Megváltam tõle és vettem egy VC IPC-1L töltõt.
Ezen az újon nem tudom, milyen a kisütés, illetve hogyan állítható a töltõáram.
A lehetõ legjobb töltõt vetted, olvasd el a használati utasítást, minden le van benne írva.
Megváltam tõle és vettem egy VC IPC-1L töltõt.
Ezen az újon nem tudom, milyen a kisütés, illetve hogyan állítható a töltõáram.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Így szoktam nézni én is, de sohasem hagyom rajta sokáig.Cella állapotát rövid idejû áramméréssel szoktam tesztelni (rövidzár!). Frissen töltve, 5-10A fölött még biztos jó erõben van a cella (újszerû állapot). 2-3A még elmegy; alatta vagy nincs feltöltve rendesen az akku (régen töltött, memo effektus...
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Itt egy házilag is elkészíthetõ akku kisütõ kapcsolás, leírással: hobbielektronika.hu/cikkek/nikkel_akkumulatorok_kisutese.Szépen elmagyaráztad de nekem még ez is kínai volt. De ez nem a te hibád !
Szóval, ezt a lemerítést most próbáljuk meg teljesen kispolgári, elektronikához kicsit sem értõ lúzer szintjére lefordítani ! AA aksikkal, mikor a fényképezõgépem már azt mondja, hogy "Cserélje ki az elemeket!" mi a teendõm, hogy merítsem õket az újratöltés elõtt ? Én eddig úgy csináltam, hogy beraktam õket egy elemlámpába és hagytam, amíg világított. Mikor kialudt a lámpa, vártam kicsit és újra bekapcsoltam, mert ekkor "feltámadtak" az aksik és megint világított a lámpa egy ideig.
Ez kb. használható módszer vagy valahogy máshogy kéne ?
Akkor ez jó vétel volt. Igazán nincs mit.megvettem a lidl-os toltot.a bajcsyn meg volt 5-6db.
...
nagyon koszonom a tippet.
megvettem a lidl-os toltot.a bajcsyn meg volt 5-6db.
szepen felismerte a glitter akkukat eloszor refresh-elte majd szepen feltoltotte mindet.
ki is lett probalva es nem volt veluk gond.
nagyon koszonom a tippet.
azt hiszem hamarosan az osszes elemet akkura cserelem ha mar van egy jo tolto.olcsobb mint elemeket venni.
Pedig meggondolandó. AA és AAA akkukat mindig fogsz tölteni, amíg világ a világ. Azok elég sok féle dologba mûködnek.A töltõm egy elég egyszerû modell, nincs rajta kisütõ funkció, ezért szarakodok a lámpás merítéssel. Csak a fényképezõ miatt meg nem akarok új töltõt venni.
Neke van, öcsémtõl kaptam. A rögzítése borzalom, a fénye szép. Magamnak inkább Cateye-t vennékMár írtam régebben is,hogy milyen jó a Sigma Pava lámpám,akukkal és elemekkel is,érdekelne hogy másnál is jól szuperál-e?Bocsi ha hülyén fogalmaztam volna meg a kérdésemet.Csak érdekelne más tapasztalata is meg a véleménye is.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Ez így van fõbb vonalakban ahogy leírtad. Viszont amit ezen belül figyelembe érdemes venni,"2. Mélykisülés. Sokan, sokat vitatkoztak már azon, hogy milyen feszültségig kell kisütni egy akkut, hogy teljesen kisütöttnek lehessen tekinteni. Gyakorlatilag mindegy, ugyanis a kisütési görbe utolsó szakasza annyira meredek, 0,9V-tól 0-ig, hogy ennek a résznek a kapacitása elhanyagolható. Fontos azonban az idõtényezõ, az akkunak az árt, ha hosszabb ideig 0,8-0,9 V alatti feszültségen marad. A kisütési feszültség pontos beállítása tehát nem fontos, viszont a kisütött állapot elérésekor azonnal le kell kapcsolni a terhelést.
Az állandó kisütést én is csináltam, de olvastam hogy nem szerencsés a NiMh-soknál ha mélykisül, márpedig a VC töltõ 0,90V-ig meríti mielõtt tölteni kezdi. 1V alatt úgy tudom már mélykisülésnek számít, igaz ebben a tartományban rövid ideig vannak csak az akkuk.
Nagy János
Örülök ha segítettem.
Úgy látom a KÖZPONTI RÉGIÓ-ban kapható, de nézd meg a www.lidl.hu oldalon pontosan.