"A foncsorról én sem tudok többet.
A töltõk mûködhetnek különbözõképpen.
Van amelyik impulzusokban küldi a töltõ áramot és így tölti bele a feszültséget és
közben méréseket végez és annak megfelelõen szabályoz a programja szerint.
(Nekem van ilyen mûködésû gyári töltõ.)..."
Köszönöm szépen az alapos leírást!
Éppen most végeztem méréseket a töltésénél. A voltmérõm pontatlan, mert egyszer nagyon elnéztem a méréshatárt és elfüstölt benne valami, ezért aránypárral kell számolnom.
Szóval a töltõt a lámpához kaptam. Ilyen értékeket mértem:
A töltõ kivezetésein a feszültség terheletlenül: 4.13 V.
A teljesen feltöltött akku celláim kivezetésein a fesz. terheletlenül ugyanannyi.
Az akkucella kivezetésein mérhetõ fesz. teljes töltöttségénél, rákötött töltõvel töltés közben ugyanannyi, 4.13 Volt. Ettõl nem megy feljebb.
Szerinted a töltõm elfogadhatónak tûnik?
Áramerõsséget nem tudok mérni, mert rossz a mûszerem, de minimális, 0.036 mA áram átfolyását jelzi teljes töltöttségnél is. (Ez lehet, nem valós érték.)
A mûszerem egy ruszki Ц-4353-as mutimeter. Szerinted érdemes javíttatni, vagy inkább vegyek az ebay-en egy 1-2-3 ezer forintért egy digitálisat? (Ritkán használnám, nem akarnék többet áldozni rá.)
Ez láttam: Digital Multimeter LCD AC DC Ammeter Resistance Capacitance Excel DT9205A D0113 | eBay
Villogást inkább én sem csinálnám.
A túrázás is olyan, hogy sokszor közúton kell menni, ráadásul az erdei utak jelentõs részén kocsik is közlekedhetnek. Nem értem, hogy ezeket az erõs lámpákat miért nem úgy tervezték, hogy legyen rajtuk valami állítási lehetõség, mint a kocsiknál van a tompított fény. A led fényerejének gyengítése tényleg nem megoldás. Azon gondolkodom, hogyan lehetne megbuherálni.
Valaki ajánlotta valahol, hogy a lámpa üveglapját valamivel felül le lehet takarni, egészen akár félkör alakban, és úgy a szórt fény nem vakítja szembe az autóst. Az erdei túráknál sincs arra szükség, hogy mondjuk a fák tetejét a sötétben lássam. Lehet meg fogom csinálni. Szerintem a forgalomban is jó volna.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére