Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak...
Indította
findli
, 2002. március 05. 23:17
Írta 2004. április 27. - 13:06

Írta 2004. április 27. - 12:45

vasárnap or szombat, Atombá und LCS brádá' und természetesen mí tú...
hja! és mostani hétvége...
krájing ezek szerint Nálam is...
hja! és mostani hétvége...
krájing ezek szerint Nálam is...

Írta 2004. április 27. - 12:12

Para: ez a mostani hétvégét jelenti? Mert akkor nekem sajna nem lesz jó! Hacsak nem vasárnap, bár ezt sem hinném:
1. Jönnek sopronból a Prájcer Petiék és õk itt Pesten akarnak zúzni. Nekem meg mint házigazdának velük illik lennem.
2. A május egy, meg a csatlakozás miatt tele lesz a város jobbnál jobb koncertekkel meg rendezvényekkel, amelyekrõl nem akarok lemondani.
Szóval ha most mentek, akkor bár könnyes szemmel, de nemet kell mondanom.
1. Jönnek sopronból a Prájcer Petiék és õk itt Pesten akarnak zúzni. Nekem meg mint házigazdának velük illik lennem.
2. A május egy, meg a csatlakozás miatt tele lesz a város jobbnál jobb koncertekkel meg rendezvényekkel, amelyekrõl nem akarok lemondani.
Szóval ha most mentek, akkor bár könnyes szemmel, de nemet kell mondanom.
Írta 2004. április 27. - 11:48

Sziasztok!
Bringázáshoz partnereket keresek!
Hûvösvölgy Solymár és hasonló irányban.
ide írjatok: a.solyom@enternet.hu
;D
Bringázáshoz partnereket keresek!
Hûvösvölgy Solymár és hasonló irányban.
ide írjatok: a.solyom@enternet.hu
;D
Írta 2004. április 27. - 11:42

Ha ez azt jelenti, hogy hétvégére két napra felmentek a Mátrába akkor csatlakoznék. Én már terveztem ezt régen, csak egyedül nem olyan jó, mint ha többen.
Írta 2004. április 27. - 11:21

ugribugribanda und fotográferz fidzselem... hétvége... mátra... bánya... :
konkrétabbat cáming sún...
elméletileg héten redi a két naj kerekem
zúúúúúúúúzás... 8)
péef voltam

konkrétabbat cáming sún...
elméletileg héten redi a két naj kerekem

zúúúúúúúúzás... 8)
péef voltam
Írta 2004. április 27. - 08:06

Ajándék:
A nyitórendezvényünk valamennyi résztvevõje ingyenes pilisi kerékpáros-térképet kap.
Király, a mostani már kicsit viseletes.
Írta 2004. április 26. - 22:42

Mellon, jó az az NRS, inkább azt javasolnám, mint a Meridát. Bírják azért ezek a gépek, ha starapásabbat akarsz, akkor általában az más geometriát és aktívabb teleszkópot is jelent, amivel meglepetések érhetnek, ha nyomni szeretnéd (ld. valami fehér S betûs izé 

Írta 2004. április 26. - 22:27

Mellon!
Esetleg nézd majd meg a villanyak-stucni-kormány kapcsolódásokat is, egyszer nekem onnan jött "repedtfazék" nyekergés...
Péter
Ui:Jó az a Matts!
Esetleg nézd majd meg a villanyak-stucni-kormány kapcsolódásokat is, egyszer nekem onnan jött "repedtfazék" nyekergés...
Péter
Ui:Jó az a Matts!

Írta 2004. április 26. - 17:56

Hölgyek, urak!!
Nem tudom, hogy ide tartozik-e? De inkább ide teszem ezt a meghívót.
Ma kaptam, remélem sokakat fog érdekelni.
Magyar Kerékpárosklub
HUNGARIAN CYCLISTS’ CLUB
MEGHÍVÓ
Ezúton szeretnénk meghívni a Dunakanyar Kerékpáros Turisztikai Rendszer megnyitójára.
A Dunakanyar Kerékpáros Turisztikai Rendszer keretén belül a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával:
tematikus kerékpáros túra útvonalhálózatot tábláztunk ki, melyhez kapcsolódóan
kerékpárosbarát vállalkozói hálózatot (vendéglátók, szállásadók, szervizek) hoztunk létre és
promóciós eszközöket (prospektus, térkép, honlap, képeslap) készítettünk el.
Helyszín: Pilisi Parkerdõ Rt., Pap-rét
Idõpont: 2004.május 2., 12.00
Megközelítés:
Edzett túrázók, hegyikerékpárosok számára az útvonal-avató túra 8.00 órakor indul a Batthyány térrõl, és közel 70 km megtétele után éri el Pap-rétet erdei ösvényeken, földutakon és erdészeti aszfalt utakon.
A családok és a könnyed kirándulást kedvelõk számára 10.00 órakor, a szentendrei HÉV-végállomásról vezetõvel indul a könnyebb túra.
Azoknak akik csak ízelítõt kívánnak kapni a kerékpáros túrázás hangulatából, a Hegytetõ parkoló felõl (a Pilisszentlászló – Szentendre mûút mellett) kerékpáron (vagy gyalog) 3 km megtétele után érhetik el a rendezvény helyszínét. A Hegytetõ parkolótól a túra 11.00-kor indul.
Program:
12.00 – 12.30 Megnyitó (GKM, KMRFT, MK, PP Rt., DINP)
12.30 – 13.30 Fórum az erdei kerékpározás, kerékpáros turizmus lehetõségeirõl
Ellátás:
Piknik jellegû, melyet a rendezõk biztosítanak.
Ajándék:
A nyitórendezvényünk valamennyi résztvevõje ingyenes pilisi kerékpáros-térképet kap.
Harangvölgyi András Bodor Ádám
Sportaktív Egyesület Happy Bike
Balogh Gábor
Magyar Kerékpárosklub
Nem tudom, hogy ide tartozik-e? De inkább ide teszem ezt a meghívót.
Ma kaptam, remélem sokakat fog érdekelni.
Magyar Kerékpárosklub
HUNGARIAN CYCLISTS’ CLUB
MEGHÍVÓ
Ezúton szeretnénk meghívni a Dunakanyar Kerékpáros Turisztikai Rendszer megnyitójára.
A Dunakanyar Kerékpáros Turisztikai Rendszer keretén belül a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával:
tematikus kerékpáros túra útvonalhálózatot tábláztunk ki, melyhez kapcsolódóan
kerékpárosbarát vállalkozói hálózatot (vendéglátók, szállásadók, szervizek) hoztunk létre és
promóciós eszközöket (prospektus, térkép, honlap, képeslap) készítettünk el.
Helyszín: Pilisi Parkerdõ Rt., Pap-rét
Idõpont: 2004.május 2., 12.00
Megközelítés:
Edzett túrázók, hegyikerékpárosok számára az útvonal-avató túra 8.00 órakor indul a Batthyány térrõl, és közel 70 km megtétele után éri el Pap-rétet erdei ösvényeken, földutakon és erdészeti aszfalt utakon.
A családok és a könnyed kirándulást kedvelõk számára 10.00 órakor, a szentendrei HÉV-végállomásról vezetõvel indul a könnyebb túra.
Azoknak akik csak ízelítõt kívánnak kapni a kerékpáros túrázás hangulatából, a Hegytetõ parkoló felõl (a Pilisszentlászló – Szentendre mûút mellett) kerékpáron (vagy gyalog) 3 km megtétele után érhetik el a rendezvény helyszínét. A Hegytetõ parkolótól a túra 11.00-kor indul.
Program:
12.00 – 12.30 Megnyitó (GKM, KMRFT, MK, PP Rt., DINP)
12.30 – 13.30 Fórum az erdei kerékpározás, kerékpáros turizmus lehetõségeirõl
Ellátás:
Piknik jellegû, melyet a rendezõk biztosítanak.
Ajándék:
Harangvölgyi András Bodor Ádám
Sportaktív Egyesület Happy Bike
Balogh Gábor
Magyar Kerékpárosklub
Írta 2004. április 26. - 16:25

Persze, szeretettel látjuk õket. Persze a távokat, hogy mire számítsanak, mit bírnak, majd elõre beszéljük meg.
És invitáld a fórumra is! Hadd ismerjük meg addig is õket.
És invitáld a fórumra is! Hadd ismerjük meg addig is õket.
Írta 2004. április 26. - 16:25

Marton: Semmi gond, ezt az ûrlapot lesznek szivesek kitölteni, 2000Ft illetékbélyeget felragaszt, csatolnak hozzá részletes önéletrajzot (angolul és magyarul), erkölcsi bizonyítványt, 2 teljes alakos fotót (1 bikinis, 1 bringás szerkóban), igazolást a a helyi hitközségbõl, és majd elbíráljuk az igényt ;D
Írta 2004. április 26. - 16:16

Írta 2004. április 26. - 15:45

Kicsit technokrata lett ez az utolso néhány hozzászólás, de ez 1álltalán nem gond.
Visszazökkenék 1 kicsit a Topic nevéhez közelálló dologgal.
Vasárnap gyalogtúrán voltam a Pilisben és találkoztam 2 bike-os lánnyal, akik nagyon szeretnének bringás társakat találni. 1böl ez a topic jutott eszembe, úgyhogy ha esetleg valami túra lenne UVH-s indulással valamelyik 7végén odainvitálnám õket.
üdv: MARCI
Visszazökkenék 1 kicsit a Topic nevéhez közelálló dologgal.
Vasárnap gyalogtúrán voltam a Pilisben és találkoztam 2 bike-os lánnyal, akik nagyon szeretnének bringás társakat találni. 1böl ez a topic jutott eszembe, úgyhogy ha esetleg valami túra lenne UVH-s indulással valamelyik 7végén odainvitálnám õket.
üdv: MARCI
Írta 2004. április 26. - 15:05

Jenõ: ebbõl az a tanulság, hogy az embernek tényleg ne legyen elõítélete
Tyitó outija is "gubiból" van 8)
Muci: Bár úgy lenne, ámbár ezeket a lehetõségeket én is végignéztem.
Elsõ körben eleve a középrész volt a gyanús, mert tekerés közben jelentkezett elõször a problém.
Viszont a hang elölrõl jön, és akkor is zörög, ha nem vagyok a biciklin, csak álva rázom. Nyeregcsövet kiszedtem nem jöttt ki belöle szutyok (a házban ettõl még lehet dzsuva)
A merevítõ lemez alá wd-40t fújtam (nem gyõztem törölgetni utána a vázat), de semmi hatás...
És olyan "szép" fémes hang...
Nyeregcsõ bilincs, kulacstartó (ezt közben el is törtem, most ez is zörög már...) bowdenházak, vezetékek mind csekkolva, negatív.
Elsõ váltót nem néztem, ámbár a sram kompozit ház szerintem nem nyöszörögne így, és az sem elöl van :-\ Meglátom a factorban találnak-e valamit, már ha fogalakoznak vele egyátalán.

Tyitó outija is "gubiból" van 8)
Muci: Bár úgy lenne, ámbár ezeket a lehetõségeket én is végignéztem.
Elsõ körben eleve a középrész volt a gyanús, mert tekerés közben jelentkezett elõször a problém.
Viszont a hang elölrõl jön, és akkor is zörög, ha nem vagyok a biciklin, csak álva rázom. Nyeregcsövet kiszedtem nem jöttt ki belöle szutyok (a házban ettõl még lehet dzsuva)
A merevítõ lemez alá wd-40t fújtam (nem gyõztem törölgetni utána a vázat), de semmi hatás...
És olyan "szép" fémes hang...
Nyeregcsõ bilincs, kulacstartó (ezt közben el is törtem, most ez is zörög már...) bowdenházak, vezetékek mind csekkolva, negatív.
Elsõ váltót nem néztem, ámbár a sram kompozit ház szerintem nem nyöszörögne így, és az sem elöl van :-\ Meglátom a factorban találnak-e valamit, már ha fogalakoznak vele egyátalán.
Írta 2004. április 26. - 14:43

Én is a koszra gondolnék elõször. Nekem a nyeregcsõ adott ilyen fémes ropogó hangot, és igen, a tisztítás, meg hogy jobban meghúztam a bilincset, segített.

vendég_Charon_*
Írta 2004. április 26. - 14:20

Az est negatívuma, hogy a váz elejébõl oldal irányú terheléskor, így tekeréskor is, folyamatos nyöszörgõ fémes hang hallatszik. Félek eza váz közelgõ haálát jelzi :'(, bár alapos mosás után sem találtam repedést rajta, igaz ebben nem vagyok mester, az én szememet elkerülik ezek az apróságok.
Soxor elõjött probléma, csak egy apróságot mondok: nem mindig a nyeregcsõ, vagy a kcs a ludas! Van, hogy az elsõ váltó rögzítése az! Ezt meg kicsit egyszerûbb leszedni megpucolni és visszarakni.
Remélem segítettem Mellon. Nálam ez volt anno a gond.
P.s.: Ha kézzel bizgerálod, nem fog elõjönni a hang semmiképpen sem.
Írta 2004. április 26. - 13:20

Én a polarxemet fejlesztgettem a hétvégén: kapott egy tiagra országúti (kiskanalas) váltót, meg egy deore pöckölös váltókart, így a bmx pályás kigyorsításoknál végre nem esik le a lánc egy fokozattal pont az ugrató elõtt, ahogy eddig tette. Volt már kellemetlen esésem belõle! 
Amúgy otthon tekertünk, mert a srácok építettek (építenek) egy dh pályát (remélhetõleg még idén lesz rajta verseny is). Még nincs teljesen kész, de merev vázzal elég halálos. Én szégyen szemre néhány helyen csak láblerakással tudtam lejönni elsõre. Mindenesetre magyar viszonylatban nagyon színvonalas lesz (lesz benne north shore ugrató, döntött kanyarok, letörések, tiszta kõ vízmosás, tíz centis peremekkel, tekerõs szakaszok) és 1,2 km.
Furcsa, hogy 8-10 éve az akkori ósdi cc (teljesen merev váz, canti fékek)gépeinkkel kevésbé zsibbadtam le. Lehet, hogy 15-17 évesen még terhelhetõbbek vagyunk?

Amúgy otthon tekertünk, mert a srácok építettek (építenek) egy dh pályát (remélhetõleg még idén lesz rajta verseny is). Még nincs teljesen kész, de merev vázzal elég halálos. Én szégyen szemre néhány helyen csak láblerakással tudtam lejönni elsõre. Mindenesetre magyar viszonylatban nagyon színvonalas lesz (lesz benne north shore ugrató, döntött kanyarok, letörések, tiszta kõ vízmosás, tíz centis peremekkel, tekerõs szakaszok) és 1,2 km.
Furcsa, hogy 8-10 éve az akkori ósdi cc (teljesen merev váz, canti fékek)gépeinkkel kevésbé zsibbadtam le. Lehet, hogy 15-17 évesen még terhelhetõbbek vagyunk?

Írta 2004. április 26. - 13:15

Mellon ! A nyekergés még nem biztos, hogy a váz életének végét jelzi. Ált. tipikus Matts probléma. 2 oka szokott lenni: 1.) Kosz a középrészben: megoldás: középrész, nyeregcsõ kiszed, kitakarít beken, nyeregcsõ felõl éredemes tömíteni, ha poros, sáros körülmények között is mész (pld. egy 2 cm es belsõdarabbal) 2.) Kosz az alsócsõ és a fejcsõ közötti merevítõlemez alatt: Ez nehezebb lehet megszüntetni: Takarítás + spray (TF2 stb) befújása.
Írta 2004. április 26. - 13:04

Jah, és azt még meg sem említettem, hogy másnap Devecserben roma forrásból sikerült hozzájutnom egy tökéletes állapotban lévõ PUCH márkájú nõi vázat városi biciklihez - 3000.-HUF ért!!!!!
Mivel nincsenek elõitéleteim, nem mondom, hogy meglehet ennek valaki valahol nem örül ennyire ;D
Hát ez van, most netes bringás vagyok :'(,
Azért engem egy picit zavarna, ha valaki siratná azt a bringát, de mivel ott a roma népesség az ausztriai lomtalanítások "termésének" kiárusitásából él, és még szado-mazo tangát is láttunk (Oscar szerint az is használt volt brrrrrrr

Azért kitartás Mellon! Majdcsak elmúlik ez a rossz idõszak! !!!!