Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
vedd meg az enyémet
truva 2-es:)
de bowdent nehogy cserélj azért mert nyúlik!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
és ami még érdekelne, h milyen viszonylag olcso láncvezetöt ajánlotok?

az ebike-n acort és hussefeltet találtam

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
u.i. mit lehet tenni egy háromtányéros (truva) monti hajtómûvel, hogy a hátsókerék ne csapja agyon már-már sziklákkal. Egyik alkalommal majdnem otthagytam az egyik fogam a 44-bõl. :) De csak egy pici szilánk szállt le. És sajna az a rohadt kerék néha a váznak is ad egy-két kavicsot. Alsócsõhátsó villák veszélyben.+nyeregvázcsõ (meg a seggem:) )

Nálatok is van ilyen gond? A nagytányértól nem akarnék megszabadulni egy rockguard javára... :) Ez cc gép... A gumi egyébként nem egy bonyolult sáncrendszer, ami könnyen felkapja a köveket, igazából már majdnem simára is kopott.

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Használtan nagyon jó cuccokat lehet beszerezni, csak nem azonnal. Ki kell várnod egy jó ajánlatot és még le is kell csapnod rá, mert hamar elviszik az orrod elõl. +alkudozhatsz is. Nagyon jó móka, olyan mint egy árverés és egy piac együtt. Általában féláron illik beszerezni az egy éves cuccokat. Ennél rosszabb feltételeket ne fogadj el, lesz jobb is. :)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ok, csak akkor még nem olvastam el az összeset...

más fórumokon megszoktam h mindig az adott hsz-ra kell válaszolni külön postban.. sorry

amugy bovdencsere megold lehet ha nyulik?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
:x :x
nem a fokozatok száma a lényeg,mert azt a váltókar adja
ha esetleg darabokból raktad össze a kerót,akkor le7,h akkora fogszámmal,mint amivel a legnagyobb lánckerék bír,már nem birkózik meg a váltó
de valszeg egész 1szerûen megnyúlt a bowdened
olvass nyitott szemmel!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

az X.7 elég jó, én azon gondolkozom..

váltóállításhoz: van a áltón 2 csillagfejû csavar, az egyik L, a másik H ....a H állítja a legnagyobb fogaskereket, az L a legkisebbet...váltóval váltasz elõször felülre, H csavar-t úgy tekered (ki és be is lehet), hogy a váltó és a fogaskerék szemre egy vonalban legyen...ugyanezt megismétled L -el is...válts végig, ha néhol akad, akkor van egy ilyen tekerõs finomállító csavar ott ahol a bowden becsatlakozik a váltóba..sok sikert, remélem érthetõ voltam.(??)

ezt próbáltam már de nem jött eredmény. lehet h én voltam béna.
én arra gyanakszom h a váltóm max 7 fokozatot bír el. létezik ez?

hazsnáltan érdemes váltót venni vagy azzal gyakran van szívás? igazából nekem is szimpibbnak tünik az uj, de ha netán mégis jó a használt..
sram x7 kicsit drága, de ha annyival strapabíróbb mint az alivio, akkor rászánok még 3-4 rongyot..

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
kalának szerintem sramja van és azon nincs ;)

mellesleg ha ilyen alap cuccról akar váltani, akkor sx5/sx4 is jó lehet, mert gondolom még nem is 9-es sorral nyomja és ez már tényleg költséges átállás lenne.

edit: rob pacsit :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a sram hátsóváltókon elég sûrûn nincs bovdenállitó ... :P

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A váltón ELÉG SÛRÛN van bowdenállító!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

erre én is kiváncsi vagyok, mivel nekem is hasonló problémáim vannak.meg a váltó hangja se az igazi, szal kattan össze vissza.. nemtommért
ez az egyetlen gyenge pontja a bicomnak
és az is beállítási hiba, h hátul a legnagyobb tányérra nem akar fölmenni? tehát a 8 fokból csak 7 fokozat müködik
vagy ez is betudhato annak h a váltóm ramaty?

szal a kérdésem az lenne h
alivio váltó bírja a strapát? érdemes-e shimano rx100at lecserélni aliviora?

na most
nem nagy vasziszdasz ha 1x belejössz,az elsõ pár alkalommal még fogod a hajad tépni,de túl kell esni a keresztségen
ha már a szervízbe anno be volt állítva a váltód,akkor valszeg csak a természetes bowdennyúlás miatt kell utánállítanod
ha ledobja a láncot,ez fõként annak a jele,hiszen a kisebb fogaskerékre váltana,ahova a rugó húzza,aminek a megnyúlt bowden nem tud "ellentartani"
legegyszerûbb ez esetben a váltókarnál kifelé tekerni a bowdenfeszítõ-csavart
néha a hátsóváltón magán is tudsz feszíteni
illetve www.biker.hu oldalon is találsz ehhez kütyüket (finomállítók)

a high and low csavarhoz sztem 1elõre ne nyúlj,ha azok yól vannak beállítva
igazából azok csak kis pöckök,amik meghatározzák a paralelogrammás váltótest mozgásterét
tehát a két szélsõ állást
mivel már be volt 1x állítva a cucc,azok valszeg rendben vannak

remélem tudtam segíteni
néha én is annyit tudok szívni vele és tudom mennyire hasznos tud lenni 1 kis segítség...
váltásrendszer meg;ha nincs sok pízed rá de szeretnél vmi normális,strapabíró és yó rendszert akkor sramx7

@daverider: a fenti azért nem yó 5let mert ha "laza" a bowden akkor hiába tekergeti a csavarokat meg különben sem a végállásokkal van a gond,az a két csavar csak azokat állítja
és ritkán van a váltón magán bowdenállító,bár tény,h lehet rá tenni

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az X.7 elég jó, én azon gondolkozom..

váltóállításhoz: van a áltón 2 csillagfejû csavar, az egyik L, a másik H ....a H állítja a legnagyobb fogaskereket, az L a legkisebbet...váltóval váltasz elõször felülre, H csavar-t úgy tekered (ki és be is lehet), hogy a váltó és a fogaskerék szemre egy vonalban legyen...ugyanezt megismétled L -el is...válts végig, ha néhol akad, akkor van egy ilyen tekerõs finomállító csavar ott ahol a bowden becsatlakozik a váltóba..sok sikert, remélem érthetõ voltam.(??)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
meik sramra gondolsz? mert nézem h van több féle is

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
inkább vegyetek sramot.. az olcsó és mûködik is
persze mi az olcsó... 15-20 így is megvan egy szett, de legalább el lehet felejteni a váltóproblémákat hosszú idõre
shimanóbol ez jóval többe kerülne

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

hát az rx100 inkább városi és outi váltó, meg talán montinál túraváltó...anyunak van ilyenje, de õ nem nyomja terepen, szóval neki néha kell állítani és müködik...apunak alivioja van, nekem is...idén 5 maratont nyomtunk végig, ebbõl 2 elég saras volt...bírták, én csak egyszer állítottam utána...szóval ha kevés pénzed van, akkor alivio...szerintem legalábbis..

nekem az a legfontosabb h bírja a strapát és olcsó legyen.. használtan érdemes váltót venni? vagy azok már lehazsnáltak többnyire?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Itt a Bikkmakkon megvan magyarul Sheldon Brown váltóbeállítás cikke. Vki már belinkelte, de én meg nem találom, az fix. Betûzhetné a linket, aki tudja, hogy a kolegának meglegyen a legnagyobb fogaskerék is (az tuti beállítás kérdése, és jobb megtanulni a váltóállítást, mint 2havonta szervizbe járni).

Tudja vki, hogy a Sheldon Brown cuccokból mennyit fordított le Balázs(?), és hogy kereshetõk meg itt a weboldalon?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát az rx100 inkább városi és outi váltó, meg talán montinál túraváltó...anyunak van ilyenje, de õ nem nyomja terepen, szóval neki néha kell állítani és müködik...apunak alivioja van, nekem is...idén 5 maratont nyomtunk végig, ebbõl 2 elég saras volt...bírták, én csak egyszer állítottam utána...szóval ha kevés pénzed van, akkor alivio...szerintem legalábbis..

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
aha.. elöször meg akarom állapíteni érdemes-e még foglalkozni ezzel a váltóval vagy dobjam ki/adjam el...
de az rx100 állítólag országúti váltó
nemtom jelet-e ez vmit de sztem nem lehet olyan strapabíró mivel oda nem kell annyira strapabíró [sztem]

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Nekem már több problémám is megoldódott itt, a szervíz helyett. Vagy ha nem, legalább tanulhat az ember valamit. Fizetni ráér azután is...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
csak hát az sokba kerül... azért át kell gondolni ezt