De jó, legalább valaki érti, mert miután beírtam én is csodálkoztam magamon ;D, csak nem tudtam olyan értelmesen leírni, ahogy a hölgy elmondta a TV-ben.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak...
Indította
findli
, 2002. március 05. 23:17
Írta 2004. június 10. - 09:15

vendég_Charon_*
Írta 2004. június 10. - 09:09

Nem lesz lassú, csendes áztató esõ, hanem ugyanaz a mennyiség fog leesni olyan formában mint tegnap.
Ja és közte meg aszály. 8)
Ja és közte meg aszály. 8)
Írta 2004. június 10. - 09:08

idõjárás átalakulása, ami nem hoz több csapadékot, csak hevesebb viharokat és nagyobb mennyiségû esõ fog leesni egy-egy alkalommal - de kevesebbszer.
Hát én ezt nem értem!
A csapadék ugye esõt jelent? Tehát akkor ha leforditom:
" nem lesz sok esõ, de lesznek hevesebb viharok és több esõ - de kevesebbszer" ???
vendég_Charon_*
Írta 2004. június 10. - 09:06

Holnapután: A farkasos részen meg fetrengtek a röhögéstõl az etológus ismerõseim .
Írta 2004. június 10. - 09:05

A kõolajról pont az ehavi National Geographic-ban van egy jó nagy cikk és semmi jót nem mondanak. Csak annyit, hogy igencsak apadóban vannak a kutak és bár várható újabb olajmezõk felfedezése, azok se fognak sokáig tartani. Minimum 5 maximum 40 évre becsülik az olajkrizis kezdetét. A tudósok csak az idõben nem értenek egyet, a krizis már nem kérdés.
Van egy megdöbbentõ légifelvétel Dubairól, ahol a város mellett az óceába egy hatalmas szigetrendszert épitettek föl, igy készülvén arra az idõre, amikor az olaj már nem biztositja többé az országot. Ezért most elkezdik kiépiteni a túrizmust és egy tengeri parkot akarnak létrehozni szállodalánccal a város mellett.
Az ûrbõl készitett felvételen ezek a mûszigetek legyezõpálma levélre emlékeztetnek, ahogy kinõnek egymásból. Nem semmi.
Van egy megdöbbentõ légifelvétel Dubairól, ahol a város mellett az óceába egy hatalmas szigetrendszert épitettek föl, igy készülvén arra az idõre, amikor az olaj már nem biztositja többé az országot. Ezért most elkezdik kiépiteni a túrizmust és egy tengeri parkot akarnak létrehozni szállodalánccal a város mellett.
Az ûrbõl készitett felvételen ezek a mûszigetek legyezõpálma levélre emlékeztetnek, ahogy kinõnek egymásból. Nem semmi.
vendég_Charon_*
Írta 2004. június 10. - 09:03

nem hoz több csapadékot, csak hevesebb viharokat és nagyobb mennyiségû esõ fog leesni egy-egy alkalommal - de kevesebbszer.
Korrekt. ELTE éghajlattan rulz. Tudományos cikkek szólnak ilyenrõl.
vendég_Charon_*
Írta 2004. június 10. - 09:01

Bizony! Bizony!
Pl. ÉN!!!![]()
Charon: hát igazán nem érted? Lelkesen szeretne õ is a kivégzõk sorába állni. ;D
Jaaaa! ;D ;D ;D ;D
A francba.

A holnapután egy hatalmas baromság, ilyen gyorsan nem történhet meg soha, kicsit elszálltak az ipsék, egyébként van valóságalapja.
Az meg, hogy most ennyi esõ van, az lenne a normális, csak megszoktuk, hogy évek óta korán jött a nyár.
A viharokról meg annyit, hogy voltak - évrõl évre. Lásd pl tavaly, vagy tavalyelõtt Ausztria, az elõtti évben Csehország. (mikor merre nyaraltam éppen

Írta 2004. június 10. - 08:58

Valami meteorológusféle mondta a Tv-ben, hogy várható az idõjárás átalakulása, ami nem hoz több csapadékot, csak hevesebb viharokat és nagyobb mennyiségû esõ fog leesni egy-egy alkalommal - de kevesebbszer.
Meg olyat is olvastam, hogy egyre több felhõ kering a légkörben, ami visszaszorítja a glogális felmelegedést, mert nem engednek át annyi napfényt.
Meg a kõolajkészlet is kifogyóban
Meg olyat is olvastam, hogy egyre több felhõ kering a légkörben, ami visszaszorítja a glogális felmelegedést, mert nem engednek át annyi napfényt.
Meg a kõolajkészlet is kifogyóban
Írta 2004. június 10. - 08:22

huhhh, hát örülök neki, hogy nagyjábó idéig úgy fest mindenki túl élte a tegnapit... nem volt semmi... 
Don: nagy károk vannak felétek?
hétvégére megen nedves idõt mondanak...
péef

Don: nagy károk vannak felétek?
hétvégére megen nedves idõt mondanak...

péef
Írta 2004. június 10. - 08:20

Bizony! Bizony!
Pl. ÉN!!!![]()
Charon: hát igazán nem érted? Lelkesen szeretne õ is a kivégzõk sorába állni. ;D
Írta 2004. június 10. - 08:13

Emberek, gondoltam rátok tegnap. Épp Kútvölgyi kórházban ücsörögtem, és hirtelen kiment az áram, úgy ültünk ott tizen az üres sötét folyosón este8kor, mint valami balekok.
Egyébként akármit rizsázik is a meteorológus az egyik újságnál (már nem tudom hol is olvastam véleményét), az ilyesmi viharok nem természetesek, mivel nem is emlékszem ilyesmire a gyerekkoromból sem. Voltak, persze, de nem ilyen gyakorisággal, mint idén.
Nagyon durva, hogy már egy ilyen "kisebb" vihar mit okozott tegnap az országban!
Miskolcon tojásméretû jégdarabok?
Javaslom, mindenki nézze meg a "Holnapután" cimû katasztrófafilmet.(egy-két túlélési tippet is meg lehet tanulni) Érdekesmód ott hasonlóképpen kezdõdött minden. Na nem azt mondom, hogy jön a jégkorszak, csak épp furcsa az idõ, és szerintem igenis változik az éghajlat, egyre kiszámithatatlanabb lesz.
Tegnap találkoztam egy Hong-Kong-i ismerõsömmel, és õ mesélte, hogy náluk már április óta tombol a nyár, ilyet még nem pipáltak. A változások globálisak és ha akarjuk, ha nem, egy idõ után szembe kell néznünk velük és többé nem foghatjuk arra, hogy "csak a múlt ismétli önmagát".
Egyébként akármit rizsázik is a meteorológus az egyik újságnál (már nem tudom hol is olvastam véleményét), az ilyesmi viharok nem természetesek, mivel nem is emlékszem ilyesmire a gyerekkoromból sem. Voltak, persze, de nem ilyen gyakorisággal, mint idén.
Nagyon durva, hogy már egy ilyen "kisebb" vihar mit okozott tegnap az országban!
Miskolcon tojásméretû jégdarabok?
Javaslom, mindenki nézze meg a "Holnapután" cimû katasztrófafilmet.(egy-két túlélési tippet is meg lehet tanulni) Érdekesmód ott hasonlóképpen kezdõdött minden. Na nem azt mondom, hogy jön a jégkorszak, csak épp furcsa az idõ, és szerintem igenis változik az éghajlat, egyre kiszámithatatlanabb lesz.
Tegnap találkoztam egy Hong-Kong-i ismerõsömmel, és õ mesélte, hogy náluk már április óta tombol a nyár, ilyet még nem pipáltak. A változások globálisak és ha akarjuk, ha nem, egy idõ után szembe kell néznünk velük és többé nem foghatjuk arra, hogy "csak a múlt ismétli önmagát".
Írta 2004. június 10. - 08:02

A Jászberényi út szintén így nézett ki, az autóknak át kellett térni a szemközti sávba, hogy ki tudják kerülni a kidõlt fákat.Az üllõi úgy néz ki, mint ha utcai harcok lettek volna. Kidõlt hirdetõtáblák oszlopok, leszakadt felsõvezeték...mint Bronxban:)
Üdv:Thy
Mi lesz Holnapután ???
vendég_Charon_*
Írta 2004. június 10. - 07:40

Írta 2004. június 10. - 07:28

vendég_Charon_*
Írta 2004. június 10. - 07:19

Írta 2004. június 10. - 06:53

Szerintem a mi tegnapi jégesõnkhöz képest ez lufi!
Diónyi jegek jöttek, autók horpadtak, szélvédõk törtek és a fákról a leveleket mint ha leborotválták volna. A letört ágakról meg az útra mosott hordalékról már nem is beszélek.
Diónyi jegek jöttek, autók horpadtak, szélvédõk törtek és a fákról a leveleket mint ha leborotválták volna. A letört ágakról meg az útra mosott hordalékról már nem is beszélek.
Írta 2004. június 09. - 23:05

Charon!!!!!
Megöllekkkkk!!!!!!
Bazzeg olyan vihar volt a hegyen, hogy csak 9 után tudtunk lejönni, addig is behúzódtunk a szikla alá
Ha már nem tudtunk szalonnát sütni, megettük kenyérrel:)
Ezúttal is köszönöm Szamócának a kenyeret, Konamanónak a kolbászt, Trifoéknak a hagymát, és a szalonnát...thommey a porszívó
Hazafelé már csak egy defekt nehezítette az utunkat (átkozott Flyweight 330), és miután Mellontól is elköszöntem iziben estem egyet a villamossínen kanyarodáskor:))))
Az üllõi úgy néz ki, mint ha utcai harcok lettek volna. Kidõlt hirdetõtáblák oszlopok, leszakadt felsõvezeték...mint Bronxban:)
Megöllekkkkk!!!!!!
Bazzeg olyan vihar volt a hegyen, hogy csak 9 után tudtunk lejönni, addig is behúzódtunk a szikla alá

Ha már nem tudtunk szalonnát sütni, megettük kenyérrel:)
Ezúttal is köszönöm Szamócának a kenyeret, Konamanónak a kolbászt, Trifoéknak a hagymát, és a szalonnát...thommey a porszívó

Hazafelé már csak egy defekt nehezítette az utunkat (átkozott Flyweight 330), és miután Mellontól is elköszöntem iziben estem egyet a villamossínen kanyarodáskor:))))
Az üllõi úgy néz ki, mint ha utcai harcok lettek volna. Kidõlt hirdetõtáblák oszlopok, leszakadt felsõvezeték...mint Bronxban:)
Írta 2004. június 09. - 21:00

vendég_Charon_*
Írta 2004. június 09. - 20:12

A sziklamászók most ázva-fázva ücsörögnek a HHH tövében, mert ahogy elindultam onnan elkezdett esni az esõ.
Mire leértem a Lánchídhoz, már szakadt. A BME elõtt pedig már akkora viharos erejû széllökések voltak, hogy le kellett szállni a bicóról.
;D
Tök poén.
Charon visszatért. Újra teker. Nyomában szakad az esõ.
Mire leértem a Lánchídhoz, már szakadt. A BME elõtt pedig már akkora viharos erejû széllökések voltak, hogy le kellett szállni a bicóról.
;D
Tök poén.
Charon visszatért. Újra teker. Nyomában szakad az esõ.

Írta 2004. június 09. - 15:26

Jaaaajjjj, a sok pihent agyú. Mit is vállaltam én. :
Ilyenekre, hogy lehet vigyázni? ???