Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
De jó, legalább valaki érti, mert miután beírtam én is csodálkoztam magamon ;D, csak nem tudtam olyan értelmesen leírni, ahogy a hölgy elmondta a TV-ben.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nem lesz lassú, csendes áztató esõ, hanem ugyanaz a mennyiség fog leesni olyan formában mint tegnap.

Ja és közte meg aszály. 8)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

idõjárás átalakulása, ami nem hoz több csapadékot, csak hevesebb viharokat és nagyobb mennyiségû esõ fog leesni egy-egy alkalommal - de kevesebbszer.

Hát én ezt nem értem!
A csapadék ugye esõt jelent? Tehát akkor ha leforditom:
" nem lesz sok esõ, de lesznek hevesebb viharok és több esõ - de kevesebbszer" ???

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Holnapután: A farkasos részen meg fetrengtek a röhögéstõl az etológus ismerõseim .

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
A kõolajról pont az ehavi National Geographic-ban van egy jó nagy cikk és semmi jót nem mondanak. Csak annyit, hogy igencsak apadóban vannak a kutak és bár várható újabb olajmezõk felfedezése, azok se fognak sokáig tartani. Minimum 5 maximum 40 évre becsülik az olajkrizis kezdetét. A tudósok csak az idõben nem értenek egyet, a krizis már nem kérdés.
Van egy megdöbbentõ légifelvétel Dubairól, ahol a város mellett az óceába egy hatalmas szigetrendszert épitettek föl, igy készülvén arra az idõre, amikor az olaj már nem biztositja többé az országot. Ezért most elkezdik kiépiteni a túrizmust és egy tengeri parkot akarnak létrehozni szállodalánccal a város mellett.
Az ûrbõl készitett felvételen ezek a mûszigetek legyezõpálma levélre emlékeztetnek, ahogy kinõnek egymásból. Nem semmi.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

nem hoz több csapadékot, csak hevesebb viharokat és nagyobb mennyiségû esõ fog leesni egy-egy alkalommal - de kevesebbszer.

Korrekt. ELTE éghajlattan rulz. Tudományos cikkek szólnak ilyenrõl.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Bizony! Bizony!
Pl. ÉN!!! :D :D

Charon: hát igazán nem érted? Lelkesen szeretne õ is a kivégzõk sorába állni. ;D

Jaaaa! ;D ;D ;D ;D
A francba. ;)

A holnapután egy hatalmas baromság, ilyen gyorsan nem történhet meg soha, kicsit elszálltak az ipsék, egyébként van valóságalapja.

Az meg, hogy most ennyi esõ van, az lenne a normális, csak megszoktuk, hogy évek óta korán jött a nyár.

A viharokról meg annyit, hogy voltak - évrõl évre. Lásd pl tavaly, vagy tavalyelõtt Ausztria, az elõtti évben Csehország. (mikor merre nyaraltam éppen ;))

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Valami meteorológusféle mondta a Tv-ben, hogy várható az idõjárás átalakulása, ami nem hoz több csapadékot, csak hevesebb viharokat és nagyobb mennyiségû esõ fog leesni egy-egy alkalommal - de kevesebbszer.
Meg olyat is olvastam, hogy egyre több felhõ kering a légkörben, ami visszaszorítja a glogális felmelegedést, mert nem engednek át annyi napfényt.
Meg a kõolajkészlet is kifogyóban

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
huhhh, hát örülök neki, hogy nagyjábó idéig úgy fest mindenki túl élte a tegnapit... nem volt semmi... :(

Don: nagy károk vannak felétek?

hétvégére megen nedves idõt mondanak... :P

péef

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Bizony! Bizony!

Charon: hát igazán nem érted? Lelkesen szeretne õ is a kivégzõk sorába állni. ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Emberek, gondoltam rátok tegnap. Épp Kútvölgyi kórházban ücsörögtem, és hirtelen kiment az áram, úgy ültünk ott tizen az üres sötét folyosón este8kor, mint valami balekok.

Egyébként akármit rizsázik is a meteorológus az egyik újságnál (már nem tudom hol is olvastam véleményét), az ilyesmi viharok nem természetesek, mivel nem is emlékszem ilyesmire a gyerekkoromból sem. Voltak, persze, de nem ilyen gyakorisággal, mint idén.
Nagyon durva, hogy már egy ilyen "kisebb" vihar mit okozott tegnap az országban!
Miskolcon tojásméretû jégdarabok?

Javaslom, mindenki nézze meg a "Holnapután" cimû katasztrófafilmet.(egy-két túlélési tippet is meg lehet tanulni) Érdekesmód ott hasonlóképpen kezdõdött minden. Na nem azt mondom, hogy jön a jégkorszak, csak épp furcsa az idõ, és szerintem igenis változik az éghajlat, egyre kiszámithatatlanabb lesz.

Tegnap találkoztam egy Hong-Kong-i ismerõsömmel, és õ mesélte, hogy náluk már április óta tombol a nyár, ilyet még nem pipáltak. A változások globálisak és ha akarjuk, ha nem, egy idõ után szembe kell néznünk velük és többé nem foghatjuk arra, hogy "csak a múlt ismétli önmagát".

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

Az üllõi úgy néz ki, mint ha utcai harcok lettek volna. Kidõlt hirdetõtáblák oszlopok, leszakadt felsõvezeték...mint Bronxban:)
Üdv:Thy

A Jászberényi út szintén így nézett ki, az autóknak át kellett térni a szemközti sávba, hogy ki tudják kerülni a kidõlt fákat.
Mi lesz Holnapután ???

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
andika: Que? ???

andika

andika

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Bizony! Bizony!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Charon!!!!!
Megöllekkkkk!!!!!!

;D ;D

Ja és persze: Érdekes...

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Szerintem a mi tegnapi jégesõnkhöz képest ez lufi!
Diónyi jegek jöttek, autók horpadtak, szélvédõk törtek és a fákról a leveleket mint ha leborotválták volna. A letört ágakról meg az útra mosott hordalékról már nem is beszélek.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Charon!!!!!
Megöllekkkkk!!!!!!
Bazzeg olyan vihar volt a hegyen, hogy csak 9 után tudtunk lejönni, addig is behúzódtunk a szikla alá:)
Ha már nem tudtunk szalonnát sütni, megettük kenyérrel:)
Ezúttal is köszönöm Szamócának a kenyeret, Konamanónak a kolbászt, Trifoéknak a hagymát, és a szalonnát...thommey a porszívó:)
Hazafelé már csak egy defekt nehezítette az utunkat (átkozott Flyweight 330), és miután Mellontól is elköszöntem iziben estem egyet a villamossínen kanyarodáskor:))))
Az üllõi úgy néz ki, mint ha utcai harcok lettek volna. Kidõlt hirdetõtáblák oszlopok, leszakadt felsõvezeték...mint Bronxban:)

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás

Charon visszatért. Újra teker. Nyomában szakad az esõ.
;)

;D ;D ;D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A sziklamászók most ázva-fázva ücsörögnek a HHH tövében, mert ahogy elindultam onnan elkezdett esni az esõ.
Mire leértem a Lánchídhoz, már szakadt. A BME elõtt pedig már akkora viharos erejû széllökések voltak, hogy le kellett szállni a bicóról.
;D
Tök poén.
Charon visszatért. Újra teker. Nyomában szakad az esõ.
;)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Jaaaajjjj, a sok pihent agyú. Mit is vállaltam én. ::) Ilyenekre, hogy lehet vigyázni? ???