszolut teljestményre megyünk, jó egy családból válogatni, de nem muszály.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
vegyel sachs-ot az olcsobb!

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
Nekem is HG-73 van Deore hajtáslánchoz, ami outi lánc és semmi bajom vele, szépen vált, csendes stb

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nos, nem vagyok egy nagy lanc guru, sosem foglalkoztam vele igazan..nekem csak annyi volt a lenyeg, hogy ne szakadjon el.

De azert arra a kerdesre, hogy vegyel -e orszagutis lancot a montidra, csak azt tudokm mondani, hogy a Shimano DuraAce lancot hasznalja az XTR. Vagyis az orszagutis lancot hasznaljak montihoz is. Par haveromnak is ilyen van, es nem volt bajuk vele. Pedig azert tekernek rendesen.
Ennel tobbet nem tudok mondani errol..