Esélytelen. Én is szûknek találtam a lámpám fényét, próbálkoztam mindennel, elé raktam mindent, ami létezik de semmi. Még bringalámpa lencsét is, amire gondolsz de semmi hatás. Tényleg csak a fényerõt tudtam lecsökkenteni.
Ezen azért csodálkozom, mert én már régóta próbálgatom (sok éve) ezeket és mindent kikísérleteztem. Ez úgy ahogy leírtam, kiválóan mûködik nálam.
Szerintem az lehet a hiba ott, hogy a lencse fókusz távján (gyújtó távolságán) kívül kerül a led. Vagyis a led-lencse távolság túl nagy.
Fókusz távon kívülre tett lencsével nem fog mûködni.
Megoldás:Közelebb kell tenni a lencsét a ledhez.
Ilyeneket használok
A led kb 20-25 mm-re van tõle fókuszban és annál közelebb a nagyobb széttartáshoz.
A további közelítéssel növekszik a fény széttartása.
A lencse távolabb nem lehet, mert akkor nem mûködik, ill. ahhoz kevésbé domború lencsére lenne szükség.
Akkor viszont a fényt már csak részben fogná be.

Ha a lencse túl távol van, akkor tényleg nem mûködhet.
Ha kisebb átmérõjû a lencse, akkor akár a lámpa fejbe is be lehet süllyeszteni, kicsivel mélyebbre, hogy a fókusz rendben legyen.
Szóval csak akkor esélytelen, ha a lencse túl messze van a ledtõl.
A lencsének mindig a fókusz távon belül kell lennie a ledhez képest.
Szerintem valamiképp próbáld egészen közel tenni és onnan lassan távolítsd, még ha le is kell szedni hozzá a lámpa fejét., hogy legalább meglásd a jó mûködést. Hiszen a cél szentesíti az "..."! Aztán a többit már úgyis kitalálod ahogy adja magát. Persze csak ha úgy, leszedett fejjel is világít és megmarad a hûtése és ha könnyen vissza tudod szerelni.
Szóval megoldható, ha a hasonlóan vastag lencsét közelebb tudod tenni, kb 15-20 mm-re a ledtõl.