Rockringet lehet venni is, nekem Kona van, és 8 ezer volt a Hajduban, de volt RaceFace is, az 10.500 És nem téma akkor a marás. Királyul néznek ki!!! (fõleg a recefice)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Indította
Dude
, 2002. november 14. 13:08
Írta 2003. január 31. - 19:49
Írta 2003. január 31. - 18:56
Írta 2003. január 31. - 18:35
Hehe...Most hoztam L a Wellgo WPD 103-ast a postáról,5e és éppen alkudozok egy sráccal,akinek Adida cipõje van 14-ért ;D
Írta 2003. január 31. - 14:43
hmmm....
pedál és cipõ 20 körül, de persze jó legyen XC re meg FR re meg anyunak a bótba menni is.... :
jó keresgélést, ha találsz ilyen megoldást, rögtön szólj nekem is! ;D
pedál és cipõ 20 körül, de persze jó legyen XC re meg FR re meg anyunak a bótba menni is.... :
jó keresgélést, ha találsz ilyen megoldást, rögtön szólj nekem is! ;D
Írta 2003. január 31. - 13:39
Ugorj be a Probike-ba,ott mindig látni pár cipõt...Bár a legtöbb inkább országúti,de biztos találnakneked is +felelõt.
Pedált meg...Wilker esetleg?bár én nem bótból szereztem... 8)
Pedált meg...Wilker esetleg?bár én nem bótból szereztem... 8)
Írta 2003. január 31. - 13:23
nekem azért kéne, olyan,mert ugribugrihoz nem szeretnék spd-t használni, ez az egyik, a másik pedig, hogy az a bico amire rátenném, azt anyám is használja.. szoval sima cipöben ,meg amugy is tapadjon rendesen, vagy még arra gondoltam, hogy cserélhetö szegecseset veszek és egy kicsit hosszabb tüskéket teszek bele...
kala: valszeg én is olyat veszek,mert eléggé sokan dicsérik, de még egy cipö is kéne, ami nem olyan cc-s ,hanem inkább freerideos, de mondjuk cc-re is kitünö, meg freerideolgatni
ja és nem szeretnék 40.000-t kiadni érte ( a fele az jo lenne)
SHIMANOBOL LEHET KAPNI a SH-M037-t??? a 2002. áprilisi számban volt (80 oldal+CD-s) a 14. oldal legalján vagy más márkábol is jo lenne, ami hasonloan néz ki
kala: valszeg én is olyat veszek,mert eléggé sokan dicsérik, de még egy cipö is kéne, ami nem olyan cc-s ,hanem inkább freerideos, de mondjuk cc-re is kitünö, meg freerideolgatni
ja és nem szeretnék 40.000-t kiadni érte ( a fele az jo lenne)
SHIMANOBOL LEHET KAPNI a SH-M037-t??? a 2002. áprilisi számban volt (80 oldal+CD-s) a 14. oldal legalján vagy más márkábol is jo lenne, ami hasonloan néz ki
Írta 2003. január 31. - 08:47
David: nehéz lesz olyan SPD rendszerû pedált találnod, amin egy síkba van a keret a dokkal, ugyanis az SPD cipõkben beljebb van a patent, mint a talp (ezért lehet bennük járni is ). Egyébbként szerintem nem olyan rossz a Wellgo pedál (már csak azért is, mert nekem is ilyen van). A Timenak nem áll ki a patent része a cipõbõl ? Ráadásul amíg 20 ezer környékén lesz, addig nem biztos, hogy áttérek.
Írta 2003. január 30. - 22:37
a shimano 636-sa nagyon nyomja a labat, azt mondja havre!
time fr pedal? mi a velemenyetek rola.
de inkabb ugy a time rendzserevel kapcsolatban!
a shimano rendszert nem birom mert mar 4-5 darab szet esett alattam. nem birja ezek!
time fr pedal? mi a velemenyetek rola.
de inkabb ugy a time rendzserevel kapcsolatban!
a shimano rendszert nem birom mert mar 4-5 darab szet esett alattam. nem birja ezek!
Írta 2003. január 30. - 22:31
David,a kombi pedáloknál egymagasan kell lenniük a széleknek a patent résszel,mert pl. az,h a keret jóval magasabban van,az azt jelentené,h a stopli nem ér le! És ha a középrész emelkedik ki nagyon,akkor sima cipõnél 1 kilcsi után nagyon nyomná a lábadat középen!A wellgoval mi a baj? ??? Majd jól belinkelem a zOrg-féle WPD 103-asomat,és meggyõzlek szépen,h igenis jók!
Írta 2003. január 30. - 22:24
SPD vel kapcsolatban asszeretném kérdezni, hogy :
van a wellgonak az a keretes "DH" pedálja, de nekem az nem annyira jön be, nekem olyan kéne, aminek a pereme magasabban van az spd-s középrész szintjénél, vagy legalább 1 szintbe legyen.
létezik ilyen pedál? melyik, mennyiért?
van a wellgonak az a keretes "DH" pedálja, de nekem az nem annyira jön be, nekem olyan kéne, aminek a pereme magasabban van az spd-s középrész szintjénél, vagy legalább 1 szintbe legyen.
létezik ilyen pedál? melyik, mennyiért?
Írta 2003. január 29. - 21:36
Ok mostmár értem!!!!!!Akkor ez nem egy egyszerû dolog!
Nah akkor kövi kérdésem:
Asszem ugye Kona néven futott még egy ilyesmi rockring??!!
Esetleg azt lehetett külön kapni??Vagy nincs vkine ilyenje???
Nah akkor kövi kérdésem:
Asszem ugye Kona néven futott még egy ilyesmi rockring??!!
Esetleg azt lehetett külön kapni??Vagy nincs vkine ilyenje???
Írta 2003. január 29. - 21:27
akko te nem erted amit en irtam!
a lanctanyer lenne a gyenge ebben az esetben!!
a lemez domboritasa nem egyszeru!
a masik amit irtam:
csinalsz egy kullos rock ringet.
de ugy hogy a furatok nem passzolnak kapasbol a hmu-re. hanem csak azutan, hogy behajtogattad kb 10mm-t a kulloket! es ugyanugy megkapod ezt a domboritast a tarcsan!!
erted?
a lanctanyer lenne a gyenge ebben az esetben!!
a lemez domboritasa nem egyszeru!
a masik amit irtam:
csinalsz egy kullos rock ringet.
de ugy hogy a furatok nem passzolnak kapasbol a hmu-re. hanem csak azutan, hogy behajtogattad kb 10mm-t a kulloket! es ugyanugy megkapod ezt a domboritast a tarcsan!!
erted?
Írta 2003. január 29. - 21:22
Ahh akkor lehet nem érted azt amit magyarázok!!
Kár hogy nem tudom semmibe lerajzolni!!:-(
Az ugrás az olyan hogy kb 60-70 cm-es kõ,vagy márvány patka és arra felugrani rockringre!Gondolom láttad már triálosok hogy csinálják!
Szóval én ugy gondoltam ezt a rockringes dolgot hogy lenne két lemez és az egyik kisebb a másik nagyobb sugárral!
És a kisebb lenne rögzítve a hajtókarra és a nagyobbat meg a kisebb ring külsö részére kéne vhogy felheggeszteni így az kiljebb állna annyival amilyen széles a belsõ disc!!Így elférne mgötte a láncvezetõ!
Tehát oylan nem lehetséges hogy egy disc meghajlítás a külsö kerületén????
Kár hogy nem tudom semmibe lerajzolni!!:-(
Az ugrás az olyan hogy kb 60-70 cm-es kõ,vagy márvány patka és arra felugrani rockringre!Gondolom láttad már triálosok hogy csinálják!
Szóval én ugy gondoltam ezt a rockringes dolgot hogy lenne két lemez és az egyik kisebb a másik nagyobb sugárral!
És a kisebb lenne rögzítve a hajtókarra és a nagyobbat meg a kisebb ring külsö részére kéne vhogy felheggeszteni így az kiljebb állna annyival amilyen széles a belsõ disc!!Így elférne mgötte a láncvezetõ!
Tehát oylan nem lehetséges hogy egy disc meghajlítás a külsö kerületén????
Írta 2003. január 29. - 21:02
a lanctanyer lenne a szuk keresztmetszet!
lemezbol lehetne ugy, hogy csinalsz egy kulloset de a kullolet behajtod. nem derkszogben!
es igy meg lenne a kiemeles!
honnan akarsz raugrani??
hegysztesenel kicsi lenne a kiemeles.
lemezbol lehetne ugy, hogy csinalsz egy kulloset de a kullolet behajtod. nem derkszogben!
es igy meg lenne a kiemeles!
honnan akarsz raugrani??
hegysztesenel kicsi lenne a kiemeles.
Írta 2003. január 29. - 16:26
Nah talán van egy ötletem!Nem lesz túl szemet gyönyörködtetõ de funkcióját elláthatja ha jó!
Szóvak teház mondjuk vegyünk egy 38-as lánctányért!
Akkor lenne egy rockring aminek kisebb lenne a sugara mint a lánctányéré hogy feltudjam tenni a láncvezetõt!És erre a rockringre lenne kivülrõl heggesztve egy rockring ami nagyobb sugarú mint a lánctányér és így kijjebb lenne mint a kisebb ring és elférne mögötte a láncvezetõ!
Huhh remélem érthetõ!
Ha vki érti akkor szóljoN!:-)
Az lenne a kérdésem hogy két alu lemezbõl vágott rockring heggeszthetõ-e egymásra ugy hogy az tartós legyen és mondjuk egy rockringre ugrást kibírjon::????
Szóvak teház mondjuk vegyünk egy 38-as lánctányért!
Akkor lenne egy rockring aminek kisebb lenne a sugara mint a lánctányéré hogy feltudjam tenni a láncvezetõt!És erre a rockringre lenne kivülrõl heggesztve egy rockring ami nagyobb sugarú mint a lánctányér és így kijjebb lenne mint a kisebb ring és elférne mögötte a láncvezetõ!
Huhh remélem érthetõ!
Ha vki érti akkor szóljoN!:-)
Az lenne a kérdésem hogy két alu lemezbõl vágott rockring heggeszthetõ-e egymásra ugy hogy az tartós legyen és mondjuk egy rockringre ugrást kibírjon::????
Írta 2003. január 28. - 18:34
Nah szóval az a lényeg hogy a körív külsõ részét meg tudják-e nekem így csinálni hogy egy kicsit kiljebb hajoljon??!!
Mert nekem most van egy sima rockringem egy 5mm-es lemezbõl de még nem született rá igazi megoldás hogy mikénzt is lehetne megoldani azt hogy tudjam együtt használni a láncvezetõvel!
Hol célszerûbb alátétezni?A rockringet hogy az kiljebb vagy pedig a tányért hogy beljebb kerüljön??(remélem ez érthetõ volt nagyjából )
Mert nekem most van egy sima rockringem egy 5mm-es lemezbõl de még nem született rá igazi megoldás hogy mikénzt is lehetne megoldani azt hogy tudjam együtt használni a láncvezetõvel!
Hol célszerûbb alátétezni?A rockringet hogy az kiljebb vagy pedig a tányért hogy beljebb kerüljön??(remélem ez érthetõ volt nagyjából )
Írta 2003. január 28. - 18:27
egy esztergalyos siktarcsaval megcsinalja!
kozepre nem fog konnyiteset rakni (csak maroval). de te is reszelehetsz fureszelehetsz belole ki.
a kiemelest tavtartokkal megoldhatod, meg hosszabb M8x1 csavarral! meretek kellenek hozza termeszetesen!
kozepre nem fog konnyiteset rakni (csak maroval). de te is reszelehetsz fureszelehetsz belole ki.
a kiemelest tavtartokkal megoldhatod, meg hosszabb M8x1 csavarral! meretek kellenek hozza termeszetesen!
Írta 2003. január 28. - 18:20
Shaggi: Ha nem fontos, hogy pontosan ugyanígy nézzen ki, tehát nem kellenek ezek a hajlítások bele, akkor szvsz egy esztergányos/marósnak ha viszel egy alu lapot meg egy rajzot konkrét méretekkel, akkor az kivágja neked.
Írta 2003. január 28. - 17:59
Ismét csalódnom kellett a magyar nagykereskedõben(Cseke RT)!Mivel hogy Truvativ termékeknek még a felét se hozzák be amit forgalmaznak!
Nekem a Holzfeller olyan változata kellett volna ami egy Bashguard-ból(alias rockring) és egy lánctányérból áll!
Ez azért lett volna jó nekem mert hogy a láncvezetõmet(truvativ Hussefelt 2-es) feltuttam volna tenni alá!
Nah már most a Holzfeller 8 változatából asszem 2 hoznak be csak!
Az lenne a kérdésem hogy lehetséges egy ilyen rockring gyártása vmilyen eljárással???Nekem még lövésem sincs hogy miként lehetne egy ilyet csinálni!
Itt egy kép róla hogy tudjátok kb hogy néz ki:
http://www.truvativ...._chaingu_dh.jpg
Nekem a Holzfeller olyan változata kellett volna ami egy Bashguard-ból(alias rockring) és egy lánctányérból áll!
Ez azért lett volna jó nekem mert hogy a láncvezetõmet(truvativ Hussefelt 2-es) feltuttam volna tenni alá!
Nah már most a Holzfeller 8 változatából asszem 2 hoznak be csak!
Az lenne a kérdésem hogy lehetséges egy ilyen rockring gyártása vmilyen eljárással???Nekem még lövésem sincs hogy miként lehetne egy ilyet csinálni!
Itt egy kép róla hogy tudjátok kb hogy néz ki:
http://www.truvativ...._chaingu_dh.jpg
Írta 2003. január 28. - 15:10
Megint okosabb lettem valamivel.
A hátsó SRAM 5.0 sor az alulról nézve 2. és3. kerék között nem akart rendesen váltani. Dühített a dolog, szétszedtem a sort ésegy dologra rájöttem. A felületkezeléssel felrakódott réteg egy helyen szemmel alig láthatóan vastagabb volt. Kb annyi, mint ha egy porszem került volna alá. Pont annyit támasztott ki, amennyi elég volt a váltás bizonytalanságához.
Megoldás: Üveglap. polírpapír és türelem. Az eredmény mesés.
Szóval ezek szerint érdemes átnézni a dolgokat és a tisztaságra fokozottabban figyelni összerakás elõtt.
DANTE!
Nekem 44-32-ben sem darál bele a váltógörgõbe. A váltópapucsnál van egy csavar, próbálj meg azon állítani, hátha segít a dolgon. A SRAM honlapján ábrákkal illusztrálva minden szépen le van írva és rajzolva. Javaslom nézd meg, hátha segít.
Bocs, nem okoskodni akarok, de hátha...
A hátsó SRAM 5.0 sor az alulról nézve 2. és3. kerék között nem akart rendesen váltani. Dühített a dolog, szétszedtem a sort ésegy dologra rájöttem. A felületkezeléssel felrakódott réteg egy helyen szemmel alig láthatóan vastagabb volt. Kb annyi, mint ha egy porszem került volna alá. Pont annyit támasztott ki, amennyi elég volt a váltás bizonytalanságához.
Megoldás: Üveglap. polírpapír és türelem. Az eredmény mesés.
Szóval ezek szerint érdemes átnézni a dolgokat és a tisztaságra fokozottabban figyelni összerakás elõtt.
DANTE!
Nekem 44-32-ben sem darál bele a váltógörgõbe. A váltópapucsnál van egy csavar, próbálj meg azon állítani, hátha segít a dolgon. A SRAM honlapján ábrákkal illusztrálva minden szépen le van írva és rajzolva. Javaslom nézd meg, hátha segít.
Bocs, nem okoskodni akarok, de hátha...