"Szerintem a töltõ teljesen rendbem van!
..."
Köszi az infót. Tetszenek a lámpáid.

Nem tudom, jól értelmezem-e a "2013-05-31, 17:05"-es hsz.-ed. Szóval a notebookokból bontott (jó minõségû) elvileg nem védett akkukban van rövidzár védelem? Ha igen, mi történik rövidzár esetén?
Nem próbált ki valaki egy ilyen akkut szándékosan rövidre zárni tesztelés céljából?
**
Próbáld ki, de szerintem így nem mûködik.
Belül a led-bõl kilépõ összes fényt kell, csak a felsõ tükör félbe terelni (mint az autó tompítottnál), hogy
a felsõ oldalról csak lefelé vetüljön. Ez az elmélet, szerintem próbáld ki.
Viszont (tükör helyett) nagy gyûjtõ lencsés vetítésnél lehet külsõ terelõ sík tükör lapot is használni felül
(burkolattal, mint a közlekedési lámpáknál).
A sima foncsorú lámám úgy világít, hogy középen van egy távolra szélesedõ, erõs fénykör. Azonkívül egy nagyon széles halvány fénykör.
Itthon a sötét elõszobában egy papírlappal letakartam a lámpa sík, kör alakú üveglapjának felsõ részét, és a halvány fénykör felsõ részre eltûnt. Igaz, nem terel, csak fed (nyel).
De szerintem kevésbé fogja zavarni a szembejövõ kocsist. Remélem.

Ez csak kezdetleges megoldásnak szánom. Majd még továbbgondolom.
**
3x CREE LED XML XM-L T6 LED 4000Lm Bicycle Light Bike Lamp HeadLight headLamp R1 | eBay
Egy ilyesmi...3 üzemmódot tud(alsó led, 2 felsõ led, mindhárom led)
Ledenként azthiszem 9W, de én általában a 2 felsõ ledet használom, mert egykis árnyékolással úgy van állitva, hogy..."
Írtad, hogy a lámpád egy kis árnyékolással úgy van állítva, hogy a szembejövõt ne vakítsa.
Milyen ez az árnyékolás?
Ha jól figyeltem meg, a legtöbb biciklis még ott tart, hogy semmilyen lápmája nincs.
Mi már itt fényárban úszunk.

Az a hétledes lámpa brutális lehet. Van rajta villogás funkció - nem értem miért. Lehet, csak parasztvakítás.

Ne tudom mit érezhet az a kocsi, akinek azzal a szemébe villognak vezetés közben.
Én egy számítógépboltból kértem notebook akkukat, azokat bontottam szét. Egy csomó jó minõségû 18650-es cellám lett, igaz nem védettek. De más is írta itt, hogy nem hallott még notebook robbanásról.
Olyan eladótól én nem rendelnék, akinek csak pár száz db. értékelése van és csak 98 %-os!