Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
findli: köszike...  ::)

Remélem a kövi jobban teccik', és esetleg Ti is jöttök... (nehogymá'egydû'hajjakme'... ;D )

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
Para: ez igen! Minden elismerésem (és nem csak az útért, hanem a beszámolóért is ;D)!!! Fõleg ilyen idõjárási körülmények között!

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Lens: Én megyek DMra, és az ott alvással is megpróbálkozok, bár nekem nincs füldugóm  :'(.
Mi lesz a hétvégi pályabejárással? Oda kik jönnének? Jó lenne eldönteni melyik nap lészen. Nekem a vasárnap jobb lenne, de a szombat is +oldható, csak akkor úgy kell szerveznem a programomat.
Node inkább mindjárt így kérdezem:
Vasárnap pályabejárás? :)

Mellon

Ui.: Van egy elárvult hobby nõi rajtszámom a DMra  :'((nevezetem egy lány nevében is, de most rájött, hogy neki mégse jó az idõpont). Szerintetek ezt vissza lehet váltani még, vagy esetleg átadható valaki másnak? Tudja valaki annak a kölcsönzõnek nevét esetleg telefonszámát, ahol neveztünk?

Ui2.: Anybody jár ma este Normafa felé?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
ZSolti: köszi az infót! Ezek szerint nyomtatnom kell plakátokat a ahtvaniaknak, mert akit kérdeztem nem tudta... ::)

:D

Majszolok...izé... MAJD SZÓLOK! Természetes!

Péef

zsolti

zsolti

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Hali!

Para! Ha jössz Lillafüred felé szólj elõtte, Gyöngyöstõl tudok társulni, hogy ne legyen gond egyedül hagyni a bringát.

Egyébként Hatvanban a központban van egy sok fás park, benne egy KÚT!!

Ja és Bécsbõl haza 320 kilcsi 27-es átlaggal sem volt semmi. Nem dicsekedésképp, tudom, hogy TI is képesekvagytok rá. Csak pofaszél ne lett volna sok. Nem gondoltam volna, hogy a Duna mentén keleti szél is tud fújni. Hát az volt, de akkora, hogy szinte lobogtam a bringán.

Zsolti.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
pix: Bükkszék a Bükk északi területén található, itt tör fel a európaszerte ismert Salvus-víz, melynek ha jól tudom nagy jód és só tartalma van, melytõl igen büdös, és keserû, de nagyon jó gyomor panaszokra belsõleg, külsõleg pedig izületekre... Hõmérséklete asszem 60fok körül van... Két medencében található meg ez a víz, egy medence általában leeeresztve áll, míg egy nagy, hideg vizes, feszített tükrõ medence van... Na meg persze egy csúszda is található itt, ammi a közép-európa legnagyobb csúszdája... ami egy álllat!

Van nagy füves területe, öltözõ... És van egy ifjúsági tábor is feltte faházakkal...

Más csúszdás helyek: Hajdúszoboszló, Miskolc-tapolca, Tiszafüred

Ezek közül szoboszlón csúszda park van!

Na csõváz...

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Para, errõl a Büxék dologról mesélnél kicsit bõvebben? Felizgatta a fantáziámat!
+ ismer valaki valahol itthon viziparkot csúszdákkal és egyéb jó dolgokkal?
+ egy délután lezúzhatnánk a pap-szigeti strandra, 5 után ingyenes, és van egy jó kis mászófal, amirõl be lehet ugrani a vízbe 4 m-rõl, kircsi! :) Utána pedig literes sör a szentendrei pizzázóban (ugye Aszta?  ;D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

br: csak bele ne érjen a bilibe a kezed!

Ehh.. ezt miért kaptam??  :-[ :-[ :-/ :)

Lehet, hogy 100-150et nem nehéz, de 200 körül már azért... szal gondolm azt is tekerni kell :)

egyébként azt tervezem, hogy Debrecen-Bánkút-Saújhely :)

ez jó, mert ebben már szint is van :P

na majd ha nagy leszek... ::) :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
br: csak bele ne érjen a bilibe a kezed!

amúgy országútival nem nagy kunszt 100-150kilics tlenyomni!  :P ;D

Bezzeg egy 2,35"os külsõvel megáldott montival! Hmmm...

Közben kitaláltam a legközelebbi CÉLt!

Bükkszék, ahol termálvizes strand van, közép-európa legnagyobb csúszdájával, hidegvizes-feszített tükrû medencével... ahhhh... locsi-locsi ;D ;D ;D

Távot holnapra kiszámolom (emlékeimbõl számolgatva most úgy 110km oda... és vissaz is...), de valszeg egy ott alvás, vagy ergy éjszakai bulival átéccakázás is beleférne...

NA majd jelentkezem ez ügyben...
PéeF voltam...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Pf: én meg azt tervezgetem, hogy beszerzek egy használt, ósdi oúti gépet óccsóért, és akkor azzal megyek majd nagyokat, közben meg fejlesztem "cc" gépemet, és azzal majd megyek alpokba, és egésznap csak mászni-mászni-mászni fogok ;D ;D LOL

basszus, lehet, hogy az a baj, hogy 20 perce keltem, aztán még ébren álmodozom :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
amit kihagytam a túráról:

megtett táv: 172,6km
névleges tekerési idõ: 7h: 57m: 56s
valós idõ: 10h: 5m: 12s
névleges átlagsebesség: 21,5km/h (!)
valós átlagsebesség: 17,3km/h

NA PUSSZ mindenkinek...

Legközelebb, ha ráveszem magam ilyednre, 200 alatt nem állok meg... (Én ütõdött már tervezgettem is: HATVAN-GYÖNGYÖS-PARÁD-EGER-LILLAFÜRED és vissza... etappe: 260km körül... :-P)

PéeF

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Mi úgy néz ki megyünk, és ott is alszunk.  

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
SZIASZTOK TOPIKLAKÓK!

Légyszi mondjátok el, hogy ki az,aki indul közületek a DM-en, ami egyébként már a jövô héten van!!!, és ki az, aki ott is alszik majd!

:-* :-* :-*

Ja, to Para: fönti jókívánságod bevált: yoghurtot eszem, és most tök jó hüvi van. Ilyet máskor is kívánj.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:o Ló-ó-ó??

ehh... na ja... végülis... miért ne? HJA! EGY IGÁSLÓ! EGY ÁLLAT! Ó-IGEN! ;D ;D ;D

regenerálódás: másnap elég ügyes brékdenszt nyomtam le felkelés címen az ágyban, de d.u. ra csak a karjaim égtek... az egészet csak a derekam sinylette meg igfazából, meg a sejhajjom....

ahhh... hasznosi várrom! MEGYEK!!!!!!!!!!

Joghurtos HÛVÖSEBB NAPOT! PéeF voltam

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Para! Ez nem semmi beszámoló volt, ez igen, egy csúcs! Gratula neked, te, kutak bajnoka, vénasszonyok és kutasok kérdezôje, izzadások hôse.

Gondolom a zene azért sokszor beleszólt teljesitményedbe, mert -fôleg mikor monoton az út - ez ad energiát és kedvet az embernek.

A pénz dolgot igy már értem, de én ezért viszek magammal mindig lakatot.

10 liter viz! Wáóóóó, az nem semmi ám!!! Ennyit egy ló iszik.  ;)

Gyors regenerálódást, tápláló yoghurtot,

Lens

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
BRUCE: egyrészt a sok futót kerülgetni nem igen volt kedvem, más részt hiába "csak" annyi amennyi oda Kékes, tudom,  hogy iszonyat szívató tud lenni...

PéeF

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Pf: én is csak elismerõen bólogatni tudok!! 170kilcsi azért nem csekélység, gratula!

És mondd: egy csöpp késztetést sem éreztél Mátraházánál (remélem most nem cseréltem fel füredet házával...), hogy a Kékes felé kanyarodj?

Én, hiába tudnám, hogy nem bírom ki, meg hogy még 100, vagy nemtom hány km van hátra, mégis nagyon nagyon fájó szívvel haladtam volna el a keresztezõdés mellett galya felé...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Lens: pénz volt nálam, de nem nagyoön szerettem volna kinn hagyni a kicsikém a két kulaccsal, kilóméterórával, pumpával, szerszámokkal... ezeket meg levenni, eltenni, elõvenni, feltenni, nem nagyon volt kedvem... az megint más lett volna, ha nem egyedül megyek...

Csõváz és hátszél...
Joghurt és MAXIMUS PARAFEREECUS... 8)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
...

Aranyos kis település ez is... Kár hogy a végébe építették azt a behemót és ormótlanul nagy S*LE tejüzemét... Nagyon nem passzol a környezetbe... :( Pár száz méterrel a hasznosi tábla után máris Pásztó belterületén robogtam, kutat kémlelve... És hihetetlen! Ott volt! VOLT! értitek? Nem Amper... VOLT! :-P Ez x@r poén volt...d e akkor mennyei... ;) Szal ismét kulcs töltés, és nyomulás tovább. Innentõl Hatvanig kín volt... Ráadásul kicsit eltévesztettem az utat, így a 21esen "tekertem", a vele párhuzamoasan haladó alsóbbrendû helyett... És miért sajnos? Mert a 21esen tilos, azaz TILOS kerékpárral közlekedni... No, én eléggé meggyötört voltam már, így x@rtam rá, már elnézést...  :-[ 25kilómétert úgy tettem meg, hogy minden pillanatban, amikor felpillantottam, úgy éreztem, sose érem el élve a látóhatár széléén levõ kanyart... Aztán mégis elértem nagy nehezen... Közeb na hõmérséklet a csúcsára ért... A hideg vizem 10perc alatt pisi meleg lett!!! KAromon éreztem, vmit elb@sztam... Hatvamba érve gyorsan ismét víz után néztem, melyet most egy benzínkútnál kaptam... (csak azért nem küldök, a kutasnak puszit, mert férfi volt... de hálám érte... ) Hátra volt még 35km! és Én kezdtem érezni a teljesítõ képességem határát... Az óra 140km-t mutatott, a nap szinte totál a legmagasabb ponton állt... Má rott tartottam, hogy 15-20 percnyi "tekerés" után le kellett állnom egy útszéli árnyékba pihizni... :D Ari volt, amikor két prosti mellett küzdöttem el magam, és Õk oda kiálltottak, hogy "Gyere szép fiú egy menetre!" :D asszem nekem az már a halál lett volna... ;D Hihetetlen módon eljutottam Aszódig, ahol ismét találtam KUTAT! Ohhh... milyen csekélységnek is tudunk néha örülni... ;) Aszód után ismét találkoztam az oda fele "megismert" országútisokkal (hárman voltak, és nagyon jó fejek voltak... hajtottak, KÖSZÖNTEK!) és ismét KÖSZÖNTEK, kérdeztéké hol jártam. Mikor mondtam merrre is, ELISMERÕEN bólogattak... Na, ismét erõ ment a lábaimba, és egy kilóméteren tartottam velük az iramot, majd lefulladtam... Ez van... Az uccsó 4kilcsit vánszorogva gurultam le, ettem még egy nagy adag fagyit beérve Gödöllõre, majdf otthon beestem a hideg tus aláááááááá....

Hát ennyi volt... Talán igaz sem volt... Aki nem hiszi járjon utánna, hisz az igazság oda át van, de csak h ahosszú szemcsés ariellel mosol, és ha Luidzsi átenged a kordonon... ;D

Külön köszönet: Lensvernek, aki kölcsön adta a fülhallgatóját és walkmanját (mellyel nem ki sfeltûnést eklltettem néhol ;D )...

Na PUUSSZ Mindenkinek! Túléltem! A kezemrõl ugyan a héten ráksalátának szüretelek, de csak a hátam érzem ...

HJa!
Csak úgy: a túra alatt 10LITER VIZET ITTAM MEG! (mindezt úgy, hogy egy decinyit nem eresztettem le az útszélére a csövön... ;) )

Na báááááááj! Péef voltam

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
...

Gyötörten huppantam le a kút melletti kõre (kõre! értitek? KÕRE! Nem homokra...a hhh... Mit nekem gödöllõi homokság..izé...dombság... ) Ismét jöhetett az alternatíva keresése... Egy büfé... de nem igazán szimpi... Egy sátras árus volt még. A kis csaj kérdésemre kedvesen a pár méterre álló faház felé invitált... hmmm... ;D nem félre értendõ, a csap odabenn volt... ahhh... minõ megkönnyebbülés volt! Ittam, ettem, kicsit irigykedve szemléltem a sok úszkáló kacsát, majd megindultam, de csak a bekötõ végéig jutottam, ugyan is a futók ekkorra odaértek... Borzadva figyletem a sok szenvedõt... Nem elég hogy futnak!, de ebben a melegben, ráadásul felfele! brrrr... aztán rájöttem Én sem vagyok teljesen normális... Szal minden tiszteletem az ott futóknak! A sarkon posztoló rendõr az általam megismert legnormálisabb "fakabátok" közé sorolható volt, kicsit szemlélt, majd szólt, hogy ha figyelek "rájuk", akkor a szemközti sávban eltekerhetek... Hmm... Köszöntem, és spuriztam is. Ó-igen! Nem kis terrorizálást hajtottam végre, amikor a kínok-közt felfele erölködõ kovogók mellett felfele el sprinteltem. ;D Aztán pár kanyarral feljebb visszavettem a tempóból, mert hirtelen elfoygott a levegõm... ez a magaslati dolog volt, biztos ;) ... Mminde közben persze szólt a zene fülemre, és amikor megláttam a Mátraházi Kékes-tetõi leágazást, pont elkezdõdött az AC/DC: Thunder szám... Majd amikor lejteni kezdett, és leszakítotttam az idáig vissazfogó láncokat ;) a szám az ütemesebb részéhez ért... koreografálni sem lehetett volna jobban! :D Rövidke repülés, majd a Galyatetõi bekötõn ismét mászás kezdeményeztem... Vagy nagyon rég jártam arra, vagy megnyújtották az utat, vagy vagy... de a végén már nagyon szenvedtem... egy kis gyaloglás is belefért(meg egy pici eléhezés...), de utam 84ik kilóméterénél, 19,8km/h-s átlagsebességgel felértem országunk második legmagasabb pontjára... Nahhh... Életem legfinomabb hambijait ettem ott! ;D Evés... fagyizás... pihi... ÉS EGY MÛKÖDÕ KÚÚÚT!!! Ó-igen! Oh-jessz! 8) Pancsiztam egy kicsit, mint hülye gyerek nyáron az esõ után a pocsolyában... ;D Miután már meguntam az ücsörgést, elindultam, de nem az elõször betervezett ösvényen, hanem a betonon... Így utólag jó döntés volt... Az út szépen lejtet, így végre isten igazából megint élveztem a menetet... Mátrakeresztes elõtt egy csodálatos panoráma nyílt elém rá a településre és a környezõ heygekre... A faluban aztán kényemre-kedvemre jóóól otthagytam egy 50el vánszorgó autót... Szeretem a hegyi falvakat... Mész...mész...mész... és aztán egy kis szünet után megiont mész... Két sor ház az út szélén, 3-4, vagy akár 5km-en kerezstül... A totál, fejbúbtól! taplig feketébe öltözött nénikék elég furcsán néztek rám... vagy már nem is néztek?? A melegben és a fekete ruciban nem csodáltam volna...  ::) Szépen komótosan tovább lejtett az út, így folyamatosan 35-40körül tudtam tartani a tempót... Aztán! Ahhh... Elém tárul taz a hely, amit a kranked megnézése, és "A" film forgatásának edöntése óta keresek!! Ahhh.... A hasznosi-víztározó kristálytiszta zöld víztükre, és a környéket egyedülállóam uraló meredeken a magasba szökõ, csupsz hegycsúcs, amin két közel 10méter magas, valaha a várnak szerves alkotórészét képezõ rom-torony... Húúúúúúú! Még az idén vissazkõ oda menni kamerával! :) Rögtön utánna be futottam Hasznos települéésére...

...