Köszönöm mindenkinek az infókat! 
Nem tudom, pontosan milyen takarás lenne a legjobb a közútra.
Az a "simléder" úgy áll rajta, mint vasúti jelzõfényeken a takarólap, ami a napfény zavaró hatását szûri ki? És hogyan lehet állítani?
Úgy, hogy lejjebb billented a lámpa fejet a sík tükör lapostól terelõstõl (a képen),
de akár a terelõ tükör lapot is meg lehet külön próbálni szorosan a ledek tükör paraboloidja fölé billenteni és onnan feljebb emelni, amikor nincs szembe jövõ forgalom. A gyakorlat megmondja a jobb változatot. Ha elég hosszan ki áll a terelõ, alatta a sík tükörrel, akkor lesz hatékony. Viszont egy esésnél lezúzódik a simlédere, ha nincs a kormány vízszintes csövén rászerelhetõ szarv ami védi a felszerelt dolgokat esésnél. Nálam ezért van felszerelve ilyen, lámpa és km óra meg fotós és videó kamera védelemre és nem azért, hogy azt fogjam.
Az szerintem nyilvánvaló de azért leírom, hogy csak a felsõ kettõ világíthat ahhoz, hogy a terelõ mûködjön. Akkor az alsót le kell kapcsolni.Fixen be lehet állítani, hogy a felsõ kettõ led fõ fénye ne világítson szem magasságba, akkor a tükör le vetíti a felfelé szóródó fényt elénk a földre.
Amikor jön szembe valaki, akkor le kell kapcsolni az alsót.
Most egy nagyon kicsi, 5 forintos méretû foncsorú lámpával próbáltam. Azzal jónak látszik de a sík tükör elég nagy volt a lámpa tükör átmérõhöz képest.
Ki kell próbálni nagyobb átmérõjû lámpával is. Ha túl rövid a tükör akkor alig lehet hatása. Ez maradjon házi feladatnak (ha már úgyis is kezdõdött a suli).

Tükörként nem kell üveget használni, hanem érdemes venni a
Panton : Papíripari és Dekorációs Üzletlánc Budapest -nél vastagabb öntapadós tükör fóliát.
Annak a tükrözõ felületén is van egy vékony védõ réteg amit a sík masszív tartó lapra történõ felragasztás után le kell húzni róla.
Az alján az öntapadó réteggel lehet felragasztani.
Éppen nézek egy ilyen tükör fólia darabot. A tökrözõ réteget védõ fólián van egy felirat amin az olvasható "MIRROR-EFFEKT FOIL".
Eladnak belõle 10 centi széles csíkot is! kerestem az oldalon, de nem tudom milyen néven tartják nyilván.
Amikor jó minõségû vastagabb öntapadó tükrözõ fóliát kértem, akkor ott tudták melyik az és elsõre csak gyengébb minõségû vékony lett volna a boltban de várták a jobb minõségût is. Próbának vettem is a gyengébbõl de az nem vált be. Késõbb már volt nekik a másikból is. A jobb minõségû vastagabb alu. tükör fólia tényleg olyan mint a jó tükör. Amire ragasztjuk, annak az ívét felveszi, ill. az egyenes felületre simul.